«Ερωφίλη Project» του Γ. Χορτάτση

«Ερωφίλη Project» του Γ. Χορτάτση

 

 

Η παράσταση ‘ΕΡΩΦΙΛΗ PROJECT’ συνεχίζει με επιτυχία την περιοδεία της. Επόμενος σταθμός, το θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00.

 

Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.

 

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστάται η ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Επελέγησαν ως παραστατικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό της.

 

Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον μετατρέπει σε επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, το κοινό μέσα στους επιβλητικούς χώρους των κάστρων και των φρουρίων, που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, δεν είναι πια απλοί επισκέπτες και θεατές, αλλά και μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.

 

Αξίζει να επισημανθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου:

 

Ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά, που γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς.

 

Πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.

 

 

Διδασκαλία-σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικό:

 

Θεόδωρος Οικονομίδης

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη.

 

 

Ερμηνεύουν:

 

Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη

 

Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης

 

Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη

 

Πανάρετος/ Χάρος / Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης

 

 

 

Μουσικοί:

 

ηλεκτρική κιθάρα- μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου

 

πνευστά: Δημήτρης Πρόκος

 

κλασσική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης

 

Κοστούμια: Βασιλική Σίρμα

 

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξαντροπούλου

 

Eπεξεργασία κειμένου: Θ. Οικονομίδης

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

BEEFBAR ATHENS

BEEFBAR ATHENS To Beefbar Athens αποτελεί και φέτος τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, με πρωταγωνιστές τους πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς και τα μοναδικά signature cocktails. Το Beefbar

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, το μιούζικαλ!

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, το μιούζικαλ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12€ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2022 Το πιο αγαπημένο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Μία μεγάλη παραγωγή

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη εφηβική θεατρική ομάδα «Εμείς Εμείς» στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 2 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00   Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση από τους θεατές