ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΠΕΡΕΖΟΦΣΚΙ-ΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (ΠΑ.Σ.ΠΑ) 

 ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΟΙ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΙ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΠΕΡΕΖΟΦΣΚΙ-ΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

BORIS BEREZOVSKY

Ο  δεξιοτέχνης πιανίστας  φαινόμενο, που μαγεύει το κοινό,

(Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας)

συναντά την

ΡΩΣΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 

Η θρυλική  ορχήστρα Εγχόρδων του κόσμου,

για την οποία συνέθετε ο Dimitri Shostakovich,

« Η κορυφή της Τελειότητας» κατά την  New York Times

διεύθυνση: Aleksei Utkin

Με αφορμή την ευρωπαϊκή  ημέρα μετακινήσεων

«Η μετακίνηση είναι Πολιτισμός»

 

Υπό την αιγίδα της

 Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών 

του  Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

& του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

 Την εκδήλωση στηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ)

 Μεγάλη εκδήλωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετακινήσεων εντός του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογός Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 8 Οκτωβρίου (20.30). 

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια αριστουργηματική συναυλία με διάσημες μελωδίες και μουσικές για μπαλέτο, βαλς μαζούρκες, σερενάτες και έργα για πιάνο και ορχήστρα των  Φρεντερίκ Σοπέν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένα από κορυφαίος δεξιοτέχνες του είδους.

Ο διάσημος ανά τον κόσμο  πιανίστας  Μπόρις  Μπερεζόβσκι – Boris Berezovsky, που μαγεύει το κοινό με την ερμηνεία και την προσωπικότητά του (Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας) έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει… με ακατανίκητη δύναμη, σιγουριά και τεχνική τελειότητα” έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine)

«O μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθιά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου

Με τον Boris Berezovsky θα συμπράξει η φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας (State Academic Chamber Orchestra of Russia, of the Moscow Philharmonic) μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην χώρα μας υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν Aleksei Utkin. Οι κορυφαίοι βιρτουόζοι μουσικοί, οι εκπρόσωποι του Ρωσικού Κράτους σε όλο τον κόσμο, έρχονται για πρώτη φορά στην χωρά μας. Η State Academic Chamber Orchestra of Russia (γνωστή και ως Moscow Chamber Orchestra) διατηρεί τακτικό πρόγραμμα περιοδειών και στις πέντε ηπείρους πραγματοποιώντας πάνω από 120 συναυλίες ετησίως, στο πλαίσια αυτά  θα τιμήσει και την χώρα μας  στο Ηρώδειο.

H συναυλία της 8ης Οκτωβρίου 2018, είναι ένα στοίχημα υψηλοτάτης δεξιοτεχνίας και εκφραστικής τελειότητας και αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει το ευρύ κοινό και όχι ειδικά οι λάτρεις της κλασικής μουσικής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Τα έσοδα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών ΠΑ.Σ.ΠΑ, είναι ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (έτος 1977) με αντικείμενο τις βαριές κινητικές αναπηρίες. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπήρων DPI και είναι εκφραστής των παραπληγικών και βαριά κινητικά αναπήρων Πανελλαδικώς.

Σήμερα ο ΠΑ.Σ.ΠΑ., με έδρα την Αθήνα, στηρίζει με τις δράσεις του χιλιάδες  ανθρώπους πανελλαδικά –  παραπληγικούς  και κινητικά ανάπηρους, καθηλωμένους σε αναπηρικό αμαξίδιο και εξυπηρετεί τα μέλη του τόσο στην Αθήνα, όσο και με τέσσερα παραρτήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, Θεσσαλονίκη (Βόρεια Ελλάδα), Πάτρα (Δυτική Ελλάδα), Άργος (Νοτιοανατολική Πελοπόννησος),  Λαμία (Κεντρική Ελλάδα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Frédéric Chopin (1810-1849)

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα, op.21

Impromptus Opp. 29, 36, 51, 66

Mazurkas, Waltzes (επιλογές)

 

Fr. Chopin / A. Glazunov & M. Keller

Chopiniana op.46 (αποσπάσματα)

 

Piotr I. Tchaikovsky (1840-1893)

Βαλς από τη Σερενάτα για έγχορδα σε ντο ελάσσονα, op.48

Andante Cantabile από το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ.1, op.11 για ορχήστρα εγχόρδων

Σουίτα Μπαλέτου Ο Καρυοθραύστης op .71a (αποσπάσματα)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

BORIS BEREZOVSKY, σολίστ

ΡΩΣΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

ALEKSEI UTKIN, διεύθυνση

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, αναπήρων ατόμων με βαριά κινητικά προβλήματα σ’ όλη την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ώρα: 20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: από 12€  (ανέργων ), 15€ ( ΑΜΕΑ),   25€, 28€, 45€, 60€,75€ 90€  120€

Ειδική προσφορά για τα εισιτήρια του άνω διαζώματος στα τέσσερα κανονικά εισιτήρια το ένα δωρεάν!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

TICKET SERVICES

-Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Ανοικτά Καθημερινές  9.00πμ -8.00μμ,  Σάββατο 9.00πμ – 3.00μμ

-Τηλεφωνικά: 210 7234567 (ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις )

-Online: www.ticketservices.gr

PUBLIC – Όλα τα καταστήματα  PUBLIC, – Online: tickets.public.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ D.P.I
ΟΘΩΝΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΥ 37-39-Τ.Κ 111 45-ΑΘΗΝΑ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη εφηβική θεατρική ομάδα «Εμείς Εμείς» στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 2 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00   Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση από τους θεατές

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ | XANIA

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 TETAΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Μια παράσταση των ΘΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ & ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Η προπώληση ξεκίνησε Η εκρηκτική