Θέατρο της Ημέρας πρόγραμμα 2018- 2019

Έργα & Ημέρες

Α΄ τρίμηνο 2018 – 2019

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, συμπλήρωσε αισίως 26 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά πράγματα. Αποτελεί εταιρία αστική μη κερδοσκοπική και  ιδρύθηκε το 1992 από την Ανδρομάχη Μοντζολή, διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών που το διευθύνει καλλιτεχνικά και τον Λάκη Κουρετζή επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών, που έχει τη Διεύθυνση Σπουδών. Οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς με κύρια ενασχόληση την  καλλιέργεια και έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου.

Θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, Σπουδές Παιδαγωγικής θεάτρου ετήσιες και τριετείς καθώς και σχετικά Σεμινάρια, Εργαστήρια Θεατρικού παιχνιδιού εντός και εκτός θεάτρου για παιδιά όλων των ηλικιών και εφήβους, Συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και θεατρικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλς, μουσικές, ποιητικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων στο Art café φουαγιέ του θεάτρου μας, πρωτότυπα πάρτυ γενεθλίων με θεατρικό παιχνίδι, διακοπές στο θέατρο, Ενοικίαση της Μπλε και της Κόκκινης σκηνής για παραστάσεις και πρόβες σε θιάσους και ομάδες, αποτελούν τον βασικό κορμό των δραστηριοτήτων του Θεάτρου της Ημέρας.

 

Για τo Α΄ τρίμηνο της περιόδου 2018 – 2019 προγραμματίζει τις παρακάτω δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά:

Το Θέατρο της Ημέρας… για τους μεγάλους

Θεατρικές παραστάσεις

Μικρά τίποτα – Μεγάλα κάτι του Λάκη Κουρετζή

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Πρόκειται για  μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα  «ενορχηστρωμένα πάνω στον θεματολογικό άξονα της περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Σύλληψη…γέννηση…ζωή…έρωτας…το τέλος…. με ενδιάμεσους σταθμούς την ανατροφή, την εκπαίδευση, την καριέρα, τον γάμο, το γήρας, τη μοναξιά. Η ανθρώπινη ζωή, σαν ένα νήμα που ξετυλίγεται και δένει ένα κόμπο στα «κομβικά σημεία» τις σημαντικές στιγμές, τις φάσεις και καταστάσεις του καθενός μας. Ένα νήμα που μας τυλίγει…που μας λύνει…που μας δένει…μας προστατεύει…, μας φυλακίζει…ορίζει το χώρο … θέτει τα όρια… μας  συνδέει με τους «άλλους»…  Ένα νήμα που ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από  μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία. Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο με έντονα συμβολικά στοιχεία, περνάει αβίαστα από τον λυρισμό, στην  ειρωνεία, το κωμικό, την υπερβολή, την αντίθεση, άλλοτε με ποιητική και αλληγορική διάθεση και άλλοτε με μια σκληρή και ανελέητη σάτιρα για τις καταστάσεις και την ατμόσφαιρα που με την παρέμβαση των «άλλων», του κοινωνικού περίγυρου, συνθέτουν τον ψυχικό βιότοπο του ήρωα, του σύγχρονου ανθρώπου, του καθενός μας. Οι «άλλοι», εν είδει ΧΟΡΟΥ,  σχολιάζουν, ερμηνεύουν, καθορίζουν και διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παράστασή μας», αναφέρει η σκηνοθέτις.

Ταυτότητα της παράστασης:

Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία, Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή, Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μπέτυ Λυρίτη, Κοστούμια: Βεστιάριο ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ, Μουσική Σύνθεση & Επιμέλεια: Λευτέρης Ξάνθης, Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση, Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης, Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου

Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια από ομάδα σπουδαστών του Θεάτρου της Ημέρας

Παραστάσεις: Παρασκευή ώρα 9:00 μ.μ

 

Λαλαλώ και Ρεπετέ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου

Μια υποβαθμισμένη γειτονιά της σημερινής Αθήνας. Άνθρωποι με καμένα όνειρα. Κυνικοί και σκληροί. Η ψυχική διαστροφή ενταγμένη άριστα μέσα στην καθημερινότητα τους. Η Λαλώ, ο Φώτης, η Μπαλκόνα, η Σούζυ,  είναι οι γείτονες μας, είμαστε εμείς. Μια κωμωδία με τραγικές διαστάσεις. Εκεί όπου το γέλιο, έρχεται μια κοφτερή λεπίδα σκληρής πραγματικότητας να το φρενάρει.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου

Ερμηνεύουν: Μαρία Μακρή, Χρήστος Συριώτης, Μαίη Σεβαστοπούλου, Κλεοπάτρα Ροντήρη

 

Παραστάσεις: Σάββατο ώρα 9:00 μ.μ.

