SOUL FOOD
Ο πολυχώρος Soulfood ανοίγει στις 7 Ιουλίου στη Χώρα της Τήνου. Το Soul Food βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο νησί, μετά την διοργάνωση του Art Unexpected στα Υστέρνια της Τήνου. Ένα φεστιβάλ που αξιοποιεί μη-χρησιμοποιημένους / εγκαταλελειμμένους χώρους για την προβολή της τέχνης.
Αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζεται ένας νέος πολυχώρος, ένα εκκολαπτήριο πολιτισμού φιλοξενώντας όλες τις μορφές τέχνης.: μια γκαλερί, ένα αναγνωστήριο, ένα κατάστημα δώρων, μια σκεπαστή βεράντα φιλοξενίας καλλιτεχνών,επισκεπτών, αλλά και δράσεων όπως συναυλίες και παραστάσεις/ performances.
Το θέμα του 2017 επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας συνομιλίας για τις επιπτώσεις του πολέμου, των μαζικών εξόδων, των γειτόνων που δεν γνωρίζουμε. Το ‘Μαύρο και άσπρο: Η εξερεύνηση των εσωτερικών χώρων’επιδίωξε να ξεκινήσει μια συζήτηση που θα επέτρεπε σε κάποιον να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο εντός όσο και εκτός των δεδομένων ορίων.
Η φετινή θεματική ‘Αναρχία + Αναγέννηση’ επιδιώκει να ξεκινήσει μια συζήτηση για την πρόκληση αλλαγής. Η αλλαγή έρχεται με πολλούς τρόπους. Εμείς παρέχουμε τα θέματα. Οι απαντήσεις θα προέλθουν από τους καλλιτέχνες και τους θεατές. Το Soul Food θα βρίσκεται στην καρδιά του νησιού (Γη) και θα δημιουργήσει εμπειρίες σε όλο το νησί (Δορυφόροι). Σε κάθε έναν από τους προτεινόμενους δορυφόρους, θα υπάρξει κάτι απροσδόκητο. Επιτελέσεις, μουσική, τέχνη. Το Soul Food είναι η εμπειρία. Το Soul Food είναι η δημιουργία συζητήσεων και εμπειριών. Το κοινό καλείται να ανακαλύψει ξεχωριστούς χώρους και να τους χρησιμοποιήσει ανακαλύπτοντας τον εαυτό του. Σε πολλές συνομιλίες, ένα άτομο μιλάει. Σε αυτές τις συνομιλίες, ακούει. Είναι το κοινό που μιλάει και συμμετέχει. Ο προγραμματισμός του πολυχώρου θα περιλαμβάνει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει. Η τέχνη μας θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων: φωτογραφίες, κολάζ, σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, ένδυση, μουσική και ηχητικές εγκαταστάσεις.
Η ιδιοκτήτρια:
Η Τζόρτζια, η ιδρύτρια του SoulFood γεννήθηκε στη Τζαμάικα. Έζησε την ενήλικη ζωή της στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, παρέμεινε για 6 εβδομάδες αντί για το ταξίδι 4 ημερών που σχεδίασε αρχικά. Όταν ρωτήθηκε “γιατί η Τήνος;”, απάντησε ότι “η Τήνος πήρε την απόφαση”. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε μια βροχερή μέρα στα Υστέρνια και οδήγησε εδώ.
Είναι το πνευματικό παιδί της μάρκας Soul Sista και του καταστήματος lifestyle Xukuma (ένα κατάστημα σχεδίασης στη Νέα Υόρκη, το οποίο έκλεισε το 2008).
Το Soul Food αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο ζωής, έναν διαφορετικό τρόπο συνεργασίας με την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Πιστεύει ότι οι καλύτερες συζητήσεις είναι αυτές οι οποίες είναι οργανικές. Το έργο αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια και υποστήριξη του Νικόλαου Μαραγκού, του Αριστείδη Ντάλλα, του Κώστα Λαγού, του Θωμά Διαφα και πολλών άλλων.
Participating artists include Gregoris Androulakis, Georgina Armacola, Yannis Yigourtakis, Nicolas Brunet, Nikos Sideris, Vassilis Skopelitis,and Dauda Conteh.
Opening: 07.07.17
Duration: through 15.09.18
mail επικοινωνίας info@experiencesoulfood.com
Οδός: Γιαννούλη Χαλεπά, Χώρα, Τήνος
Μαριλία Κολυμπίρη
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η Μαριλία Κολυμπίρη (γενν.1993) είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας από το εργαστήριο ζωγραφικής του Πάνου Χαραλάμπους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η πρώτη της ατομική έκθεση «Upside Down» έλαβε χώρα στη Gallery Alibi, στου Ψυρρή. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων ανάμεσα στις οποίες: η έκθεση «Green Room» στα πλαίσια του festival Back to Athens (2018) , η ομαδική έκθεση της Α.Σ.Κ.Τ. σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Πολωνίας (2018), υλοποίησε τοιχογραφία μεγάλου μεγέθους στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας (2018), σε ομαδική έκθεση της Gallery Alibi (2018), στην έκθεση «Juvenoia» του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης (2017), στην έκθεση «Γενεές» στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης 13 διαφορετικών γενεών (2017), στο «Μικρό Αντικείμενο» στον Ιανό (2017), στο Νefele Festival, στο 1o Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας του Μουσείου Μπουζιάνη (2016), στην έκθεση Αόρατες Κυβερνήσεις:η «Γνώση ως κατάσταση εαυτού» , στο Circuits and Currents (2015), στην 7η Μπιενάλε Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Β& Μ Θεοχαράκη, σε έκθεση γα τον ραδιοφωνικό σταθμό Popplie στο Six Dogs (2013), καθώς και στην ομαδική έκθεση «Art for All» στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη(2013