Mile 22

Mile 22

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συναντά ξανά τον Πίτερ Μπεργκ σε μια καταιγιστική περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές.

                  

16 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://bit.ly/2M1FPi9

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Τζέιμς Σίλβα (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι. Ο σκηνοθέτης του «Ο Μόνος Επιζών», Πίτερ Μπεργκ, επιστρέφει με μια ασταμάτητη περιπέτεια.

22 Μίλια καταιγιστικής δράσης

Βρισκόμαστε στη νοτιοανατολική Ασία, όπου έχει πάρει μετάθεση ο πράκτορας Σίλβα και η ομάδα του. Η αποστολή τους είναι να εντοπίσουν την ραδιενεργή σκόνη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή βομβών ώστε να εμποδίσουν το επόμενο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Λι-Νουρ (Ικο Ουβάις), ένας πράκτορας ειδικών αποστολών της Ιντοκάρ, καταφθάνει στην Αμερικανική Πρεσβεία με ένα «δώρο». Κρατάει στα χέρια του έναν κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο που περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Για αντάλλαγμα όμως ζητάει να μεταφερθεί σε ένα ασφαλές σημείο γιατί η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Το όχημα της τελικής διαφυγής του, τους περιμένει όμως 22 μίλια μακριά από εκεί που βρίσκονται. «Τέσσερις άνθρωποι, 22 μίλια, μοιάζει με παιχνίδι και αυτό είναι που μου αρέσει στην υπόθεση», δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Λι-Νουρ, αναγκάζει τον Σίλβα και την ομάδα του να ζητήσουν τη βοήθεια της Overwatch, μιας ομάδας-φάντασμα που θα τους καθοδηγεί από μακριά εποπτεύοντας τα πάντα. Στον δρόμο τους θα βρεθούν εμπόδια που όμοιά τους καμία ομάδα δεν έχει αντιμετωπίσει και θα κάνουν τα 22 μίλια να φαντάζουν ατελείωτα. Θα τους πολεμήσουν ασύμμετροι εχθροί και θα τους κυνηγήσουν σε κάθε σημείο της διαδρομής και θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αποφύγουν αλλά και να αντιμετωπίσουν κάθε βόμβα ή έκρηξη που βρίσκουν μπροστά τους. Πρέπει πάση θυσία να βρεθούν στο 22ο μίλι πριν οι εχθροί τους αποκλείσουν τον δρόμο.

Overwatch

Βασικός πυλώνας της υπόθεσης είναι η Overwatch. Το κρυφό όπλο της CIA που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει υποθέσεις που απαιτούν πιο… ιδιαίτερο χειρισμό. Τα μέλη της είναι σχεδόν αόρατα και η ταυτότητά τους σβησμένη από τα κρατικά αρχεία. Η Αμερική αρνείται να λαμβάνει πληροφορίες για τα μέλη και τη δράση της ομάδας καθώς πρακτικά δεν υπάρχουν. «Οι άνθρωποι της Overwatch είναι ανύπαρκτοι για οποιοπήδοπτε κράτος. Δεν έχουν σημαία, χώρα ή κανόνες. Έτσι καταφέρνουν να είναι φαντάσματα και να μην αφήνουν κανένα ίχνος της ύπαρξης και της δουλειάς τους» προσθέτει ο Τζον Μάλκοβιτς.

Ο Μπίσοπ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι ο αρχηγός της ομάδας- φάντασμα που αποτελείται από άλλα πέντε άτομα, τους Ρουκ, Κινγκ, Κουίν, Νάιτ και Πον, και θα βοηθήσει τον Σίλβα να μεταφέρει με ασφάλεια τον Λι-Νουρ στο 22ο μίλι. Οι μέθοδοι παρακολούθησης της Overwatch αποτελούνται από drones και εξελιγμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να παραμένουν «φαντάσματα» σε όλη τη διάρκεια της αποστολής. Η Overwatch αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας όμως για να στηθεί μυθοπλαστικά βοήθησαν επαγγελματίες, πρώην πράκτορες της CIA ώστε να πετύχουν ένα αληθοφανές και ακριβές αποτέλεσμα. «Ο μεγάλος αδελφός παρακολουθεί κάθε μας βημα. Χρησιμοποιεί drones και δορυφόρους και επιτρέπει μια στενή επαφή με ανθρώπους στη γη. Από εκεί ξεκίνησε όλη η ιδέα για την Overwatch», σχολιάζει ο σκηνοθέτης της ταινίας Πίτερ Μπεργκ.

Σίλβα, Σαμ Σνόου και Μπίσοπ

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μαρκ Γουόλμπεργκ συναντά και πάλι τον σκηνοθέτη Πίτερ Μπεργκ μετά τις μεγάλες τους επιτυχίες «Η Μέρα των Ηρώων», «Ο Μόνος Επιζών» και «Deepwater Horizon». Το «Mile 22» είναι η πρώτη τους ταινία που δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό, βέβαια η δική μας θεωρία για την διασκέδαση περιλαμβάνει πολλή βία, προδοσία και απάτη», σχολιάζει ο Μάρκ Γούλμπεργκ.

Ο Σίλβα είναι σκληρός, απαιτητικός και ηγετικός. Προσηλωμένος στον στόχο του και με μηδενική ανοχή στα λάθη και τις απροσεξίες. «Έχουμε δει πολλές φορές το ρόλο του αντί-ήρωα που δεν μιλαέι πολύ. Ήρθε η ώρα να δούμε και κάποιον που έχει ισχυρή άποψη και απολαμβάνει κάθε συζήτηση. Είναι ο τύπος που αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Για τον Σίλβα, η αποστολή είναι πάνω από όλα» λέει ο Γουόλμπεργκ για τον ήρωά του.

Σημαντικό μέλος της ομάδας του Σίλβα, είναι η Σαμ Σνόου και έρχεται στη μεγάλη οθόνη από την ηθοποιό πλέον Ρόντα Ράουζι,  που έχει καταπλήξει με το ταλέντο της τον χώρο του γυναικείου ΜΜΑ (μεικτές πολεμικές τέχνες). Η Ράουζι είναι και η πρώτη Αμερικανίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τζούντο. Την έχουμε ξανασυναντήσει στις ταινίες «Μαχητές των Δρόμων 7» και «Οι Αναλώσιμοι 3» όπου μας εντυπωσίασε με τις μαχητικές της ικανότητες. «Όταν διάβασα το σενάριο μου φάνηκε πολύ φρέσκο και διαφορετικό από ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα και έτσι το λάτρεψα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ρόντα Ράουζι έχει αποδείξει στην πραγματικότητα τις ικανότητές της στην πάλη καθώς έχει πάρει μέρος και σε αγώνες WWE (World Wrestling Entertainment είναι αμερικανική εταιρεία ψυχαγωγίας η οποία διοργανώνει σόου επαγγελματικής πάλης). Ο χαρακτήρας που υποδύεται όμως ξεχωρίζει για την ικανότητά της στα όπλα, γεγονός που η Ράουζι απολαμβάνει γιατί είναι κάτι διαφορετικό για εκείνη. Η Σαμάνθα ή Σαμ, είναι ψύχραιμη και λογική. Ο ρόλος της είναι χαρακτηριστικός για όλους τους γυναικείους ρόλους στην ταινία καθώς δεν παρουσιάζεται αδύναμη και δεν περιμένει να σωθεί από κάποιον άλλον, αλλά αντιθέτως είναι ισότιμη με τους άντρες στη μάχη, δυναμική και ανεξάρτητη.

Το «κρυφό» όπλο της αποστολής αυτής όμως είναι η ομάδα Overwatch και φυσικά ο αρχηγός τους, Μπίσοπ, τον οποίο υποδύεται ο Τζον Μάλκοβιτς, δύο φορές υποψήφιος  για βραβείο Όσκαρ στις ταινίες «Μια Θέση στην Καρδιά» και «Η Δεύτερη Ευκαιρία». Ο Μπίσοπ συμπληρώνει την αποστολή με τις άριστες τεχνολογικές του γνώσεις και επιβλέπει το κάθε βήμα της ομάδας του Σίλβα. Είναι ήρεμος και έμπειρος. Ο Τζον Μάλκοβιτς δεν εκπαιδεύτηκε όπως οι υπόλοιποι συμπρωταγωνιστές του σε πολεμικές τέχνες αλλά συμβουλεύτηκε επιστήμονες που τον ενημέρωσαν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και επισκέφθηκε μουσεία παλιότερων κατασκοπικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, μετά τη συνεργασία του με τον Μπέργκ και τον Μαρκ Γούλμπεργκ στο «Deepwater Horizon» ανυπομονούσε να συναντηθούν και να συνεργαστούν ξανά.

Στοιχεία για την ταινία:

Ηθοποιοί Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λόρεν Κόαν, Ίκο Ουβάις, Ρόντα Ράουζι, Τζον Μάλκοβιτς
Φωτογραφία Ζακ Ζουφρέ
Μοντάζ Μελίσα Λόσον
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Άντριου Μένζις
Μουσική Τζεφ Ρούσο
Διάρκεια 95’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Δράσης, Περιπέτεια

 

Σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ
Σενάριο Γκράχαμ Ρόλαντ, Λια Κάρπεντερ
Παραγωγή Μαρκ Γουόλμπεργκ, Πίτερ Μπεργκ, Στίβεν Λέβινσον

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Γεωργίου Χορτάτση ΕΡΩΦΙΛΗ

Γεωργίου Χορτάτση ΕΡΩΦΙΛΗ Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος Κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Αλκμήνη   Το έργο του Γεωργίου Χορτάτση ΕΡΩΦΙΛΗ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μήδεια σε

Αφιέρωμα στα 90s στη Σφίγγα

Αφιέρωμα στα 90s στη Σφίγγα  Κυριακή 3 Μαρτίου   Επιτέλους ! Αφιέρωμα στην καλύτερη δεκαετία, τα 90s! Την Κυριακή 3 Μαρτίου ελάτε στη Σφίγγα να