ΣΑΒΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ  & PRIMAVERA EN SALONICO @ Ηράκλειο

ΣΑΒΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ  & PRIMAVERA EN SALONICO

 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμφανίζονται στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου, με έμφαση στην ιδιαιτερότητα των μουσικών καταβολών της Κρήτης, ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες «αναγνώσεις» της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico.

Τραγούδια από την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καθώς και τραγούδια Αράβων, Βυζαντινών, Οθωμανών, Βενετών και Εβραίων που με το πέρασμά τους άφησαν τα δικά τους ίχνη στον μουσικό πολιτισμό της Κρήτης, υφαίνουν ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί, μία γοητευτική μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη θάλασσα των πολιτισμών.

Βασισμένοι στην παράδοση κυρίως της Μεσογείου , η Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό σύνολο Primavera en Salonicο καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου το οποίο δύσκολα οριοθετείται και ταξινομείται, καθώς περιλαμβάνει από απλά τραγούδια ως σύγχρονες μουσικές φόρμες.

Με ένα υπόβαθρο που συνδυάζει κλασικές σπουδές, παραδοσιακή μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και με εμμονή στα ακουστικά όργανα, τα μισά εκ των οποίων έρχονται εξ Ανατολής, τα μέλη του σχήματος αξιοποιούν στο έπακρον τον ιδιοσυγκρασιακό τους ήχο, διερευνώντας συχνά έτσι τα όρια των δυνατοτήτων τους. Πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνευτικές της ικανότητες η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει μεγάλη έμφαση στην έκφραση της “μουσικής”  του κάθε γλωσσικού ιδιώματος, χωρίς αυτό να την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί συχνά τη φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο.

Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με την σπάνια φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

PRIMAVERA EN SALONICO:

Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα, ταμπουράς

Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν

Κώστας Θεοδώρου: κρουστά

Χάρης Λαμπράκης: νέυ

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

 

 

INFO:

 

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, Ηράκλειο Κρήτης

Ώρα έναρξης: 20:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα