Εκπαίδευση και πολιτισμός στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Εκπαίδευση και πολιτισμός στην

Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εξ αποστάσεως προγράμματα πολιτιστικής διαχείρισης που και φέτος προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα online σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εξοικειωθούν, μέσω του υπολογιστή τους, σε ζητήματα πολιτισμού, social media και μουσειολογίας.

Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση με τη Λήδα Τσενέ

Το σεμινάριο που συντονίζει η Λήδα Τσενέ, αποτελεί εισαγωγή στο ρόλο των κοινωνικών μέσων και των κοινωνικών δικτύων στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Στόχος είναι να εξετάσει τις νέες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι επαγγελματίες του πολιτισμού, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής και κυρίως διασυνδεδεμένης εποχής.

Έναρξη σεμιναρίου: 8 Οκτωβρίου 2018. Διάρκεια: 1,5 μήνας.

Πολιτιστική Διαχείριση / Μουσειολογία με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

Το online σεμινάριο «Πολιτιστική Διαχείριση / Μουσειολογία» αποτελεί βασική εισαγωγή στην έννοια και τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στις αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης. Εξετάζει, μεταξύ άλλων, θέματα διοίκησης, διαχείρισης και σχεδιασμού πολιτιστικής πολιτικής. Επίσης, ενθαρρύνει τον προβληματισμό γύρω από τη σημασία και τη δυναμική των μουσείων αναπτύσσοντας θέματα όπως: αποστολή, λειτουργία, επικοινωνιακή και εκπαιδευτική πολιτική του μουσείου.

Έναρξη σεμιναρίου: 10 Οκτωβρίου 2018. Διάρκεια: 2 μήνες.

Διεύρυνση και εμπλουτισμός κοινού στο πεδίο του πολιτισμού

με την Λήδα Τσενέ και τον Xρίστο Παπαμιχαήλ

Η διαμόρφωση μιας κοινωνίας που σέβεται και αγκαλιάζει την ανθρώπινη διαφορετικότητα αποτελεί σήμερα μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες προκλήσεις. Ο εκδημοκρατισμός των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην παραπάνω πρόκληση. Παράλληλα, το άνοιγμα των πολιτιστικών οργανισμών /καλλιτεχνών /πολιτιστικών διαχειριστών σε διαφορετικά κοινά εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και ενισχύει τη βιωσιμότητά τους.

Το σεμινάριο που συντονίζουν η Λήδα Τσενέ και ο Xρίστος Παπαμιχαήλ έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη, η συμμετοχικότητα και η προσβασιμότητα και πώς αυτές εφαρμόζονται στο πεδίο του πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με θεωρίες, μεθοδολογίες και εργαλεία αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια για να εξελίξουν τις πρακτικές και τις δραστηριότητές τους.

Έναρξη σεμιναρίου: 22 Οκτωβρίου 2018. Διάρκεια: 2 μήνες.

Γενικές πληροφορίες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα online σεμινάρια δεν απαιτούν υποχρεωτική παρακολούθηση παραδόσεων και προσφέρουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του προσωπικού χρόνου απασχόλησης των συμμετεχόντων. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.

Βιογραφικά των συντονιστών των σεμιναρίων βρίσκονται στη δεύτερη σελίδα.

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικά

 

 

 

 

 

 

 

Η Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εργάζεται ως σύμβουλος μουσείων και άλλων παρεμφερών πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κ.ά. και αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών και την επιμέλεια εκθέσεων. Έχει διδάξει και άλλα σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης/ μουσειολογίας και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης Τετράδια Μουσειολογίας.

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ίδιου Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται σήμερα ως επιστημονική συνεργάτης. Έχει διδάξει επίσης στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες”. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 10.000 άτομα.

Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ είναι θεατρολόγος και ηθοποιός, απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Πράξη 7. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, performer, χορευτής, εκπαιδευτής και διευθυντής παραγωγής. Είναι υπότροφος των προγραμμάτων Start – Create Cultural Change (Γερμανία – Ελλάδα, 2016-2017) και του Artists for a Better World – Arts and Disability (Σιγκαπούρη – Μαλαισία, 2017-2018). Είναι συνιδρυτής της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ (2014), η οποία πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σε καταστήματα κράτησης και το Our Festival – Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών του οποίου είναι διευθυντής παραγωγής από το 2015. Το 2016 ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal με στόχο να εφαρμόσει τις έννοιες της συμπερίληψης και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.

.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Άννα Σεβαστή Τζίμα & Θωμάς Κινδύνης   Η εννεαμελής «Παραμυθένια Ορχήστρα» του Θωμά Κινδύνη θα μας πείσει πως το bulling,

ΦΑΝΤΑΣΜΑTA ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΕΤΡΟΣΠΑΚΤΙΒΑ UDI ALONI

ΦΑΝΤΑΣΜΑTA ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΕΤΡΟΣΠΑΚΤΙΒΑ UDI ALONI ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 2024 28-29-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ STUDIO  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ “Όσο αγαπώ τον ένα, τόσο περισσότερο αγαπώ τον άλλο. Δεν μπορώ να

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ» μια δραματική κωμωδία

« ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ » μια δραματική κωμωδία κάθε  Δευτέρα & Πέμπτη στις 21:00 στο Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής Τέσσερις γυναίκες συναντώνται τυχαία σε μια αίθουσα αναμονής, σε