Κύκλοι μαθημάτων COUNTERTECHNIQUE® Με την Μ Eugenia Demeglio

Κύκλοι μαθημάτων COUNTERTECHNIQUE®

Με την Μ Eugenia Demeglio

Νοέμβριος 2018-Μάιος 2019

Η Countertechnique® παρέχει εργαλεία για να βοηθήσει τόσο το σώμα όσο και το νου των σύγχρονων χορευτών έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του χορού του 21ου αιώνα. Πρόκειται για ένα σύστημα κίνησης το οποίο  βοηθάει το χορευτή να υπολογίζει το σώμα στο χορό, εστιάζοντας κυρίως σε διαδικασίες ενσωμάτωσης πληροφοριών εν ώρα δράσης.

Διδάσκεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές χορού ή ερασιτέχνες με μεγάλη πείρα στο χορό.

Μέσα από μια δομημένη και σαφή σειρά ασκήσεων το μάθημα Countertechnique® προετοιμάζει προσεκτικά το σώμα για την πρόβα και την παράσταση, καθιστώντας το ικανό για ομαλή κίνηση με προέκταση στο χώρο, με μια όλο και πιο δυνατή, δυναμική και ελαστική κίνηση. Οι χορευτές ενθαρρύνονται να είναι ενεργοί στην ανακάλυψη συνδέσμων και λύσεων, να ασχολούνται λιγότερο με το να κρίνουν τον εαυτό τους και να εργάζονται με υγιή τρόπο σε σχέση με το σώμα και το νου τους.

Η Countertechnique® κάνει την καθημερινή προπόνηση μια πολύτιμη επένδυση για την ανάπτυξη του ιδίου του χορευτή, καθώς επίσης είναι και μια ενδιαφέρουσα προσωπική έρευνα. Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την Ολλανδέζα χορογράφο, χορευτή και εκπαιδευτικό Anouk van Dijk, η οποία σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της χορευτικής εταιρίας Chunky Move με έδρα την Αυστραλία.

ΤO ΜΑΘΗΜΑ
Το μάθημα Countertechnique® είναι ένα μάθημα σύγχρονης τεχνικής χορού. Εκτείνει, συντονίζει και  δυναμώνει το σώμα, κάνει τους χορευτές να ιδρώνουν, να αναπτύσσουν αντοχές και να εξελιχθούν πραγματικά.

Η τάξη αρχίζει με μια επαναλαμβανόμενη σειρά ασκήσεων, επιτρέποντας χορευτές να διερευνήσουν τις αρχές της Countertechnique® λεπτομερώς. Το δεύτερο μισό του μαθήματος συνίσταται σε διαφορετικές ασκήσεις που εργάζονται προς ένα combo με χυμώδη κίνηση και άλματα στο τέλος.

Η Countertechnique® έχει σαν αποτέλεσμα οι χορευτές να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και να χάσουν το φόβο τους κερδίζοντας ταχύτητα στην αλλαγή κατεύθυνσης.

Η Μ Eugenia Demeglio είναι Ιταλίδα δημιουργός και εκπαιδευτικός που ζει και εργάζεται μεταξύ Αγγλίας, Ιταλίας και Ελλάδας. Σπούδασε χορογραφία στην Ακαδημία χορού του Ρόττερνταμ, Codarts απ’ όπου αποφοίτησε το 2008 και έκανε το μεταπτυχιακό της στην Επιμέλεια Έργων Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Falmouth το 2011. Εξερευνώντας τα χωρικά και εννοιολογικά σύνορα των διαφόρων μέσων που χρησιμοποιεί, το έργο της (χορευτικό και μη) βασίζεται στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό για τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων, εγκαταστάσεων, συμμετοχικών δράσεων, βίντεο και community projects, τα οποία συχνά διακρίνονται για την ελαφρά και χιουμοριστική τους διάθεση. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και έχει τιμηθεί με βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς ως σόλο χορευτής (Perugia και Spoleto). Το 2008, για το έργο της: How Much is Enough? κέρδισε δύο διεθνή βραβεία ResArtis. Το ίδιο έτος συνίδρυσε τους APES CONTAINER, μιας καλλιτεχνικής ομάδας με έδρα την Ολλανδία. Επίσης συνδιοργάνωνει το OpenFLR — Florence Choreographic Summer Intensive. Παράλληλα με το δημιουργικό της έργο, η Μ Eugenia Demeglio είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Countertechnique® την οποία διδάσκει σε πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Επίσης είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Παραστατικής και Ορχηστικής Τέχνης του Πανεπιστήμιου του Falmouth. Το εκπαιδευτικό της αντικείμενο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: τεχνικές χορού, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση (χορογραφία), κινησιολογικά εργαστήρια για ηθοποιούς και μη χορευτές καθώς και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και για απόλυτα αρχάριους ενήλικες.

«Ο Χορός έχει τη δύναμη να συμπεριλαμβάνει το κοινό σε ένα επίπεδο που ξεπερνά τα όρια του χώρου, του χρόνου και της ιδιωτικότητας, και το οποίο εκτείνεται πέραν των ορίων της σφαίρας των αισθήσεων. Ως εκ τούτου, ένας εκτελεστής είναι ένα άτομο που μοιράζεται το σύνολο του εαυτού του στο βλέμμα των μαρτύρων του. Αυτή η πρακτική απαιτεί από τον εκτελεστή να ακούει προσεχτικά την ύπαρξη του, αυτό που προσωπικά ορίζω πως ο εκτελεστής πρέπει να έχει  «την πλήρη υπηκοότητα στο σώμα του».

 Η Countertechnique® υπερβαίνει την απλή επανάληψη και τη σωματική άσκηση για την δημιουργία άψογων σωμάτων. Η Countertechnique® τάσσεται υπέρ της κατάρτισης ενός ολόπλευρου εκτελεστή: διεγείρει σε υψηλό επίπεδο τόσο το σώμα και το νου ενός ατόμου, καθώς και τη σχέση αυτών μέσω της κίνησης, προς μια υγιή και χαρούμενη προσέγγιση στο χορό, μια αληθινή «υπηκοότητα σώματος». Εγγενής για την ισορροπία σώματος και νου, είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την καθημερινή εκπαίδευση και προετοιμασία ενός ερμηνευτή, ένας σύντροφος για μια υγιή και ευτυχισμένη πρακτική.»

Πότε: 4,5,11,12/11/2018 | 9,10,16,17/12/2018 | 6,7,13,14/1/2019 | 10,11,17,18/2/2019 | 3,4,17,18/3/2019 | 14,15,21,22/4/2019 | 12,13,19,20/5/2019
Ώρα: 13.00-14.30
Κόστος: 250 € εφάπαξ για όλα τα μαθήματα, 40 € τα 4 μαθήματα (10% έκπτωση σε κατόχους κάρτας ανεργίας)
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο [email protected]

 

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

[email protected]

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις