“Ρίζες”

“Ρίζες”

Ο Γιάννης Βέλλης επιστρέφει στις ρίζες του…

Σε ό,τι από παλιά τον ενέπνεε. Σε ό,τι από πάντα τον συγκινούσε. Σε ό,τι από μικρό τον διαμόρφωσε.

Ξεκινώντας μια διαδρομή πίσω στο χρόνο για να ξανασυναντήσει και να ‘πειράξει’ ρίζες δέντρων που μάζευε σε όλη του τη ζωή από παραλίες, ποτάμια και δάση, κατέληξε να δημιουργεί τη νέα του δουλειά. Διαβάζοντας τις προθέσεις της φύσης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στα δημιουργήματά της.

Έτσι, οι ρίζες των δέντρων έγιναν ζώα, πουλιά, μορφές ανθρώπινες, πλάσματα μυθικά, αντικείμενα, αλλά και μνημεία που αποτίουν φόρο τιμής σε ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του ή που συμβαίνουν τώρα γύρω μας και μας πληγώνουν, απειλώντας τις ίδιες τις ρίζες του πολιτισμού μας, την ίδια την ανθρωπιά μας.

Γιατί αυτά που μας έχουν συμβεί, ό,τι μας έχει σημαδέψει, ο τόπος που μας ‘γέννησε’ και η αγκαλιά που μας μεγάλωσε, είναι οι ρίζες μας.

Λένε ότι το τώρα είναι ό,τι έχουμε. Οι ρίζες μας, όμως, είναι αυτό που είμαστε. Αυτό που τελικά γίναμε.

 

 

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στις 21:30 ο Γιάννης Βέλλης εγκαινιάζει στην «ΑΠΟΘΗΚΗ» (Απόλλωνος 4, Σύρος – τηλ. 22810 87990) τη νέα του δουλειά με τίτλο «Ρίζες».

 

Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:30 – 22:30.

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΑΜΛΕΤ – Καλοκαίρι 2024

William Shakespeare ΑΜΛΕΤ Καλοκαίρι 2024 Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ   Πρεμιέρα 29 Ιουνίου  Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών   Σε ένα

“Η δημιουργία” του Joseph Haydn | Ωδείο Αθηνών

“Η δημιουργία” του Joseph Haydn Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές βραδιές»~ Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών   Με ένα από τα