“Ρίζες”

“Ρίζες”

Ο Γιάννης Βέλλης επιστρέφει στις ρίζες του…

Σε ό,τι από παλιά τον ενέπνεε. Σε ό,τι από πάντα τον συγκινούσε. Σε ό,τι από μικρό τον διαμόρφωσε.

Ξεκινώντας μια διαδρομή πίσω στο χρόνο για να ξανασυναντήσει και να ‘πειράξει’ ρίζες δέντρων που μάζευε σε όλη του τη ζωή από παραλίες, ποτάμια και δάση, κατέληξε να δημιουργεί τη νέα του δουλειά. Διαβάζοντας τις προθέσεις της φύσης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στα δημιουργήματά της.

Έτσι, οι ρίζες των δέντρων έγιναν ζώα, πουλιά, μορφές ανθρώπινες, πλάσματα μυθικά, αντικείμενα, αλλά και μνημεία που αποτίουν φόρο τιμής σε ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του ή που συμβαίνουν τώρα γύρω μας και μας πληγώνουν, απειλώντας τις ίδιες τις ρίζες του πολιτισμού μας, την ίδια την ανθρωπιά μας.

Γιατί αυτά που μας έχουν συμβεί, ό,τι μας έχει σημαδέψει, ο τόπος που μας ‘γέννησε’ και η αγκαλιά που μας μεγάλωσε, είναι οι ρίζες μας.

Λένε ότι το τώρα είναι ό,τι έχουμε. Οι ρίζες μας, όμως, είναι αυτό που είμαστε. Αυτό που τελικά γίναμε.

 

 

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στις 21:30 ο Γιάννης Βέλλης εγκαινιάζει στην «ΑΠΟΘΗΚΗ» (Απόλλωνος 4, Σύρος – τηλ. 22810 87990) τη νέα του δουλειά με τίτλο «Ρίζες».

 

Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:30 – 22:30.

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας Πρωταγωνιστεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση

ΜΑΪΣΑΜΠΕΛ

ΜΑΪΣΑΜΠΕΛ Τρία βραβεία Γκόγια: καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, β’ αντρικού ρόλου, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιό Η φετινή επιτυχία του ισπανικού BOX-OFFICE που ξεπέρασε ακόμα και τις «Παράλληλες μητέρες»