ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ/Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Κάθε Σάββατο στις 12:00 για 12 συναντήσεις από τις 2/2/19 μέχρι τις 20/4/19

 

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης – Δήμητρας Χατούπη «δήλος» θα πραγματοποιήσει κύκλο ειδικών μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τη γνώση τους μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές. Τα ειδικά αυτά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2 Φεβρουαρίου 2019, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και ο κύκλος τους θα είναι τρίμηνος (12 μαθήματα).

Ένα απ’ αυτά τα ειδικά μαθήματα θα είναι και της Νάνσυς Μπούκλη.

 

Τίτλος Σεμιναρίου: .Ο Μίμος των Φωνών

«Ένας οικογενειάρχης που επί δεκαετίες ήταν γνωστός και αγαπητός για το ασυνήθιστο οικογενειακό πνεύμα που τον διέκρινε και που ένα πολύ ζεστό και υγρό απόγευμα Σαββάτου δολοφόνησε τα τέσσερα από τα έξι του παιδιά, είπε στο δικαστήριο πως είχε διαπιστώσει ξαφνικά ότι τα παιδιά του ήταν πάρα πολλά».

Ο μίμος των φωνών είναι ένα βιβλίο του Τόμας Μπέρνχαρντ, με πολλές μικρές ιστορίες. Παρακολουθούμε στιγμές από ζωές και καθημερινότητες ανθρώπων. Τι είναι άραγε αληθινό και τι ψέμα απ’ όλα αυτά; Τι είναι παράλογο και τι όχι; Έχουν συμβεί πραγματικά αυτά τα γεγονότα; Ό,τι αποφασίσουμε, είναι!

Ως άλλοι μίμοι των δικών μας φωνών, θα εξερευνήσουμε τους τρόπους που μπορεί να ειπωθεί μια ιστορία. Ένας είναι ο τρόπος, η απεύθυνση!

Όλα από την αρχή. Από την ανάγνωση. Από την πρώτη ανάσα. Πως αντιμετωπίζουμε ένα κείμενο πρακτικά, πως το απευθύνουμε και γιατί;

Μαζί θα το βρούμε. Πάντα μαζί το βρίσκουμε. Δεν γίνεται μόνοι μας. Με την εμπλοκή του σώματος και της φωνής. Στήριγμά μας, το σύμπαν, ο συμπαίκτης μας στο πινγκ πονγκ. Με την ξεχωριστή προσωπικότητά μας, ως βασικό εργαλείο. Και χιούμορ!

 

Ας εξ-ασκηθούμε χωρίς να ψάχνουμε το αποτέλεσμα. Με συνεχή αναρώτηση και ψάξιμο. Κυριολεκτικά και μόνο λέγοντας αλήθεια, μεταδίδοντας με όλη μας την ανάσα και όλο μας το σώμα σε τάση, αυτές τις ιστορίες που είναι πολύ σημαντικές. Θέτοντας ερωτήματα και παίρνοντας τις απαντήσεις από το κείμενο. Στο παρόν. Κινητήριος δύναμη, ο λόγος που μιλάμε. Για να ακουστούμε! Να δούμε τι και πώς οι λέξεις «σημαίνουν».

 

Οδηγίες:

  1. Να είστε τα Σάββατα στις 12.00, για δύο ώρες, στη σχολή «Δήλος»
  2. Να φοράτε άνετα ρούχα, ανάλογα με τη διάθεση σας εκείνη την ημέρα.
  3. Να έχετε προμηθευτεί το βιβλίο ‘Ο Μίμος των Φωνών’.
  4. Να έχετε διαλέξει τις 3 αγαπημένες σας ιστορίες από το βιβλίο.
  5. Να έχετε μάθει απέξω 1 έως 3 από τις αγαπημένες σας ιστορίες.

6α. Να ξέρετε ένα ή και περισσότερα τραγούδια.

6β. Οποίος γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο που μετακινείται εύκολα, ας το έχει μαζί του.

  1. Να έχετε μαζί σας ένα αντικείμενο, που σας ήρθε στο μυαλό όταν διαβάζατε τις ιστορίες.
  2. Να έχετε μαζί σας μία φωτογραφία, που σας ήρθε στο μυαλό όταν διαβάσατε τις ιστορίες.
  3. Να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο και ένα στυλό ή ένα μολύβι.
  4. Και νερό.

 

*Διεύθυνση Σχολής Θεάτρου «Δήλος»: Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. Το συνολικό κόστος για τις 12 συναντήσεις είναι 80 ευρώ.

 

Πληροφοριες:

[email protected]

2105203562

6972287889

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΟΥΚΛΗ ΝΑΝΣΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο-Ηλείας, οπού παράλληλα με

το σχολείο, παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και θεωρίας μουσικής στο “Ελληνικό Ωδείο”. Ύστερα ήρθε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.

Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής

Τέχνης «δήλος», της Δήμητρας Χατούπη.

Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τον Δημήτρη Λιγνάδη(Πεερ Γκυντ- Εθνικό Θέατρο), Γιώργο Κιμούλη(Επικίνδυνες Σχέσεις- Θέατρο Άλμα), Ηλέκτρα Ελληνικιώτη(Θέλετε να χορέψομε Μαρία;- Θέατρο της Οδού Κυκλάδων), Bijoux de Kant(Περι Φύσεως- Bios Main), Γιώργο Σαχίνη και Ειρήνη Αλεξίου(Dourgouti Island Hotel-Γειτονιά Δουργουτίου και Λεπίς- Παλιό Βρεφοκομείο Αθηνών), Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο(Η Κοιμωμένη Ξύπνησε- Θέατρο Ρεματιάς), Πάρη Μαντόπουλο(1000+1 Νύχτες- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης), Θωμά Μοσχόπουλο(Τραχίνιες- Εθνικό Θέατρο), Βάσια Ατταριάν(Γιατί Σκότωσα την Καλύτερή μου Φίλη- Θέατρο 104), Γκάυ Στεφάνου(Τρίκυ- Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης), Γρηγόρη Χατζάκη(Ερωτόκριτος Α/V- Θέατρον/ Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), Κώστα Γάκη(Δε μιλάμε γι’ αυτά- Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες νέων δημιουργών και στην μεγάλου μήκους ταινία “1968”, του Τάσου Μπουλμέτη.

Το 2017 σκηνοθέτησε την πρώτη της θεατρική παράσταση, «ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ», του Δανηίλ Χαρμς, όπου παίχτηκε για δύο χρόνια. Το 2018 σκηνοθέτησε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών, την παράσταση “Γ_ν_ _’_ _(διαβάζεται γυνή)”.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τη χρήση μάσκας, με τον Σίμο Κακάλα και την Έλενα Μαυρίδου. Υποκριτικής και σκηνοθεσίας με τον Ακύλλα Καραζήση.

Επίσης, μέχρι τα 20 της χρόνια, παρακολουθούσε κινηματογραφικά σεμινάρια σκηνοθεσίας, λήψης και μοντάζ, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ν. Κορέα, Ουγγαρία, Σερβία, Βερολίνο, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Aυτήν την περίοδο συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά «Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα και σενάριο Γιώργου Κυρίτση. Επίσης, πρόκειται να σκηνοθετήσει και να παίξει μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο το έργο «Γελώντας Άγρια», του Κ.Ντουράνγκ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κέννυ & Φενού

Studio Μαυρομιχάλη   Κέννυ & Φενού  Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 Κάθε Τετάρτη στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 (για 8 παραστάσεις)   Ένα έργο

«Αρμένισμα στις θάλασσες»

                     «Αρμένισμα στις θάλασσες»                               Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά            

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο Η τεκμηριωμένη μέθοδος για να ξεπεράσουμε το άγχος, τις ιδεοληψίες, την υποχονδρίαση και οποιονδήποτε αβάσιμο φόβο Μετάφραση: Χριστίνα Αμαργιανού Σελίδες: 329,

ΓΚΙΝΤΙΚΙ στην Τεχνόπολη

ΓΚΙΝΤΙΚΙ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τρίτη 9 Ιουλίου feat. Ιουλία Καραπατάκη + Σπέσιαλ Guest Η προπώληση ξεκίνησε! Γκιντίκι μια παρέα, μια μπάντα, αμέτρητα γλέντια. Έφτασε η στιγμή