Γιώργος Ανδρέου: Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη

Ο Γιώργος Ανδρέου στο Σούνιο για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη

Κυριακή 26 Αυγούστου

 

Με φόντο το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την πανσέληνο του Αυγούστου να φωτίζει μαγικά το μοναδικό σκηνικό, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, θα δώσει μια συναυλία την Κυριακή 26 Αυγούστου, λουσμένη στο φως του  αυγουστιάτικου φεγγαριού, σε έναν από τους σημαντικότερους και ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

 

Πρωταγωνιστής το πολυτραγουδισμένο φεγγάρι του Αυγούστου. Οι “σιωπές” οι “αγαπημένες της Σελήνης”, του Σεφέρη. Το Φεγγάρι του Λόρκα κι όλων των ποιητών, των παραμυθιών, των ονείρων. Το Φεγγάρι των τραγουδιών. Το Χάρτινο Φεγγαράκι του Γκάτσου, σύμβολο σκηνικό και ερωτικό. Το νυχτερινό φανάρι του ουρανού, παρηγοριά κάθε στρατολάτη.

 

Ο Γιώργος Ανδρέου επιλέγει για την εκδήλωση γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων. Της παράδοσης και του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο διακεκριμένος συνθέτης και εξαιρετικός πιανίστας, καλεί για την περίσταση έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές της εποχής μας, ευαίσθητο κι αδρό συγχρόνως τον Γιάννη Κότσιρα.

 

Μαζί τους στην σκηνή μια νέα ερμηνεύτρια που έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για το ταλέντο, το σκηνικό ήθος και την συνέπεια της σε συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς, την Κορίνα Λεγάκη.

Τους τρεις, συνοδεύει ορχήστρα από αναγνωρισμένους μουσικούς εκτελεστές, που λαμπρύνουν την μουσική παράσταση με το ταλέντο και τον ξεχωριστό ήχο τους.

 

Κυριακή 26 Αυγούστου

Ναός Ποσειδώνα – Σούνιο

Είσοδος ελεύθερη . Ώρα έναρξης: 21:00

 

Διοργάνωση: Δήμος Λαυρεωτικής – Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός»
Με την υποστήριξη της Β’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων

Με την συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου – ΕPLO

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο