Σειρά συναυλιών Jazz Chronicles: To Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη

Σειρά συναυλιών Jazz Chronicles: To Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη γιορτάζει τα 10 χρόνια του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

27/08/2018

 

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ο Γιώργος Κοντραφούρης και το μουσικό σχήμα του, Baby Trio, γιορτάζουν με μια συναυλία δέκα χρόνια δημιουργίας και υπόσχονται να γεμίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τζαζ μελωδίες.

Το Baby Trio δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να αποτελέσει ένα «σχολείο» για νέους μουσικούς και,  παράλληλα, ένα δημιουργικό όχημα, για να εκφράσουν την αφέλεια και τον εφηβικό ενθουσιασμό τους. Όταν ένα νεαρό μέλος του γκρουπ συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του, αποχωρεί παραχωρώντας τη θέση του σε ένα νέο μέλος. Έτσι, το σχήμα, με τη δομή λειτουργίας του, αλλά, το κυριότερο, με την ίδια την πορεία του, αποδεικνύει την αξία της αέναης ανανέωσης και της νεανικής δημιουργίας.

 

Το Baby Trio έχει γνωρίσει από το 2008 ως σήμερα αρκετές και διαφορετικές ενσαρκώσεις. Ο Κοντραφούρης παίζει hammond organ, ενώ τη σύνθεση του τρίο συμπληρώνουν ένας νεαρός κιθαρίστας και ένας νεαρός ντράμερ. Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ συμμετέχουν τα νυν μέλη του Baby Trio και πολλοί από τους μουσικούς που έχουν περάσει στο παρελθόν από τις τάξεις του και πλέον ακολουθούν την δική τους διακριτή πορεία στο χώρο της ελληνικής τζαζ.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς από όλο τον κόσμο.  Σπούδασε στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι και κατόπιν δίδαξε σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Συντελεστές:

Γιώργος Κοντραφούρης, hammond

Κωστής Φαναράς, κιθάρα

Έκτορας Ρέμσακ, τύμπανα

Κωνσταντίνος Στουραΐτης, κιθάρα

Αλέξανδρος Βήχος, κιθάρα

Γιάννης Παπαδουλής, τύμπανα

Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα

Βαγγέλης Κοτζάμπασης, τύμπανα

Δήμητρα Κοκκινοπούλου, guest vocals

Η ενότητα συναυλιών Jazz Chronicles, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

 Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To θερινό ωράριο λειτουργίας (1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

###

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –