Θέατρο και πολιτική- Εργαστήριο υποκριτικής με τη Δέσποινα Σαραφείδου

Θέατρο και πολιτική

Εργαστήριο υποκριτικής με τη Δέσποινα Σαραφείδου

[φωτογραφία Δημήτρης Γερακίτης]

«Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει εδώ. Το σημαντικό για μας γίνεται εδώ, εξαρτάται από εμάς και εμείς θα το πράξουμε». Κ. Καστοριάδης

Κάθε πράξη είναι ανάληψη μιας ευθύνης – στη ζωή και στο θέατρο η δράση είναι κίνηση και σύγκρουση, ένωση και σχέση, ένα συλλειτουργείν και συμπράττειν στον δημόσιο χώρο.

 

Στη Λυσιστράτη, οι γυναίκες, εν μέσω ενός παράλογου και ατελέσφορου πολέμου, επαναστατούν και παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους ώστε να επιστρέψει η πολυπόθητη ειρήνη. Αντιστικτικά στο Τάβλι οι δύο ήρωες στήνουν και ξεστήνουν διαρκώς την κομπίνα της ζωής τους, ένα όνειρο ζωής που προσπαθεί, με τον μαξιμαλισμό και την υπερβολή του, να εξισορροπήσει τη μίζερη καθημερινότητά τους.

Με αφετηρία τα κείμενα του Αριστοφάνη και του Κεχαΐδη επιχειρούμε μια βουτιά στην εξέγερση και την αμφισβήτηση, στη χειραφέτηση και την απελευθέρωση του εαυτού, στην παρόρμηση και την ελαφρότητα, στον ερωτισμό, τον αυτοσαρκασμό και το καθαρτήριο γέλιο, αναζητώντας τις διαδικασίες με τις οποίες το εγώ μετασχηματίζεται σε εμείς, τους τρόπους με τους οποίους η ατομική έκφραση και η συλλογική προσπάθεια γίνονται κοινή δημιουργία στο παρόν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, performers, αλλά και σε όσουςθέλουν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να γνωρίσουν τη λειτουργία του ηθοποιού. Ολοκληρώνεται με παράσταση της ομάδας.

fb: https://www.facebook.com/events/252401595457424/

Έναρξη: Τρίτη 6/11/2018

Κάθε Τρίτη, 19:00 – 22:00

Twixtlab Εμπεδοκλέους 19, Παγκράτι

Διάρκεια εργαστηρίου: Α΄ περίοδος: 6/11/2018-26/2/2019, Β΄ περίοδος: 5/3/2019-25/6/2019. Δείτε τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής εδώ.

Συνεισφορά για κάθε περίοδο: 15 συναντήσεις 160€ ή 130€ με αγορά της κάρτας του TWIXTlab (20€). Drop in: 12€

Πληροφορίες για το θεατρικό εργαστήρι “Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή”:

http://twixtlab.com/theatre2018/?fbclid=IwAR3KIyD-kf8TuKp5ZDxq2M0rhP139J93RUIIqw3U6Rt0OJoKPWywXIAKgq4

Πρόγραμμα εργαστηρίων του TWIXTlab: http://twixtlab.com/program2018/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ | Roof Garden| KAKTOS

  ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ Roof Garden Ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ kaktos.gr   Μέσα από μικρές, καθημερινές ιστορίες (δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότερο