Αγάπη+ Ευθραυστότητα

Αγάπη+ Ευθραυστότητα που εγκαινιάζεται στις 27.07.2018 στον πολυχώρο της Soul Food  (πρώην ταβέρνα “Ο κήπος, οδός Γιαννούλη Χαλεπά).
Παρασκευή 27/7/2018 έναρξη: 20.30 
Τέλος Έκθεσης: Αγάπη 
 
Σας προσκαλούμε σε μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την “Αγάπη”. Παράλληλα με τον τρόπο με τον οποίο η Έλλη Γρίβα και η Μαριλία Κολυμπίρη παίζουν με τη δύναμη των συναισθημάτων της καταπίεσης που γεννιούνται κατά την παιδική ηλικία, και τα οποία συνεχίζονται μέχρι την ενήλικη ζωή μας, αναρωτιόμαστε εάν η αγάπη θα μπορούσε να είναι μια πιθανή απάντηση. Αγάπη: οι διαφορετικές της προοπτικές και πρόσωπα όπως τα οραματίστηκαν οι καλλιτέχνιδες αλλά και οι συντελεστές της έκθεσης. Ως εκ τούτου, θα συμμετάσχουμε σε ένα συμπόσιο αρχίζοντας με την αμφισβήτηση του θέματος της αγάπης, εξετάζοντας τις μεμονωμένες σκέψεις και καταλήγοντας στα κοινά μας συναισθήματα. Η δράση επίσης θα περιλαμβάνει μια υπαίθρια προβολή της ταινίας “Καρτ ποστάλ για ένα παιδί” ( “Postcard for a child” ) του Marcin Góralski, όπου η μητρική αγάπη πηγάζει από φυλακισμένες γυναίκες , και μια μουσική συναυλία που θα μας καθοδηγήσει μέσα από τις μουσικές διαδρομές σε σκέψεις πάνω στο θέμα. Είναι η πρώτη φορά που ο πολυχώρος τέχνης Soul Food κάνει μια τέτοια παρουσίαση δράσεων. Πολλές ακόμη εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν στην Τήνο από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο του 2018.

Σάββατο 28/7/2018 έναρξη 20.00 

Εγκαίνια: Ευθραυστότητα

Ριχάρδος Φώσκολος

+

Αλέξανδρος Ντούρας “Cruising Park”

+

Γιάννης Ζινδριλής “Ενδοχώρα”

Έκθεση Φωτογραφίας και Γλυπτικής

 

Κυριακή 29/07/2018 
21:00-23:00 
Aνοιχτή συζήτηση – παρουσίαση 
Ντίνος Χριστιανόπουλος: το δυσκολοκατάκτητο κορμί
 

Το έργο του Ριχάρδου Φώσκολου, του Αλέξανδρου Ντούρα και του Γιάννη Ζινδρίλη μοιράζεται μιαπνευματικότητα και μια ηρεμία, σε ένα χώρο μη επιλυμένων πόνων. Τολμούν να αντιμετωπίσουν από τη μιατην ομορφιά της φύσης, αλλά από την άλλη δείχνουν την ουσιαστική βιαιότητα.

Οι καλλιτέχνες δουλεύουν με ισχυρά υλικά δημιουργώντας έντονες εικόνες και εγκαταστάσεις, που είναι άγριες αλλά εύθραυστες. Συμμετέχουν σε μια συζήτηση όπου με δυνατή φωνή εκφράζουν την ατομικότητά τους: «Αναρχία και Αναγέννηση». Η δύναμη του έργου τους έγκειται στη σιωπή μιας άμεσης αναμνήσεως,δημιουργώντας ένα ισχυρό σύμπαν στενής πολυπλοκότητας. Αυτές οι οπτικές δηλώσεις, συνομιλούν με τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου (Κυριακή 24/7) με ένα πολύ ξεχωριστό και οικείο τρόπο,ακολουθώντας την πορεία της αγάπης και της καταστροφής. Τόσο η ποίηση όσο και το οπτικό έργοπροκαλούν συναισθήματα και αντίσταση σε κρυμμένες απολαύσεις και ξεδιπλώνουν την ευαισθησία τωνανδρών, η οποία μερικές φορές είναι ωμή.

Με αφορμή το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου:

Ποιός είναι αυτός που γράφει για τον έρωτα, για την υποταγή, για τον πόνο; Ποιος είναι αυτός ο άνδρας που κρύβεται σε νεκρές πιάτσες; Που μιλάει μοναχός του, για όλα όσα όλοι ξέρουν και ζουν; Που κυνηγάει συνεχώς ένα δυσκολοκατάκτητο κορμί: την ερωτική του ευτυχία; Ας μιλήσουμε για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Ας μιλήσουμε για το δικαίωμα του άνδρα στην ευαισθησία, στη θυματοποίηση και την αυτοκαταστροφή. Για την αλλοίωση του υπάρχοντος μοντέλου και την “άναρχη δημιουργία” ενός νέου.

Το Soul Food σας προσκαλεί σε μια από κοινού ανάγνωση της βιβλιογραφίας του ποιητή, με στόχο όχι μόνοτην γνωριμία του κοινού με το έργο του, αλλά και μεταξύ του. Η βραδιά για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, είναι η πρώτη από μια σειρά αναγνώσεων στη βιβλιοθήκη του Soul Food. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θαυπάρχουν και κάποια μεταφρασμένα ποιήματα στα αγγλικά.

Soul Food (Γιαννούλη Χαλεπά, Χώρα, Τήνος)

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00-23:00

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε