Λευτέρης Παπαδόπουλος -Τι χρώματα, τι μουσικές..Ηρωδειο

Λευτέρης Παπαδόπουλος

Τι χρώματα, τι μουσικές…

25 Ιουνίου 2018, 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τον στιχουργό που αγαπήθηκε όσο λίγοι, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 25 Ιουνίου. Μια βραδιά πλημμυρισμένη απ’ τα τραγούδια του, που έχουν ντύσει με τις μελωδίες τους οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες και έχουν ερμηνεύσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες τραγουδιστές. Στο Ηρώδειο, τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου θα ερμηνεύσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες: Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, και chórεs σε μουσική διδασκαλία Μαρίνας Σάττι.

 

Με σπουδές νομικής και δημοσιογραφική σταδιοδρομία στον τύπο και στην τηλεόραση, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει επίσης σημαντική προσφορά ως συγγραφέας και μεταφραστής. Ως στιχουργός ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1960 και συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων οι Μάνος Λοΐζος, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Χρήστος Νικολόπουλος. Τους στίχους του ερμήνευσαν οι σημαντικότερες ελληνικές φωνές, από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Στέλιο Καζαντίδη, μέχρι τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μανώλη Μητσιά κ.α.

 

Το άγαλμα, Άπονη Ζωή, Καμαρούλα μια σταλιά, Τζαμάικα, Οδός Αριστοτέλους, Δε θα ξαναγαπήσω, Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, Όλες του κόσμου οι Κυριακές, Κάποτε θα ‘ρθουν, Ήλιε μου σε παρακαλω, Θα πιω απόψε το φεγγάρι, Σεβάχ ο Θαλασσινός, είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Τα φεγγάρια, τα κορίτσια, τα γιασεμιά, οι χωματένιοι δρόμοι κι οι αλάνες του Λευτέρη βρίσκονται στα χείλη όλων των Ελλήνων από το 1963 μέχρι σήμερα. Ο θαυμαστός κόσμος του θα ξεδιπλωθεί με τη συμβολή σπουδαίων τραγουδιστών και μουσικών στο Ηρώδειο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Νταλάρα.

 

 

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Νταλάρας
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, και  chórεs
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι

 

Εισιτήρια από 10 ευρώ

στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39,  στο 210 3272000 και στα greekfestival.gr και www.viva.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Alcedo Folk Band – ΤΗEATRE OF THE NO

Alcedo Folk Band «Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα» Πέμπτη 20 Μαρτίου και 3 Απριλίου ΤΗEATRE OF THE NO   Ένα ταξίδι εκτός ορίων, όπου η

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ GUSTAV

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ GUSTAV   ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00μμ Οι Παραστρατημένοι | Ρεμπέτικα τραγούδια «Οι παραστρατημένοι», τέσσερις παλιοί φίλοι που αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη

Λέων A. Ναρ Madre Salonico

Μουσικό θέατρο • Νέα παραγωγή   Λέων A. Ναρ Madre Salonico 4, 5, 6, 9, 10, 11 Απριλίου 2025 Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)