 

Η Βεγγέρα

του Ηλία Καπετανάκη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μελάς

 

Η Θεατρική ομάδα AHERUSIA, παρουσιάζει  την «Βεγγέρα»  του Ηλία Καπετανάκη, που

αποτελεί μία κλασσική ελληνική κωμωδία. Βασισμένη στην κωμική ηθογραφία, εξελίσσεται μέσα από συγχρονική δράση. Χτισμένη πάνω σε σφιχτό λόγο και ακολουθώντας έναν έντονο ρυθμό στην πλοκή της, η Βεγγέρα, είναι ένα έργο που χαρίζει το γέλιο με έναν σωρευτικό και καθολικό τρόπο, δίχως να προσπαθεί να το εκβιάσει από τον θεατή, χρησιμοποιώντας φθηνά τεχνάσματα.

Το έργο, αν και γραμμένο το 1893, παραμένει επίκαιρο, μιας και η ενσάρκωση των χαρακτήρων της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τόσο πλήρης, όσο και αρχετυπική. Το αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διασκεδαστική του πλευρά, προκαλεί -μέσω της σατυρικής του ουσίας- και την  ανάγκη για αυτοκριτική και βελτίωση.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία, Δραματουργία, Κινησιολογία: Γιώργος Βορέας Μελάς

Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Βορέας Μελάς, Θεατρική Ομάδα AHERUSIA

Φωτισμοί:Γιώργος Σηφάκης  Ήχος: Ντούβρας Δημήτρης

Ερμηνεύουν: Θεόφιλος Βλάχος, Γεωργία Σπανογιάννη, Μελίνα Μαστραντώνη

Γιούλη Παπανελοπούλου , Joanne David, Μαρία Ιωάννου, Δημήτρης Χαραμής ,Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Βίκυ Δρίβα, Πάνος Νίκιας

 

Παραστάσεις: Κυριακή ώρα 9:00 μ.μ.

3ο Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες» 

 

3ος κύκλος συναντήσεων, παραστάσεων & δράσεων

με αφορμή Αρχαιοελληνικούς μύθους & Θέατρο

 

Στο πλαίσιο της έρευνας και μελέτης της διαχρονικότητας και επικαιρότητας των Μύθων, το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει  τον 3ο Κύκλο παραστάσεων, δράσεων και συναντήσεων με αφορμή τους αρχαιοελληνικούς μύθους και το θέατρο, την πρώτη εβδομάδα του  Οκτωβρίου.

Στις θεατρικές Δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχήματα και δημιουργοί (που δεν συνιστούν απαραίτητα νομικό φορέα), της Αττικής, της Ελληνικής περιφέρειας ή ομάδες Ελλήνων από το Εξωτερικό και θεατρικές ομάδες αλλοδαπών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι «Μυθικές μέρες» δεν έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τα τελευταία  χρόνια οι Μύθοι και κυρίως οι Αρχαιοελληνικοί, διαποτίζουν την θεατρική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Θεάτρου της Ημέρας. Η μεγάλη δύναμη, σημασία  και σημαντικότητά τους, η οικουμενικότητα και το μήνυμα που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, επίκαιρο όσο ποτέ,  οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με το σύμπαν των αρχαιοελληνικών μύθων. Πασίγνωστοι και αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους, με ανάλογη αφετηρία, προσέγγιση και ερεθίσματα για  κάθε ηλικία, αυτούσιοι, διασκευασμένοι και προσαρμοσμένοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη – δραματουργικό υλικό, ώστε να συντεθούν δράσεις και παραστάσεις ώστε να προκύψουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Θεάτρου σχετικά με την ένταξή τους στο πρόγραμμα και τις συνθήκες του φεστιβάλ.

 

Αιτήσεις συμμετοχής στο Φεστιβάλ μέχρι Παρασκεύη 7 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Mε τη υπογραφή του δημιουργού της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού Λάκη Κουρετζή

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί  προβαίνει σε μια ελεύθερη έκφραση ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής του οντότητας. Το ίδιο συμβαίνει και για τον ενήλικα, που του προσφέρει ευκαιρίες απόθεσης ενός μέρους του ψυχοσυναισθηματικού του φορτίου… Επικοινωνεί μέσα από συναισθήματα βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Για τον εκπαιδευτικό  αποτελεί εργαλείο διεύρυνσης των μεθοδολογιών, αισθητοποίησης του μαθήματος, δημιουργίας κατάλληλου παιδαγωγικού περιβάλλοντος σ΄ ένα πραγματικά ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Παρέχει τη «ΔΙΑ του ΘΕΑΤΡΟΥ παίδευση». Τη ΓΝΩΣΗ μέσω της ΤΕΡΨΗΣ, μετατρέποντας το «δάσκαλο»,
σε εμψυχωτή παιδιών.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ:

«Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση»

Διαδικασία που αμβλύνει και διευθετεί τις συγκρούσεις πριν φθάσουν να εκφραστούν-Τεχνικές ανάπτυξης και δημιουργίας σκηνικού δρωμένου

 

Σάββατο 15/9/2018, 10:30π.μ.- 4:00μ.μ. Εισηγητής: Λάκης Κουρετζής.  

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει  με βιωματικό τρόπο δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού ως μέσον εφαρμογής της «θεατρικής αγωγής» και διεύρυνσης της καθημερινής διδακτικής διαδικασίας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  κ.α.

Κράτηση θέσεως με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

«Η αίσθηση των 5 αισθήσεων»

Κυρ. 16/9 – Πέμ. 20/9/2018, 5:00μ.μ. – 11:00μ.μ. Εισηγητής: Λάκης Κουρετζής

 

Είναι σίγουρο ότι έχουμε αίσθηση των 5 αισθήσεων; Η ανακάλυψη της αίσθησης των

5 αισθήσεων και της λειτουργίας τους στη δυναμική της έκφρασης και της επικοινωνίας. Προχωρημένες τεχνικές εμβάθυνσης στη διαδικασία της Θεατρικής πράξης και του Θεατρικού παιχνιδιού.

 

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία

Με τους βασικούς καθηγητές της Σχολής

Διάρκεια 90 ώρες. Κάθε 3ο Σαββατοκύριακo του μήνα, από 20/10/18

από Οκτώβριο-Ιούνιο, Σάββατο & Κυριακή 10:00 π.μ-3:00 μ.μ

Βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό παιχνίδι.

Δομή, τεχνικές και  εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  κ.α.

ΣΧΟΛΗ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Δ/ντής σπουδών & βασικός εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής
Τριετούς διάρκειας΄Εναρξη μαθημάτων Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού στη χώρα μας.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ & ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Για αποφοίτους της Σχολής-Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

του Θεάτρου της Ημέρας, αποφοίτους Δραματικών Σχολών, Πανεπιστημιακών τμημάτων.

Το πρόγραμμα, βιωματικής και θεωρητικής μορφής περιλαμβάνει θέματα που διερευνούν τις διαστάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, της παιδαγωγικής θεάτρου και  του θεάτρου γενικότερα καθώς και βασικές γνώσεις Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Ειδικής Αγωγής. Στο εργαστήρι θα διδάξουν οι βασικοί εμψυχωτές – καθηγητές της Σχολής καθώς και διακεκριμένοι καθηγητές Θεατρολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών.

Ημέρες και ώρες των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Το θέατρο της Ημέρας… για τα παιδιά

Θεατρικές παραστάσεις

 Περιπέτεια στη Βακτηριανία  της Κατερίνας Μουρίκη

Μια παράσταση-θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Σκηνοθεσία Αφροδίτη Παρζακώνη

Μια παράσταση εμπνευσμένη και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη. Η  παράσταση – με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών- είναι γεμάτη δράση, γέλιο και απρόοπτα γεγονότα και  θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές, αποκαλύπτοντας τον κόσμο των μικροβίων και την αξία της καθαριότητας  Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη βοήθεια των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών θεατρικού παιχνιδιού, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.

Ταυτότητα της παράστασης: Παιδ/κή επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής, Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Παρζακώνη Μουσική: Λευτέρης

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, ώρα 11:30π.μ.

Γλυκογιορτινά Παιχνίδια της Ανδρομάχης Μοντζολή  

Μια παράσταση-θεατρικό παιχνίδι

για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Σκηνοθεσία Ανδρομάχη Μοντζολή

 

Μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή  συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους.

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές  από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά ξαναζωντανεύουν από τα παιδιά με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν.

 Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις

& Δημιουργική απασχόληση & έκφραση

Έναρξη: 7 Σεπτεμβρίου 2018

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού & δημιουργικής έκφρασης για παιδιά

Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους,  αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.

Κάθε Παρασκευή 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.

Παράλληλα τμήματα: 2,5 – 4 ετών, 4 -7 ετών & 8 -12 ετών

Εμψυχώτριες: Μαρία Αντωνίου, Δήμητρα Νικολοπούλου-Κατερίνα Αλβέρτου, Δέσποινα Μαραγκουδάκη αντίστοιχα.

 Ν Ε Ο !

Δημιουργικός χορός & θεατρικό παιχνίδι

Κάθε Πέμπτη ώρα 6 – 7.15 Για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών 

To  Εργαστήρι-μάθημα του δημιουργικού χορού απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια και είναι μια μέθοδος  βασισμένη στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά εξασκούν το σώμα τους, χορεύουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν ιστορίες με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις από τον σύγχρονο και κλασσικό χορό, κινητικές δραστηριότητες, κινητικά μοτίβα,  αφηγήσεις, χορογραφίες. Σαν στόχους έχει την ανάπτυξη των χορευτικών ικανοτήτων, την στήριξη  και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης των παιδιών  και της ελεύθερης έκφρασής τους, σε ένα ασφαλές, φιλικό περιβάλλον με την πολύτιμη βοήθεια της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού. Εμψυχώτρια: Αφροδίτη Κορέτση, δασκάλα χορού- εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου

 

Ν Ε Ο !

Θεατρικά παιχνίδια και παραμύθια…!!!

Κάθε Τρίτη 17.30 – 18.45  για τις ηλικίες 4 – 7

Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν και προπαντός θα βιώσουν τα πιο γνωστά, άγνωστα, τρελά, μυστήρια, περιπετειώδη, μαγικά, παράξενα παραμύθια και λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν… θα ανακατέψουν ήρωες, πλοκές και θα δημιουργήσουν… τα δικά τους παραμύθια!

Εναρξη: Τρίτη 09/10/18 παρέα με… τον Μικρό Πρίγκιπα!

Εμψυχώτρια: Κάτια Μακρυκώστα

 

Ν Ε Ο !

Παίζουμε; Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη και γονείς

Κάθε Παρασκευή  ώρα 5.15 – 6.00 Για βρέφη ηλικίας 12-24 μηνών   

Ένα δημιουργικό, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά πρώτης παιδικής ηλικίας μαζί με τους γονείς τους. Φυσικά υλικά, καθημερινά αντικείμενα, ήχοι, μουσικές, χρώματα, αισθητηριακά κουτιά, θεατρικά στοιχεία και στιγμές με κουκλοθέατρο θα συνοδεύσουν τα παιχνίδια μας σ’ ένα εργαστήρι που στοχεύει ενεργά στην εξερευνητική διάθεση των μικρών μας φίλων, στην κοινωνικοποίηση των βρεφών, στην καλλιέργεια του παιχνιδιού μέσα από την εμπειρία, τον πειραματισμό και τη δημιουργικότητα.

Εμψυχώτρια: Δήμητρα Νικολοπούλου

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

12 – 17 ετών, Κάθε Παρασκευή ώρα 7:45μ.μ.-9:00μ.μ.

Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων,

της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη

και του μυστηρίου της παράστασης.

Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις – γενέθλια – πάρτυ

Στους θεατρικούς χώρους του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, την ΜΠΛΕ και την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ, πλήρως εξοπλισμένους και ειδικά διαμορφωμένους και διακοσμημένους ανάλογα με την περίσταση και την ηλικία, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά:

Γενέθλια, Πάρτι, Happenings, Εποχιακές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα, Αποκριές, τέλος σχολικής περιόδου, κλπ.). Πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι από ειδικούς παιδαγωγούς – εμψυχωτές, αποφοίτους της τριετούς σχολής μας.

 

Καλοκαίρι 2019 – Διακοπές στο θέατρο

 

Ένα πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε, δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια των Λάκη Κουρετζή και Ανδρομάχης Μοντζολή και την επίβλεψη και απασχόληση των παιδιών από έμπειρους εμψυχωτές – θεατροπαιδαγωγούς. Το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας.

 

Για έναν καφέ- για μια συνάντηση

Στο ART-CAFÉ – φουαγιέ του Θεάτρου οι ενήλικες

και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας καφέ, σνακ, σε ένα περιβάλλον φιλικό και πολιτισμένο. Πλήρης μουσική, ηχητική κάλυψη και διακόσμηση.

Μουσικές- ποιητικές βραδιές

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20,  Αμπελόκηποι

(ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470,

info@theatroimeras.gr, www.theatroimeras.gr

 

 

         iwiLL PublicRelations

Μαίρη Βιντιάδου 6972291819 – 6944560619

email: [email protected]

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται