Athens View / Roof Top Art

Athens View / Rooftop Art Project

by +the Institute [for Experimental Arts]

Ο πειραματικός χώρος Athens View / Roof Top Art Project επιδιώκει να συστήσει μια ταράτσα μητροπολιτικού κτιρίου στο κέντρο της πόλης ως ένα επίκαιρο και συναρπαστικό αστικό σημείο, ένα καλοκαιρινό εφήμερο χώρο τέχνης.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, performances και η ποίηση που προκύπτουν από τα πρωταρχικά υλικά της καλλιτεχνικής δράσης θα αναμετρηθούν με το βλέμμα και τη σκέψη της τέχνης αλλά και με την ατμόσφαιρα της πόλης.

To Athens View είναι ένα νομαδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εφήμερο κύκλο ζωής (από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2018), που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε μια καταπληκτική, μεγάλη ταράτσα στο γνωστό σταυροδρόμι Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας. Προτείνοντας καλοκαιρινές βραδιές σύγχρονης τέχνης, ποίησης, performance, video art και μουσικής συνθέτουμε νέες παραγωγές σε ανοιχτή συνεργασία με σύγχρονους καλλιτέχνες στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης.

Μέσα από τη δημόσια δράση της μεταμόρφωσης μιας ταράτσας στο κέντρο της πόλης, το κοινό θα γνωρίσει και θα απολαύσει διαφορετικές και άγνωστες όψεις του αστικού τοπίου, θα συμμετάσχει βιωματικά στο ρυθμό της κάθε εκδήλωσης, θα έρθει σε επαφή με νέες καλλιτεχνικές μορφές, με τη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής μετάλλαξης και με τρόπους παρασκευής καταστάσεων.

Σχεδόν σε όλες τις χώρες η έννοια του δημόσιου χώρου έχει χαθεί μέσα στα χρόνια. Η αστικοποίηση, το εμπόρευμα και η βιομηχανία διασκέδασης έχoυν στερήσει τους νέους καλλιτέχνες από χώρους έκφρασης. Δημιουργώντας εφήμερες αυτόνομες δημόσιες ζώνες τέχνης και πολιτισμού αναδεικνύουμε μια άλλη αισθητική πέρα από την λογική της κυρίαρχης κουλτούρας, δημιουργούμε μια τρύπα στην πραγματικότητα που θεραπεύει την πόλη από τα συμπτώματα της κοινωνικής αδιαφορίας, της σύγχυσης και της θλίψης. Η κάθε πλευρά της πόλης περιτριγυρισμένη από πολυκατοικίες , μαγαζιά και επιχειρήσεις είναι περιορισμένη, διαστρεβλωμένη από τα αποτελέσματα της κρίσης , συμπιεσμένη και έτσι το μόνο που βλέπουμε είναι ανθρώπινο πόνο, ασχήμια και εγκατάλειψη.

Από την άλλη το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών και οι καλλιτέχνες της αθηναϊκής και διεθνούς σκηνής έχουμε τη θέληση, την ικανότητα και την δύναμη να μεταλλάξουμε το αστικό περιβάλλον, να φέρουμε το χαμόγελο και την χαρά της δημιουργίας πίσω στην πόλη.

Με μια μουσική εκδήλωση, μια αυθόρμητη γιορτή, βίντεο εγκαταστάσεις, εκθέσεις και συλλογικές αναγνώσεις κειμένων και ντοκιμαντέρ, με μια ποιητική βραδιά σε μια ταράτσα ή στην πιο πολυσύχναστη πλατεία δημιουργούμε σημεία συνάντησης. Με την πνευματική ενεργοποίηση της αίσθησης ευθύνης και μια βαθιά ανθρώπινη αισθητική παρεμβαίνουμε στην εξωτερική, νεκρή, αδιάφορη ύλη της πόλης. Με αυτό τον τρόπο φανερώνουμε την άρνηση μας προς τις σχέσεις κυριαρχίας και τις ψεύτικες, επίπλαστες κοινωνικές ταυτότητες, δημιουργούμε σήμερα, με τα υλικά της τέχνης, εικόνες από τον κόσμο που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε να ζήσουμε όλοι μας.

Σας καλωσορίζουμε στο καλοκαιρινό πείραμα

Athens View

Roof Top Art Project

an urban experiment for 

live music | poetry  | video art | dance culture

 σημείο 1: Ταράτσα Χαριλάου Τρικούπη 18 και Ακαδημίας / Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

SAT. 16/6 ​

REGGAE DUB SUMMER NIGHT

Sistah Jammaroots | LoFi

Α@H20 | Insp-I-ration SoundSystem

video art live performance by Global Eye (London U.K.)

 

Το Σάββατο 16/6 οι πρωτοπόροι μουσκοί παραγωγοί και djs της reggae dub, ethnic, afro και freestyle Α@Η2Ο και dj LO-FI συναντούν την πρικγίπισσα της αθηναϊκής reggae σκηνής Sitah Jammaroots και τους εμπνευσμένους τεχνολόγους της dub Insp-I-ration Sound System σε μια εορταστική έναρξη του πειραματικού σχεδίου ATHENS VIEW που σκοπό έχει την στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής και την εφεύρεση νέων τρόπων να ζούμε την τέχνη και να κάνουμε τέχνη την ζωή!>> ATHENS VIEW rooftop art project >>>   https://www.facebook.com/events/199826420662296/

SAT. 23/6 ​

 

FUNDRACAR

10 years high Live concert celebration

https://www.facebook.com/events/602405116800797/

 

SAT. 30/6

MODULATION

George Apergis + guests / art actions

20 years Modular Expansion Techno anniversary

https://www.facebook.com/events/279710315905089/

 

Περισσότερες ημερομηνίες και καλλιτεχνικές δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες με προτεινόμενη συνεισφορά για την κάλυψη των εξόδων και την στήριξη των καλλιτεχνών.

 

+the Institute [for Experimental Arts] http://theinstitute.info

theIfb: https://www.facebook.com/institute

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΑΜΛΕΤ – Καλοκαίρι 2024

William Shakespeare ΑΜΛΕΤ Καλοκαίρι 2024 Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ   Πρεμιέρα 29 Ιουνίου  Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών   Σε ένα

“Η δημιουργία” του Joseph Haydn | Ωδείο Αθηνών

“Η δημιουργία” του Joseph Haydn Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές βραδιές»~ Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών   Με ένα από τα