«Ένας άλλος Καβάφης»

 

«Ένας άλλος Καβάφης»

Σύνθεση: Τζένη Τσίλη

Ποίηση: Κωνσταντίνος Καβάφης

Ερμηνεία: Βασίλης Γισδάκης

Το μουσικό έργο ’ Ένας άλλος Καβάφης’’  αποτελεί την πρώτη εμφάνιση στη δισκογραφία τηςΤζένης Τσίλη, ως συνθέτη. Συνεργάτης της στην εξαίσια ερμηνεία ο Βασίλης Γισδάκης.

Η μουσική προσέγγιση της Τζένης Τσίλη στον αθάνατο λόγο του Καβάφη, αποτελεί έκπληξη. Μακριά από ακαδημαϊσμούς και στείρες αναπαραστάσεις του παρελθόντος, προτείνει ενδιαφέρουσες μουσικές ενδυμασίες που αναδεικνύουν πεντακάθαρα το σύμπαν του ποιητή, έτσι όπως δεν είχε φωτιστεί μέχρι τώρα. Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στη λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.

Ο  Βασίλης Γισδάκης με την γεμάτη αισθαντικότητα, βάθος καθώς και ποιότητα φωνή του, αποδίδει με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό τα ποιήματα του μεγάλου μας  Αλεξανδρινού ποιητή, προσδιορίζοντας και παράλληλα αποδίδοντας σε όλο το εύρος, τη μουσικότητα και τον συναισθηματικό κόσμο των μελωδιών που συνέθεσε η Τζένη Τσίλη.

Η δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί σε βινύλιο (180 gr) και cd. Περιέχει οκτώ μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη : «Θερμοπύλες», «Επήγα», « Επέστρεφε», «Όσο μπορείς»,  «Chefece… il gran rifiuto», «Ηδονή», «Μονοτονία», «Φωνές».

Το  βινύλιο και το cd διατίθενται στο bancamp αλλά και με αντικαταβολή.

Πληροφορίες: [email protected] & [email protected]

 

Η live παρουσίαση του album θα γίνει στον Ιανό, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Η Τζένη Τσίλη και ο Βασίλης Γισδάκης  προσκαλούν τον ακροατή να ταξιδέψει μαζί τους,  εκεί όπου η μουσική συναντά την ποίηση χωρίς… «Τείχη».

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί :

Τζένη Τσίλη: Ενορχήστρωση, Πιάνο, Hammond Organ.

Ελευθέριος Βαλασέλλης : Κλασσική & ηλεκτρική κιθάρα

 Βασίλης Γισδάκης : Κλασσική κιθάρα.

Στέλλα Ζιοπούλου : Βιολί

Ζωή Βαφειάδη : Όμποε

Αλκαίος Σουγιούλ : Μαντολίνο

Σταύρος Παργινός: Βιολοντσέλο

Βαγγέλης Ζωγράφος : Κοντραμπάσο, Ηλεκτρικό μπάσο.

Ορέστης Γράβαρης : Ντραμς

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»   (CD Album) Ο νέος δίσκος του αγαπημένου συνθέτη, ερμηνευτή και τραγουδοποιού Ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεξάντλητος δημιουργικά επανέρχεται με το

¨ΜΙΚΡΑΣΙΑ¨

“2022 ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”   Τρίτη 12 Ιουλίου, ώρα 21.00 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 21.00 Βέακειο Θέατρο