Θέατρο Πόρτα εορταστικό πρόγραμμα

 

Φ α ρ ε ν ά ι τ  4 5 1
του Ραίη Μπράντμπερυ

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Με διαδοχικά sold out στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο 2018, η νέα παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου, το  συγκλονιστικό έργο του Ραίη Μπράντμπερυ Φαρενάιτ 451, παρουσιάζεται στο ΠΟΡΤΑ από τις 9 Νοεμβρίου.

Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται, όταν έρχεται σ’ επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού; Μπορεί η διεκδίκηση της «προσωπικής ανάγνωσης» να προκαλέσει στο σύστημα ρήγματα ελευθερίας;

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών – ΠΟΡΤΑ


Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:30

 

Εορταστικές παραστάσεις:
Τρίτη 25/12 στις 21:15
Τετάρτη 26/12 στις 20:00
Πέμπτη 27/12 στις 21:15
Τρίτη 1/1 στις 21:15

Τετάρτη 2/1 στις 20:00

Πέμπτη 3/1 στις 21:15

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6ifQJV4PVj4

 Προπώληση: https://bit.ly/2MK4p6s

Τ ο  Σ κ λ α β ί

της Ξένιας Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος – Σοφία Πάσχου

Από 5 έως 105 χρόνων

18 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το θρυλικό Σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου, παρουσιάζεται στο ΠΟΡΤΑ απ’ τις 28 Οκτωβρίου, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου.

 Όταν το Σκλαβί, το καινούριο τότε έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο στην ιστορία του ΠΟΡΤΑ, αλλά του θεάτρου εν γένει. Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία, η φήμη του συνεχίστηκε μέσα από την εκδοτική επιτυχία του κειμένου (το οποίο διδάσκεται έκτοτε σε Ανώτατες Σχολές της χώρας), τις διεθνείς μεταφράσεις του, τις απανωτές βραβεύσεις του, την επιτυχία των τραγουδιών της παράστασης (σε μουσική Νίκου Κυπουργού και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, τα οποία τραγουδήθηκαν ευρέως από πολλούς σημαντικούς ερμηνευτές και σχεδόν αυτονομήθηκαν από την αρχική τους προέλευση), καθώς και από μια μεγάλη σειρά ανεβασμάτων του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ποτέ, όμως, ως τώρα δεν ξαναπαρουσιάστηκε το Σκλαβί στο θέατρο απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του.

 

Το Σκλαβί φέτος ανεβαίνει στο ΠΟΡΤΑ ως ένα ολότελα καινούριο ξανα-διάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της θρυλικής παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά. Εκτός από τους εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς που θα προστεθούν στους παλιούς κι έμπειρους, ο Θωμάς Μοσχόπουλος προτείνει το νέο ανέβασμα, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία με τη στενή συνεργάτιδα του ίδιου και του ΠΟΡΤΑ, Σοφία Πάσχου.

Μέρα και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή στις 11:00 & 15.00

Εορταστικές παραστάσεις:

Τετάρτη 26/12 στις 11:00 & 15:00

Παρασκευή 28/12 στις 17:00

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ebXIpzSwuGg

Προπώληση: https://bit.ly/2xwcUMS

 

X ι ο ν ά ν ο ι

Patari Project/Σκην.: Σοφία Πάσχου

Από 4 έως 104 χρόνων

2ος χρόνος

Τελευταίες παραστάσεις έως τις 5 Ιανουαρίου

Οι αγαπημένοι Χιονάνοι των Patari Project αφού βυθίστηκαν για δυο χρόνια στο μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων, ολοκληρώνουν τα ταξίδι τους στις 5 Ιανουαρίου. Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση, το γνωστό σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με αναπάντεχο τρόπο, με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο- αυτή τη φορά- πλατφόρμες των Patari.

Οι Patari Project διασκευάζουν την ιστορία της Χιονάτης, γιατί τα παραμύθια συμπυκνώνουν την ανθρώπινη εμπειρία. Δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, που έχουν την τάση να ξεχνούν, να μην ακούν πια, να νομίζουν πως έμαθαν ό,τι ήταν να μάθουν. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Τον θαυμασμό ή τη ζήλεια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.

 

Μέρα και ώρα παραστάσεων:
Σάββατο στις 17:00

 

Εορταστικές Παραστάσεις:
Πέμπτη 27/12 στις 11:00

Παρασκευή 28/12 στις 11:00

Πέμπτη 3/1 στις 11:00

Παρασκευή 4/1 στις 11:00

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YfXhVLzL9qI&t=2s

Προπώληση: https://bit.ly/2PJhNty

 

Μ ο υ σ ι κ ή  κ α ι  Φ ί λ ο ι 

Burger Project

Από 4 έως 104 χρόνων

2ος χρόνος

Το ΠΟΡΤΑ φιλοξενεί για 2η χρονιά τους μοναδικούς Burger Project και την ανανεωμένη διαδραστική τους συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση Μουσική και Φίλοι. Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται “παρεόφωνο”!

 

Ο Δόκτωρ Κορνίλιος, στην αναζήτηση ενός σπάνιου και αρχαίου μουσικού οργάνου, που γιατρεύει την «ασθένεια της ξινίλας», αναθέτει στους Burger Project τη δύσκολη αποστολή, που τους στέλνει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, χάρη στην ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανακαλύψουν το σπάνιο “παρεόφωνο”!

 

Μέρα και ώρα παραστάσεων:
Σάββατο στις 12:00

Προσοχή: Απ’ τις 12/1 κάθε Σάββατο στις 17:00

Προπώληση: https://bit.ly/2PMSwil

  24/12 και 31/1 το θέατρο αργεί.

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

 

viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk

 “Μια ΠΟΡΤΑ ορθάνοιχτη”!

Για να την κρατήσεις ανοιχτή:
http://www.porta-theatre.gr/index.php/el/stirikse-mas

Μεσογείων 59
115 26, Αθήνα
τηλ.: 210 77 11 333
www.portatheatre.gr

 

PortaTheatreAthens

PortaTheatre

PortaTheatre

PortaTheatreAthens

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα