Εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Ραντεβού στη Φωκίωνος! O δήμος Αθηναίων σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης | Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ.

 

 Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8:00 μ.μ., ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζει τη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Τα οκτώ νέα καταστήματα που αρχίζουν να λειτουργούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μαζί με τους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού και το δημοφιλές ΚΕΠ, δημιουργούν έναν νέο πόλο έλξης για την Κυψέλη και φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν επιχειρηματικά και πολιτιστικά ολόκληρη την περιοχή.

Στη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης εφαρμόζεται ένα καινοτόμο, συμμετοχικό και μη κερδοσκοπικό μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens, καθιστώντας της την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η βραδιά θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί με dj party που θα επιμεληθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice Radio 102,5.

Μετά το επίσημο άνοιγμα της Αγοράς, ακολουθεί μια διήμερη γιορτή κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στις 5-6 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις και δράσεις, με κύριους πρωταγωνιστές το κοινό, τα νέα καταστήματα, καθώς και τους κοινωνικούς φορείς που φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται στην Αγορά όπως είναι η ΕΛΛΑΚ, The Danish Refugee Council, η Caritas, το El Sistema Greece.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα, ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμες όσο και κοινωνικά επωφελείς. Το Impact Hub Athens, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική́ καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από́ άμισθη επιτροπή́ παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο συν-διαχείρισης, εφαρμόζεται για πρώτη φορά́ σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού́ χαρακτήρα.

Τα νέα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:

WISE GREECE

Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από

την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους

συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER

Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία

εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε

άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.

 

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην

εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE

Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με

λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

 

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για

άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF

Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

 

CREATORS OF COSMOS

Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας.

Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”.

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://athens.impacthub.net/η-δημοτική-αγορά-της-κυψέλης/

https://www.facebook.com/agorakypselis/

Με την υποστήριξη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο