ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

 Η γνώση μπορεί να οδηγήσει στα πιο σπουδαία και φωτεινά μονοπάτια της ζωής σας. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση που κλείνουν το 2018 και ανοίγουν το νέο έτος, εκτείνονται από εργαστήρια δημιουργικών μαθημάτων μουσικής μέσα από ψηφιακές εφαρμογές, gaming, εικαστικά και ψηφιακές περιηγήσεις, ενώ ενήλικες άνω των 65 μέσα από την κίνηση, ξετυλίγουν τα άυλα δώρα τους.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Onassis Library Realities Lab

Ανακάλυψε τις πολλαπλές διαστάσεις της τέχνης με τέσσερις απίθανες δράσεις

Ένα πολυθεματικό ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά 8-14 ετών

Σάββατα 1 & 15 Δεκεμβρίου 2018  | 10:30-12:30 & 13:00-15:00

 Τι χρειάζεται για να φτιάξουν τα παιδιά τη δική τους εικονική πραγματικότητα; Δύο ώρες μέσα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη μπορούν να τους προσφέρουν πλούσιο υλικό, ειδικά χειριστήρια, tablet, VR και AR τεχνολογία, καθώς και την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα ψηφιακής τέχνης.

Το πολυθεματικό ψηφιακό εργαστήριο Ανακάλυψε τις πολλαπλές διαστάσεις της τέχνης με τέσσερις απίθανες δράσεις, προσαρμοσμένο στο υλικό της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, στο οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες της εικονικής (VR) και της επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, περιηγούνται στον χώρο ψηφιακά και μετατρέπονται σε καλλιτέχνες του μέλλοντος.

 

Συντελεστές

ALPHA LABS

Δες την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη ψηφιακά!

Τα παιδιά περιηγούνται στις συλλογές της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και, με τη χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), εστιάζουν σε επιλεγμένα έργα και βλέπουν πληροφορίες σχετικά με το καθένα, ψηφιακά, μέσα από την οθόνη του τάμπλετ τους.

Φτιάξε το δικό σου ψηφιακό «γλυπτό»

Με έμπνευση τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Ωνάση, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να φανταστούν και να φτιάξουν μόνοι τους το δικό τους ψηφιακό «γλυπτό». Με την καθοδήγηση ειδικού εκπαιδευτή και με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VR), σε συνδυασμό με motion tracking cameras, κατασκευάζουν εικονικά ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης κρατώντας ειδικά χειριστήρια.

Δημιούργησε έναν 3D πίνακα ζωγραφικής

Τα παιδιά βιώνουν μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Εμπνέονται, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και βάζουν χρώματα σε ένα αντίγραφο του προσχεδιασμένου πίνακα του Δημοσθένη Κοκκινίδη, «Σκηνή από τη ραψωδία Ε΄ της Οδύσσειας». Έπειτα, βλέπουν μέσω τάμπλετ τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν και να γίνονται τρισδιάστατες.

Απόλαυσε την τέχνη εικονικά και τρισδιάστατα

Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη χρήση και τις εφαρμογές τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR) στην τέχνη. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, απολαμβάνουν τρισδιάστατες περιηγήσεις σε εικονικές εικαστικές εκθέσεις και έρχονται σε επαφή με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο.

Στο τέλος του εργαστηρίου, γονείς και κηδεμόνες θα λάβουν σε email τις τρισδιάστατες δημιουργίες των παιδιών τους ως αναμνηστικά.

 

Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56)

Κόστος: Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 3713000

E-mail: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2264/

 

 Gaming: Σχεδιάζουμε τα δικά μας παιχνίδια

Τρέμε Monopoly! Τώρα θα φτιάξουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι

Για παιδιά 8-12 ετών

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

 

Τα παιδιά σας παθιάζονται με τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα videogames και σκαρφίζονται κανόνες που θα τα εξυπηρετούσαν καλύτερα; Στο εργαστήριο Τρέμε Monopoly! Τώρα θα φτιάξουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι θα μάθετε τη λογική του gamification, την κοινή λογική πίσω από όλα τα παιχνίδια, τον τρόπο διάδρασης μεταξύ των παιχτών και τα εξαρτήματα του παιχνιδιού. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει η φαντασία, αφού όλοι θα κληθούν να σκεφτούν το πιο τρελό παιχνίδι.

Στο τέλος, θα σχεδιάσουν ένα από τα παιχνίδια και θα το κατασκευάσουν χρησιμοποιώντας χαρτόνια, κόλλες, ψαλίδια και ζωγραφική. Θα σχεδιάσουν επίσης 3D εξαρτήματα (π.χ. πιόνια ή άλλα αντικείμενα), θα τα παράγουν με 3D εκτυπωτή, ενώ θα χρησιμοποιήσουν και την τεχνολογία για να προγραμματίσουν κάποιο στοιχείο του παιχνιδιού. Μπορείτε να μαντέψετε τι θα κάνουν μετά; Ε, θα παίξουν βέβαια το καινούριο τους παιχνίδι!

 

Συντελεστές

Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab

 

Κόστος: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

 

Κρατήσεις – Πληροφορίες: T: 213 017 8002

Email: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2302/

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές

Για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου & Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου | 17:00-21:00

 

Στο εργαστήριο «Συνθέτοντας ήχο με ψηφιακές εφαρμογές», πυρήνας είναι οι ήχοι και όχι οι νότες! Έτσι, στόχος είναι να μάθουν οι εκπαιδευτικοί πώς μπορούν να ηχογραφήσουν ήχους από την καθημερινότητα και το περιβάλλον τους, να τους επεξεργαστούν και να τους βάλουν σε μια ακολουθία βάσει ενός ψηφιακού προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες –που δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν γνώσεις μουσικής– θα μάθουν λοιπόν πώς να ενσωματώνουν με τη σειρά τους μουσικές και ηχητικές δραστηριότητες στη διδασκαλία τους, τις οποίες μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών τους και τις συνθήκες.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους εστιάζει το πρόγραμμα: πώς μπορεί να εκπαιδευτεί κανείς να ακούει, πώς μπορεί να ηχογραφεί ήχους και, στη συνέχεια, πώς να συνθέτει. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν το λογισμικό “Compose with Sounds” και θα πάρουν μαζί τους χρήσιμα υλικά, τα οποία θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα διδασκαλία.

 

Συντελεστές

Duncan Chapman: Μουσικός, συνθέτης και παιδαγωγός

Dave Holland: Μουσικός, συνθέτης, ερευνητής και παιδαγωγός

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

 

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

Κόστος: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: T. 213 017 8002

Email: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2310/

 

 

Διδάσκοντας αλγοριθμικούς πολίτες

Οι εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν δράσεις για τα ψηφιακά δικαιώματα

Για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

11-12 & 18-19 Ιανουαρίου 2019 |  11:00-15:00 & 17:00-21:00

 

H δράση μας στο διαδίκτυο μας καθιστά αυτόματα αλγοριθμικούς πολίτες. Για παράδειγμα, κανένα like δεν είναι πια άνευ σημασίας. Γιατί κάθε like μας πωλείται κατευθείαν μέσω της πλατφόρμας του Facebook σε διαφημιστές, ενώ διασυνδέεται ταυτόχρονα και με τα likes των φίλων μας και όλων των χρηστών του Facebook, με σκοπό την ομαδοποίηση ατόμων με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι, γινόμαστε μέρος μιας εμπορικής μάζας χωρίς να το συνειδητοποιούμε!
Στο εργαστήριο Διδάσκοντας αλγοριθμικούς πολίτες, στόχος των εκπαιδευτικών είναι να μπορέσουν να ενισχύσουν τους αυριανούς πολίτες στο σχολικό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη μέσα από την τέχνη και την έρευνα. Πώς λειτουργεί σήμερα το διαδίκτυο, ποια είναι τα λογισμικά και οι εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων;

Έργα τέχνης που θίγουν ζητήματα ψηφιακών δικαιωμάτων και σχετίζονται με τη φύση του αλγοριθμικού πολίτη, έργα ψηφιακής τέχνης, internet art, ντοκιμαντέρ και περφόρμανς γίνονται έξυπνα εργαλεία μέσα από τα οποία τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν αυτές τις σύγχρονες έννοιες.

 

Συντελεστές

Νίκος Βογιατζής: Σχεδιαστής των μέσων/εικαστικός

 

Κόστος: 40 € (και για τις 4 συναντήσεις)

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: T.2130178002

E-mail: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2277/

 

 

Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη 2018-19

Μελετητές του καβαφικού έργου μοιράζονται με το κοινό την έρευνά τους

Για φιλολόγους και φοιτητές

Πρώτο σεμινάριο του κύκλου: Πέμπτη 31 Ιανουαρίου | 19:00-21:00

 

Πάρε μέρος στη συζήτηση γύρω από την καβαφική έρευνα. Το έργο του Κ. Π. Καβάφη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον κύκλο Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη. Νέοι ερευνητές, ακαδημαϊκοί και μελετητές του καβαφικού έργου μοιράζονται με το κοινό τα ερωτήματά τους, τα αρχειακά τεκμήρια της έρευνάς τους καθώς και τις εν εξελίξει εργασίες τους, με στόχο να αναδειχθούν και να συζητηθούν, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, οι συμπληρωματικές προσεγγίσεις του έργου του μεγάλου Αλεξανδρινού.
Η επιμέλεια των σεμιναρίων ανατίθεται από την Επιστημονική Επιτροπή του Αρχείου σε πρόσωπα ή σε ομάδες ερευνητών.

ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου | 19:00-21:00

Από το αρχείο στην έρευνα: η συμβολή της βιβλιογραφικής έρευνας στις καβαφικές σπουδές

Με άξονα τη βιβλιογραφική έρευνα εξετάζεται η σταδιακή ανάδειξη του Κ. Π. Καβάφη και αναδεικνύονται βιβλιογραφικά ερωτήματα.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Ποιητής, Βιβλιογράφος, Κριτικός

 

Συντελεστές

Την επιμέλεια του Ερευνητικού Σεμιναρίου 2018-19 έχουν αναλάβει οι:

Γιάννης Παπαθεοδώρου: Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δημήτρης Παπανικολάου: Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Μιχάλης Χρυσανθόπουλος: Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη

 

Κόστος: Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)
Κρατήσεις – Πληροφορίες: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2279/

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 

Νέοι χορευτές 65+

Χορευτικά αφηγήματα με πηγή έμπνευσης την πόλη

Για άτομα άνω των 65 ετών

Δεκέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019  | 12:00-15:00

 

Η ομάδα των 65+ συνεχίζει και φέτος δυναμικά την πορεία της. Τα μέλη της έχουν αποδείξει, άλλωστε, τα προηγούμενα έξι χρόνια, πως είναι ανοιχτά σε βιωματικές ασκήσεις και στην καλλιτεχνική έκφραση. Έτσι, αυτή τη χρονιά θα ξετυλίξουν τα δώρα που θα ξεφυτρώνουν κάθε τόσο στην αίθουσα χορού. Δώρα… άυλα, τα οποία θα παραδίδουν καλλιτέχνες από άλλα πεδία έκφρασης.

Το εργαστήριο Χορευτικά αφηγήματα με πηγή έμπνευσης την πόλη αποτελείται από μικρές αυτόνομες ενότητες, που θα πλαισιώνονται κάθε φορά από έναν διαφορετικό καλεσμένο, ο οποίος θα προσφέρει το δικό του «καλλιτεχνικό δώρο». Έχοντας ως πυρήνα και βασικό μέσο έκφρασης τον χορό, οι νέοι χορευτές 65+ θα χρησιμοποιήσουν τα νέα αυτά εργαλεία, θα επεξεργαστούν τις ιδέες τους και, όπως πάντα, θα δημιουργήσουν νέες χορογραφίες.

Φέτος, κεντρική θεματική αποτελεί η σχέση του σώματος με την πόλη. Δηλαδή, το πώς η διάδρασή μας με την πόλη εγγράφεται στο σώμα, εμπειρία που το καθιστά όχι μόνο προσωπικό, αλλά κυρίως κοινωνικό και, άρα, πολιτικό.

 

Συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και από διάφορους καλλιτέχνες που θα αποτελούν κάθε φορά τους προσκεκλημένους του εργαστηρίου.

Λόγω μεγάλης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε τουλάχιστον δύο εργαστήρια.

 

Ημερομηνίες εργαστηρίων:

1ο εργαστήριο: Τις Δευτέρες 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2018

2ο εργαστήριο: Τις Δευτέρες 7, 14, 21 Ιανουαρίου 2019

3ο εργαστήριο: Τις Δευτέρες 11, 18, 25 Φεβρουαρίου 2019

Κόστος: 27 € (για τις 3 συναντήσεις του κάθε εργαστηρίου)

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

Πληροφορίες – Κρατήσεις:  T. 213 017 8002

Email: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2309/

 

 

Τα δώρα των υλικών 65+

Μυούμαστε στα μυστικά διαφορετικών πρώτων υλών και δημιουργούμε τα δικά μας χρηστικά και εικαστικά αντικείμενα

Για άτομα άνω των 65 ετών

Δεκέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019 | 11:00-14:00

 

Κάτι μαγικό συμβαίνει όταν εμψυχώνετε ένα υλικό. Όταν ξέρετε πώς να το αγγίξετε, να το δουλέψετε και να του δώσετε νέα υπόσταση, δημιουργώντας ένα χρηστικό αντικείμενο ή ένα έργο τέχνης. Στο εργαστήριο Μυούμαστε στα μυστικά διαφορετικών πρώτων υλών και δημιουργούμε τα δικά μας χρηστικά και εικαστικά αντικείμενα, έμπειροι τεχνίτες μυούν τους συμμετέχοντες στην τέχνη τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα ορισμένα υλικά, καθώς και τις ιδιότητες, τα εργαλεία και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες επεξεργασίας τους.

Έπειτα, εμπνεόμενοι και από έργα εικαστικών που έχουν χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες πρώτες ύλες, θα φτιάξουν τα δικά τους αντικείμενα τέχνης ή χρήσης.

Κάθε εργαστήριο είναι ανεξάρτητο, ολοκληρώνεται σε τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις και καταπιάνεται με ένα διαφορετικό υλικό, ξεκινώντας από τη γνωριμία μαζί του και φτάνοντας έως την παραγωγή.

Συντελεστές

Αναστασία Δούκα: Εικαστικός

 

Ημερομηνίες εργαστηρίων:

1ο εργαστήριο (Ξυλογλυπτική): Τις Τετάρτες, 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2018 & 9 Ιανουαρίου 2019

2ο εργαστήριο (Κεραμική): Τις Τετάρτες, 23 και 30 Ιανουαρίου & 6 και 1 Φεβρουαρίου 2019

3ο εργαστήριο (Μεταλλοτεχνία): Τις Τετάρτες, 27 Φεβρουαρίου & 6, 13 και 20 Μαρτίου 2019

4ο εργαστήριο (Μικροϋφαντική): Τις Τετάρτες, 3, 10, 17 και 30 Απριλίου 2019

 

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να παρακολουθήσει έναν ή και όλους τους κύκλους εργαστηρίων.

 

Κόστος: 32 € (και για τις 4 συναντήσεις του κάθε κύκλου)

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)

Πληροφορίες – Κρατήσεις:  T. 213 017 8002

Email: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2280/

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ιανουάριος – Απρίλιος 2019

Θέλετε να μάθετε πώς οι καθημερινοί ήχοι μπορούν να γίνουν μουσική; Δημιουργήστε τη δική σας μουσική σύνθεση χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία. Στο εργαστήριο Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές, οι μαθητές χρησιμοποιούν απλούς, καθημερινούς ήχους, κάνουν τις δικές τους ηχογραφήσεις και όλα αυτά τα συνθέτουν μέσα από ένα λογισμικό που ονομάζεται “Compose with sounds” («Σύνθεση με ήχους»), φτιάχνοντας το δικό τους κομμάτι. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να «πειράξεις» τον χαρακτήρα, τη διάρκεια και τον ρυθμό, ώστε η σύνθεσή σου να σε εκφράζει απόλυτα.

Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ένα πολύ έξυπνο ψηφιακό εργαλείο, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν έπειτα μόνοι τους και σε άλλα μαθήματα, όπως στην τεχνολογία ή την τέχνη. Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις δικές τους συνθέσεις.

 

Συντελεστές

Θάλεια Ιωαννίδου: Μουσικός-sound artist

Μιχάλης Μοσχούτης: Μουσικός

Δημήτρης Πατσαρός: Μουσικός παραγωγός-sound designer

Βασίλης Τζαβάρας: Μουσικός

 

Χώρος: Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

 

Πληροφορίες:

  1. 213 017 8002

Email: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2284/

 

 

Ο Καβάφης πάει σχολείο

Ας εξερευνήσουμε την καβαφική ποίηση, με την κίνηση, την τεχνολογία και τα μολύβια μας.
Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ιανουάριος – Μάιος 2019

 

Τι συναισθήματα προκαλούν οι στίχοι ενός ποιήματος σε έναν έφηβο; Ποιος μας λέει ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε τον Καβάφη αλλιώς; Για να γνωρίσουμε καλύτερα το έργο του, βάζουμε δυνατά τη μουσική και φανταζόμαστε πώς η «Ιθάκη» θα μπορούσε να γίνει χορογραφία. Γράφουμε τους δικούς μας στίχους και σκιτσάρουμε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τους οποίους μπορεί και να συναντήσουμε στο προαύλιο του σχολείου, χάρη στον διαδραστικό χάρτη που θα φτιάξουμε.

Μέσα από τρία δημιουργικά εργαστήρια, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τα χέρια τους με χρώμα, να αφήσουν το σώμα τους ελεύθερο και να παίξουν με την τεχνολογία, με κύριο στόχο να βιώσουν με διαφορετικό τρόπο κάποια από τα διαχρονικά κείμενα του ποιητή. Στο εργαστήριο «Ένα ποίημα, μία εικόνα, μία έκδοση » θα φιλοτεχνήσουν τις δικές τους χειροποίητες εικονογραφημένες εκδόσεις, στο εργαστήριο «Στίχοι φτιαγμένοι από κίνηση» θα χτίσουν δυνατές σχέσεις με την ομάδα και θα φτιάξουν όλοι μαζί μια χορογραφία, ενώ στο εργαστήριο «Ηλεκτρισμένη ποίηση» ο Καβάφης περνάει στη νέα εποχή: γίνεται βίντεο, εικόνα και ψηφιακή εγκατάσταση.

 

LOCATIONS Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο» φέτος πραγματοποιείται στα εξής σχολεία της Αττικής:

5ο ΓΕΛ Ζωγράφου | 14-18 Ιανουαρίου  2019
«Ένα ποίημα, μια εικόνα, μια έκδοση» (Αλέξια Οθωναίου & Δανάη Σιώζιου)

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου | 21-25 Ιανουαρίου 2019
«Ηλεκτρισμένη ποίηση» (Δήμητρα Ιωάννου & Κώστας Διαμαντής)

1ο Γυμνάσιο Αυλώνα | 28 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2019
«Στίχοι φτιαγμένοι από κίνηση» (Σαμσών Ρακάς & Κάντυ Καρρά) 

Κόστος: Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Πληροφορίες: [email protected]

http://www.sgt.gr/gre/SPG2212/

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –