Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας Charming

Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας
Charming

Σταχτοπούτα, Χιονάτη και Ωραία Κοιμωμένη τα έμπλεξαν με τον ίδιο πρίγκιπα. Και τώρα; Εκείνος πώς ξεμπλέκει;

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/Ylx8EJ65IE8

Τα αγαπημένα μας κλασικά παραμύθια παίρνουν νέα τροπή στην απίθανη αυτή κωμωδία που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι

Λίγα λόγια για την ταινία

Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λεονόρ, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη. Ο παραγωγός του υπερ-επιτυχημένου «Σρεκ» επιστρέφει στα κινούμενα σχέδια για να παρουσιάσει μια ταινία animation με πολλές ανατροπές και απολαυστική μουσική!

Ένας πρίγκιπας, πολλές ερωμένες

Όλοι ξέρουμε πώς τελειώνουν τα αγαπημένα μας παραμύθια: Η Σταχτοπούτα παντρεύεται τον γοητευτικό της πρίγκιπα και… «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!». Η Χιονάτη επίσης. Το ίδιο και η Ωραία Κοιμωμένη. Μόνο που, όπως μαθαίνουμε τώρα, αυτός ο γοητευτικός νεαρός που έχει κλέψει τις καρδιές των τριών κυριών είναι ο ίδιος! Τον λένε Φελίπε και τη φωτογραφία του κρατούν σαν φυλαχτό και οι τρεις πριγκίπισσες! Ουπς! Πώς έγινε αυτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ήταν μικρός, ο Φελίπε έπεσε θύμα μιας κακιάς μάγισσας που τον έδεσε με ένα ξόρκι και από τότε, ο «μαγεμένος» μας πρίγκιπας κουβαλάει μια απίστευτη κατάρα (ή ίσως χάρισμα): με ένα χαμόγελό του τρελαίνει τις γυναίκες, οι οποίες τον ερωτεύονται αμέσως! Είναι για εκείνες κάτι σαν… μαγνήτης! Ο Φελίπε, λοιπόν, έχει περάσει όλη του τη ζωή ως ακαταμάχητος γόης – λες και δεν έφτανε ότι είναι ο πιο διάσημος πρίγκιπας του κόσμου. Κάπως έτσι έπεσαν στα «δίχτυα» του και οι τρεις διασημότερες πριγκίπισσες: η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη.

Έχοντας δεσμευτεί και με τις τρεις, αφού πρώτα έχει απορρίψει τις εκατοντάδες νεαρές που λιώνουν γι’ αυτόν, ο πρίγκιπάς μας είναι έτοιμος να σπάσει την κατάρα που κουβαλά από παιδί. Με ποιον τρόπο; Με το να βρει τη μια και μοναδική αληθινή αγάπη! Και πώς θα το κάνει αυτό; Όπως το έκανε ο πατέρας του, ο παππούς του κ.ο.κ. Θα πρέπει να περάσει τρεις δοκιμασίες και να βγει νικητής. Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο Λένι που θα είναι ο οδηγός του σε αυτό το μακρύ ταξίδι με προορισμό αληθινή αγάπη. Μόνο που ο Λένι είναι η περιβόητη κλέφτρα Λεονόρ, η οποία είναι και η μόνη γυναίκα που έχει ανοσία στην κατάρα γοητείας του μαγεμένου πρίγκιπα! Η Λεονόρ, λοιπόν, δεν είναι όσο αθώα φαίνεται αφού του την έχει στημένη. Ή μήπως όχι;

«Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας» είναι μια απίθανη κωμωδία για τα άλματα πίστης, την αληθινή αγάπη (ή τις αληθινές αγάπες) και την «αποκάλυψη» ότι το «Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» δεν είναι τόσο εύκολο όσο κανείς μπορεί να νομίζει.

Η ιστορία πίσω από το παραμύθι

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Ρος Βένοκουρ, μιλά για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για το συναρπαστικό αυτό παραμύθι που δίνει νέα τροπή στα αγαπημένα μας παραμύθια: «Έχω τρεις κόρες, πράγμα που σημαίνει ότι τους διαβάζω παραμύθια πριν πέσουν για ύπνο εδώ και πολλά χρόνια, συγκεκριμένα 14. Συχνά, λοιπόν, στα παραμύθια πρωταγωνιστούν διάσημες πριγκίπισσες. Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να καταλάβουμε μπαμπάς και κόρες ότι Σταχτοπούτα, Χιονάτη και Ωραία Κοιμωμένη ήταν αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα! Η κόρη μου ‘’τα χασε’’ όταν το κατάλαβε… ‘’Είναι ο ίδιος τύπος’’ μου είπε. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα. Τα κορίτσια πήγαν για ύπνο και εγώ έτρεξα στον υπολογιστή μου και άρχισα να φαντάζομαι πώς αυτός ο τύπος τα κατάφερε και με τις τρεις. Και κυρίως γιατί το έκανε;», εξηγεί.

Απαραίτητο στοιχείο στον παραμυθένιο κόσμο που δημιουργούσε ο Βένοκουρ ήταν ένας καθοριστικός γυναικείος χαρακτήρας, μια ηρωίδα δυναμική, αστεία, σπιρτόζα, ανεξάρτητη και εφευρετική, που δε θα ανεχόταν τα γελοία τερτίπια του μαγεμένου πρίγκιπα. Τον χαρακτήρα αυτό είδε στο πρόσωπο της γυναίκας του. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η σκανδαλιάρα Λεονόρ!

«Από το σημείο αυτό κι έπειτα, η ιστορία εξελίχθηκε με φυσικό τρόπο σε μια ανατρεπτική ρομαντική κωμωδία», αναφέρει ο δημιουργός της ταινίας. «Ο Φελίπε είναι ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα, χωρίς όμως να έχει ιδέα τι θα πει έρωτας! Η Λεονόρ είναι πολύ συγκεντρωμένη στον στόχο της να γίνει πλούσια κι έτσι δεν έχει χρόνο για έρωτες. Και βέβαια, οι τρεις εμβληματικές πριγκίπισσες (Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Ωραία Κοιμωμένη) έχουν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της ταινίας, κάτι που μου έδωσε τη δυνατότητα να ‘‘κοροϊδέψω’’ τα κλισέ των διασημότερων παραμυθιών, τα οποία και έχουν ενσταλαχτεί μέσα μας».

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία/Σενάριο Ρος Βένοκουρ
Σκηνοθεσία (ελλ.) Τζίνη Παπαδοπούλου
Παραγωγή Τζον Γουίλιαμς
Ηθοποιοί (φωνές) Κωνσταντίνος Καϊκής, Βάσια Λακουμέντα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στεφανία Φιλιάδη, Μαρία Ζερβού, Τζίνη Παπαδοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Στέφανος Κοσμίδης, Έβελυν Ασουάντ
Μοντάζ Ρομπ Νιλ
Σχεδιασμός παραγωγής Μισέλ Μπρετόν
Μουσική Τομ Χάου
Διάρκεια 86’
Διανομή ΟDEON
Είδος Κινούμενα Σχέδια

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο