Έρωτας στη Σιβηρία Siberia

Έρωτας στη Σιβηρία
Siberia

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/S9nHjwGRVOk

 

Ένας έμπορος. Δώδεκα σπάνια μπλε διαμάντια. Ένα αλισβερίσι θανάτου. Ο Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστεί σε μια ερωτική ιστορία γεμάτη ανατροπές.

Λίγα για την ταινία

Ο Λούκας (Κιάνου Ριβς), ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει 12 σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει την Κάτια (Άνα Ουλάρου), μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ τη οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Από την ιδέα στην υλοποίηση

Το «Έρωτας στη Σιβηρία» είναι μια ταινία για έναν ξένο σε μια ξένη χώρα, που μέσα από δύσκολες καταστάσεις, αλλά και τον έρωτα, φτάνει πιο κοντά στο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τα όριά του. Η ταινία ξεκίνησε από μια ιδέα που είχε ο παραγωγός Στέφεν Χάμελ και ο συνέταιρός του στην Company Films, Κιάνου Ριβς. «Θέλαμε να φτιάξουμε μια σύγχρονη, ερωτική ιστορία που δεν είναι πασπαλισμένη με χρυσόσκονη, κάτι που δεν συναντά εύκολα πια. Η ταινία θίγει θέματα όπως το σεξ, ο έρωτας, ο θάνατος και, κυρίως, η αλήθεια: αληθινός-ψεύτικος έρωτας, γνήσια-ψεύτικα διαμάντια», σχολιάζει ο Χάμελ.

Αμέσως, οι Χάμελ και Ριβς προσέγγισαν τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο Σκοτ Μπ. Σμιθ (Ένα Απλό Σχέδιο) και του πρότειναν να γράψει την ιστορία της ταινίας. «Ενθουσιάστηκα με την ιδέα ότι θα γράψω κάτι για τον Κιάνου», αναφέρει ο Σμιθ, ο οποίος δέχτηκε αμέσως. Αμέσως μετά, στο κάδρο μπήκε ο σκηνοθέτης Μάθιου Ρος, τον οποίο ο Ριβς θαύμαζε από όταν είδε την πρώτη του ταινία «Frank & Lola». «Έχει όραμα για την ταινία, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο σενάριο, ενώ την ίδια στιγμή δίνει μια ρομαντική, συναισθηματική κατεύθυνση που βρίσκω καταπληκτική. Επίσης, έχει μοναδική αισθητική», αναφέρει ο Ριβς για τον σκηνοθέτη.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Μάθιου Ρος
Σενάριο Σκοτ Μπ. Σμιθ, Στέφεν Χάμελ
Παραγωγή Στέφεν Χάμελ,  Γκαμπριέλα Μπάχερ, Μπράντεν Άφτεργκουντ, Ντέιβ Χάνσεν
Ηθοποιοί Κιάνου ριβς, Άνα Ουλάρου, Πάσα Ντ. Λιχνίκοφ, Βερόνικα Φέρες, Μόλι Ρίνγκγουολντ, Γιουτζίν Λιπίνσκι, Ντμίτρι Τσεποβέτσκι, Τζέιμς Γκρέισι
Φωτογραφία Έρικ Κόρτετζ
Μοντάζ Λουίζ Φορντ.
Σχεδιασμός Παραγωγής Ζαν-Αντρέ Καριέρ
Μουσική Ντάνι Μπένσι, Σάουντερ Τζούριανς
Διάρκεια 106’
Διανομή ΟDEON
Είδος Αισθηματικό, Περιπέτεια

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –