Σφίγγα Διεθνές Φεστιβάλ κοινωνικής γλυπτικής

Από αύριο η Θήβα θ’ αποτελέσει ένα τοπίο πολλαπλής εικαστικής δράσης – ένα πρωτοποριακό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα – και θ’ αλλάξει όψη. Γλυπτά, εικαστικές παρεμβάσεις, performance, happenings και video θα τοποθετηθούν και θα παρουσιάζονται σταδιακά στους παρακάτω συγκεκριμένους τόπους από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του κόσμου. Η έκθεση θα πραγματοποιείται από τις 6.00 το απόγευμα και θα παραμένει μέχρι τις 9.00 το βράδυ, όπου τα περισσότερα γλυπτά θα αφαιρούνται για το φόβο βανδαλισμών. Επειδή πρόκειται για ένα ζωντανό γεγονός, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, θ’ ανακοινώνει κάθε μέρα πρόγραμμα με τα σημεία των παρεμβάσεων της επόμενης μέρας με την προσθήκη περισσότερων έργων. Για να βοηθηθεί ο επισκέπτης στον εντοπισμό των σημείων όπου θα είναι τοποθετημένα τα έργα, οι παρεμβάσεις και τα δρώμενα, θα υπάρχει σηματοδότηση με κάθετα πανό (banner) ώστε να γίνονται αντιληπτά από μακριά, και ταμπέλες με τον τίτλο και το όνομα του καλλιτέχνη.

 

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων: Παρεμβάσεις Ορίζοντα Γεγονότων

Αγ. Φωτεινή: Κύρα Αλεβιζάτου (γλυπτό)

Καστέλια: Faistos, project 45 (Video δράση πολλών πανεπιστημίων και καλλιτεχνών του εξωτερικού), Ραφαέλλα Τσόπτση –(γλυπτό)

Πάρκο Χρυσορρόα: Ακριβή Μαρία Κούκουλη (Ζωγραφική σύνθεση ανοιχτού χώρου), Κυριάκος Φραντσέσκος (γλυπτό), Huang Yunxuan (Video ανοιχτού χώρου), Γαυρηλιάδης Ανδρέας (Ζωγραφική σύνθεση ανοιχτού χώρου)

Μουσείο: Αργυρώ Κουτσιμπέλα (γλυπτό), Μαρία Αργυρακοπούλου, (γλυπτό)

Πλ. Αγίου Γεωργίου: Άννα Γιαννοπούλου (γλυπτό), Μαρία Γκόλιου (ζωγραφική σε πανό)

Πούρος: Δέσποινα Πανταζή (Ζωγραφική -εγκατάσταση), Γεωργία Μπλιάτσου (γλυπτό)

Κεντρική Πλατεία (άγαλμα Πινδάρου): Μαρία Ματάλλα (Video ανοιχτού χώρου), Μαρίβα Ζαχάρωφ (Video ανοιχτού χώρου), Carlos Enrique GOZALO ARA (Video ανοιχτού χώρου), Στουπάθης Κώστας (Video ανοιχτού χώρου)

Κεντρική Πλατεία: Τζίμης Ευθυμίου- εγκατάσταση – happening, Παρεμβάσεις Ορίζοντα Γεγονότων

Πεζόδρομος (Αγ. Αικατερίνη): Δάμων Παπακυριάκου (γλυπτό)

Συνεδριακό: Διονύσης Παππάς (γλυπτό)

Αγ. Τριάδα: Παρεμβάσεις Ορίζοντα Γεγονότων

Σιδ. Σταθμός: Μαρία Ματάλλα (Ζωγραφική -εγκατάσταση), Πόλυ Σχοινά (γλυπτό)

Αμφίος Λόφος: Βασίλης Καραμπίνης (γλυπτό)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο