Ανεκπλήρωτος Γάμος On Chesil Beach

Ανεκπλήρωτος Γάμος
On Chesil Beach

23 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/Gf6aG28Icwg

Λίγα λόγια για τη ταινία

Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τον τίτλο «Στην Ακτή» (Εκδ. Πατάκη) και έρχεται στη μεγάλη οθόνη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ντόμινικ Κουκ. Η παραγωγός Ελίζαμπεθ Κάρλσεν έδειξε εμπιστοσύνη στο βιβλίο πριν ακόμα εκδοθεί (2007) και δήλωσε αμέσως το ενδιαφέρον της στην προσαρμογή του σε ταινία. «Είναι μια υπέροχα γραμμένη νουβέλα με απλή γραφή και καθαρό συναίσθημα», σχολιάζει.

Τα χρόνια πέρασαν και το 2015 ήταν που τελικά σε μια τυχαία συνάντηση με τον ατζέντη του Ίαν ΜακΓιούαν συμφώνησαν να συνεργαστούν και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν τα γυρίσματα. «Η καριέρα μου χαρακτηρίζεται από έργα με τα οποία παθιάζομαι αλλά δεν συμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη», προσθέτει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, η ταινία έφερε μια καινούρια ζωή στο έργο του. Η επιλογή του σκηνοθέτη, Ντόμινικ Κουκ, ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, μιας και πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Βρετανίας με μεγάλη εμπειρία στο Εθνικό Θέατρο.

Ο έρωτας και ο φόβος

Ο «Ανεκπλήρωτος Γάμος» είναι μια τρυφερή και καθηλωτική ιστορία για μια σχέση που βάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες και τις επιρροές του ασυνείδητου των παιδικών χρόνων, σε μια αυστηρή εποχή με σκληρούς κανόνες.

Η Φλόρενς (η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ[i] Σίρσα Ρόναν) έχει γεννηθεί σε μια ευκατάστατη και συντηρητική οικογένεια ενώ ο Έντουαρντ (Μπίλι Χάουλ) προέρχεται από μια εντελώς αντίθετη οικογένεια και κατοικεί σε ένα ακατάστατο σπίτι κοντά στη φύση. Εκείνη είναι βιολίστρια και εκείνος θέλει να γίνει συγγραφέας. Νιόπαντροι και παρθένοι ελπίζουν πως ο γάμος μπορεί να τους προσφέρει ένα ευτυχισμένο μέλλον και μια διέξοδο από την αυστηρότητα της εποχής. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνει όμως ένας παράφορος έρωτας.

Λίγες ώρες μετά τον γάμο τους βρίσκονται σε ένα αποστειρωμένο ξενοδοχείο και η κουβέντα τους παίρνει μια έντονη τροπή όταν η ολοκλήρωση της σχέσης τους μπαίνει στο προσκήνιο. Ο Έντουαρντ ανυπομονεί για τη στιγμή αυτή, ενώ η Φλόρενς κυριεύεται από τον φόβο της πρώτης φοράς και φεύγει τρέχοντας μακριά του. Ο καυγάς συνεχίζεται στη παραλία, όπου οι διαφορές τους γίνονται ξεκάθαρες και δεν μπορούν πλέον να τις αγνοήσουν. Ένας από τους δύο θα πάρει μια ξαφνική απόφαση που θα αλλάξει ριζικά  τη ζωή τους για πάντα…

[i] Υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τα «Lady Bird» και «Brooklyn» και υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την «Εξιλέωση».

Ο χρόνος και το μέρος

Βρισκόμαστε λίγο πριν τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές της δεκαετίας του ‘60 στη Βρετανία, στο Σέσιλ Μπιτς, ένας μέρος απαράμιλλης ομορφιάς. Τα στοιχεία που πλαισιώνουν την ιστορία των πρωταγωνιστών είναι το ντύσιμο και η τοποθεσία.

Τα ρούχα τους υποδηλώνουν τις μεταξύ τους διαφορές, οικονομικές και κοινωνικές. Η Φλόρενς, ντυμένη πάντα κομψά αλλά χωρίς να την ενδιαφέρει η μόδα, επηρεάζεται από την αυστηρή και συντηρητική μητέρα της που δίνει ιδιαίτερη βάση στο κοινωνικοοικονομικό status των γύρω της. Ο Έντουαρντ, επηρεάζεται επίσης από τον πατέρα του και φορά πάντοτε κοστούμι και γραβάτα καθώς το αντίθετο ήταν κοινωνικά μη αποδεκτό. Όταν παντρεύονται τους βλέπουμε με καινούρια ρούχα που υποδηλώνουν την ενηλικίωσή τους.

Το Σέσιλ Μπιτς είναι ένα μέρος που επιλέχθηκε με σχετική ευκολία καθώς πλαισιώνει μοναδικά την ιστορία και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Ειναι ρομαντικό και πανέμορφο. Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως σημείο εξαιρετικού επιστημονικού ενδιαφέροντος και παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της άγριας ζωής της περιοχής. «Είναι πολύ κινηματογραφικό τοπίο. Χωρίζεται από την υπόλοιπη περιοχή με μία νησίδα γης. Είναι ένα μοναδικό μέρος», λέει ο Χένρι Γούλεϊ, υπεύθυνος για την επιλογή της τοποθεσίας.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Ντόμινικ Κουκ
Σενάριο Ίαν ΜακΓιούαν
Παραγωγή Ελίζαμπεθ Κάρλσεν, Στίβεν Γούλεϊ
Ηθοποιοί Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Άντριαν Σκάρμπορο, Έμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ
Φωτογραφία Σον Μπόμπιτ
Μοντάζ Νικ Φέντον
Σχεδιασμός Παραγωγής Σούζι Ντέιβις
Μουσική Νταν Τζόουνς
Διάρκεια 110’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δραματική

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι