To Limani φέρνει vegan γεύσεις δίπλα στη θάλασσα!  

To Limani φέρνει vegan γεύσεις δίπλα στη θάλασσα!

 

Ψαροταβέρνα στην Παλαιά Φώκαια σερβίρει vegan γεύσεις που έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος της οικογένειας.

Το «Λιμάνι» παραδοσιακή ψαροταβέρνα στην Ανάβυσσο – Παλαιά Φώκαια, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν φρέσκα ελληνικά ψάρια & θαλασσινά, από ντόπιους ψαράδες, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Διακρίνεται για την μεγάλη ποικιλία μεσογειακών γεύσεων εξαιρετικής ποιότητας και την φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού του. Στην κουζίνα του ακολουθείται ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος και στην παρασκευή των πιάτων κυριαρχούν τα χειροποίητα προϊόντα, άριστης ποιότητας, από παραγωγούς της περιοχής.

Στο «Λιμάνι» μπορεί, επίσης, να γευθεί κανείς κρεατικά της ώρας ή μαγειρευτά πιάτα με υλικά εποχής, στηρίζοντας πάντα τους ντόπιους Έλληνες παραγωγούς. Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές, παραδοσιακές ψαροταβέρνες της Αθήνας, που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από το 1980, μεταφέροντας «τη σκυτάλη της γεύσης» από γενιά σε γενιά. Τα τελευταία χρόνια «στο τιμόνι» της βρίσκεται η Κατερίνα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Κοψολαίμη, η οποία έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την επιμέλεια των νέων πιάτων με vegan γεύσεις που – κατόπιν παραγγελίας – μπορεί ν’ απολαύσει κανείς στο Λιμάνι.

Vegan γεύσεις από αγνά υλικά στο Λιμάνι

 

Εκτός από τους πιο φρέσκους ψαρομεζέδες που μπορείτε να γευθείτε ατενίζοντας το γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, για όσους είναι vegetarian, είτε έχουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολλές:

  • Γεμιστά με κινόα και φακές ή αλλιώς όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε ένα πιάτο. Μια υγιεινή & θρεπτική παραλλαγή του αγαπημένου καλοκαιρινού φαγητού.
  • Vegan Τζατζίκι, Μελιτζανoσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, χορτοπιτάρια (vegan ορεκτικά παρασκευασμένα με μεράκι, με παραδοσιακές συνταγές).

Πιάτα για όσους ακολουθούν ειδική διατροφή / με διατροφικές ιδιαιτερότητες / δυσανεξίες:

  • Τζατζίκι χωρίς λακτόζη, κολοκυθοκεφτέδες χωρίς γλουτένη
  • Ψωμί χωρίς γλουτένη χειροποίητο από την διατροφολόγο.
  • Ραβανί, το χειροποίητο γλυκό κέρασμα, ιδανική επιλογή για την ολοκλήρωση ενός απολαυστικού γεύματος στο Λιμάνι.

 

Από το περιβόλι μας στο πιάτο σας!

 

Όλα τα πιάτα στο Λιμάνι συνοδεύονται από τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, μυρωδικά και λαχανικά, που επιλέγονται καθημερινά από το περιβόλι των ιδιοκτητών. Μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μάραθος, βασιλικός απογειώνουν τη γεύση. Λαχανικά από το χωράφι της οικογένειας όπως ντοματιές, αγγουριές, πιπεριές, κολοκυθιές, μαρούλια, παντζάρια, φέρνουν όλη τη φρεσκάδα της ελληνικής γης στο πιάτο.

 

Το Λιμάνι απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, ιδανική επιλογή για μια μικρή απόδραση, που προσφέρει στον επισκέπτη την ηρεμία και γαλήνη που χρειάζεται μακριά από την πολύβουη πόλη. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για πάρκινγκ και μια πολύ καλή ευκαιρία για μια παραθαλάσσια βόλτα ή και βουτιά στη θάλασσα πριν/μετά φαγητού. Θεωρείται ιδανικό μέρος για περπάτημα από όσους το έχουν επισκεφθεί.

Στο Λιμάνι εκτός την πολύ καλή ποιότητα φαγητού που θα γευτείτε, θα συναντήσετε και ένα πολύ ευγενικό προσωπικό. Έτσι θα αισθανθείτε σαν το σπίτι σας. Αφού είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να διαλέξετε το ψάρι που θέλετε και στη συνέχεια ν’ αναλάβουν και το καθάρισμά του.

Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε κοινωνικής σας εκδήλωσης (γάμος, βάφτιση, παιδικό πάρτυ κ.α.).

Ένα εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για ν’ απολαύσει εκτός από ένα υπέροχο γεύμα με νόστιμα θαλασσινά, την εκπληκτική θέα του δίπλα στην θάλασσα και τώρα πια και τις vegan γευστικές επιλογές που μας προτείνει!

Καλή σας απόλαυση!

Το Λιμάνι

Fish Restaurant “To Limani” (52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής) Τηλ. 22910 41052 www.psarotaverna.com / [email protected]

Facebook: To Limani

Instagram: psarotaverna

Google plus: Fish Restaurant To Limani

Trip Advisor: To Limani

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις