«Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»

«Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»

του Γεωργίου Βιζυηνού

Η «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε. και ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως».

Η παράσταση θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία, ενώ από τον Οκτώβριο θα παίζεται στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διανύοντας τη χειμερινή σεζόν 2018-2019.

Πρώτη παρουσίαση:

το Σάββατο 23/6 στις 21.30 στην ταράτσα του «BreadnRoses», Πανεπιστημίου 64 (Στοά)

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, ταξιδεύει από τον Πειραιά προς τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Ποιητής και αφηγητής της ιστορίας, συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας της νέας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του. Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, τη γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική, όπως την ορίζει το χρήμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου.

Το αριστούργημα το Γεωργίου Βιζυηνού δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 1883 σε συνέχειες στην εφημερίδα «Εστία».

Σκηνοθεσία

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί συστηματικά πάνω σε κείμενα της Ελληνικής Λογοτεχνίας και ειδικά αυτής του 19ου αιώνα, ερευνώντας τη μεταφορά της λογοτεχνίας στο θέατρο και το μετασχηματισμό της αφηγηματικής γραφής σε θεατρική δράση. Η συνεργασία του με την «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε. έδωσε τα προηγούμενα χρόνια τις επιτυχημένες παραστάσεις «Οι Χαλασοχώρηδες» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μαζώχτρα» διήγημα του Αργύρη Εφταλιώτη, «Αυτόχειρ» διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Μουσική: Νίκος Κολλάρος

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης

Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Κώστας Παπακωνσταντίνου,

Αγγελική Μαρίνου, Χαρά Δημητριάδη (διπλή διανομή)

Πρόγραμμα καλοκαιρινής Περιοδείας

 

7/7    Κερατέα/ πολιτιστικός σύλλογος «Χρυσή Τομή»

16/7  Συκιά/Δήμος Σητείας/ Θέατρο Ελιάς

18/7  Σητεία/ Δήμος Σητείας/ Άλσος Χλουβεράκη

22/7  Μυρσίνη/ προοδευτικός σύλλογος Μυρσίνης/ Πολυχώρος «Φάμπρικα»

1/8     Χαλάνδρι/ Our festival/ Θέατρο Ρεματιάς

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται