«Βορεάδες» στο Θέατρο Ροές

Η Creo Dance Company παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

την παράσταση χορού

«Βορεάδες»

στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι)

στις 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2019

και ώρα 21.00.

 

Μετά από ένα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Κρήτης και Τρίπολη, η ομάδα σύγχρονου χορού Creo επανέρχεται και για τις τέσσερις Δευτέρες του Φεβρουαρίου παρουσιάζει τους «Βορεάδες» στο Θέατρο Ροές.

Η παράσταση αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας «απόγειος», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Ιούνιο του  2017 και διεξάγεται από τη χορογράφο από το 2014.

Οι «Βορεάδες» είναι μια προσπάθεια να γνωρίσει το σύγχρονο χορό το ευρύ κοινό, καθώς οι εντυπώσεις των θεατών του πρώτου κύκλου παραστάσεων έχουν αποδείξει ότι η παράσταση έχει τη δύναμη να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά των θεατών και να τους εμπνεύσει ένα «αίσθημα χορού».

Η χρήση οικείων ερεθισμάτων και εικόνων, μέσα από την παράδοση, φέρνουν στο έργο την αίσθηση της κοινότητας. Η ίδια η παράσταση άλλωστε μιλά για τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας, μιας νέας πόλης που «χτίζουν» οι χορευτές μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας.

Οι Βορεάδες, χορευτές της παράστασης, συναντιούνται τον καιρό της σύγχρονης Βαβέλ, τον καιρό που όλοι μιλούν για το τέλος της ιστορίας, για το τέλος κάθε βεβαιότητας. Συναντιούνται για να κοινωνήσουν μια νέα γλώσσα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον. Χαρτογραφούν μια αέναη προσπάθεια συνύπαρξης αλλά και νέους τρόπους συνεννόησης. Με παλλόμενα πέλματα υφαίνουν τους ρυθμούς των χορών τους και γεννούν την «απόγειο» κίνηση. Την κίνηση που ταξιδεύει ανοδικά από τη γη προς τους κορμούς. Τους κορμούς που ακούν και γέρνουν και απλώνουν τα χέρια ως κλαδιά για αγγίγματα, ως κραυγές στον χώρο. Κρατώντας ο ένας το βήμα του άλλου φέρνουν τον χώρο σε περιδίνηση, σωριάζουν το τοπίο και οικοδομούν τη νέα πόλη. Οι Βορεάδες σαν χορός αρχαίας τραγωδίας αποτυπώνουν τη λειτουργία του συνόλου και γίνονται ο καθρέφτης της κοινότητας.

Οι κινητικές προτάσεις της παράστασης αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας γλώσσας που προτείνει η έρευνα και θα επαληθεύουν τις αναζητήσεις και τη μεθοδολογία της. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου συμπληρώνει την κίνηση ακολουθώντας το ερευνητικό ταξίδι των σωμάτων.

Στο θέατρο το κοινό μπορεί να γνωρίσει πιο βαθιά την έρευνα μέσα από το Τεύχος 3 του Περιοδικού Λόγου και Κριτικής «το έρμα» και να απολαύσει τη μουσική της παράστασης στο νέο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου «Μουσική για την παράσταση χορού Βορεάδες».

 

 

TEASER

https://youtu.be/OQeuj4ARnZo

https://youtu.be/a-slVghcdnQ

https://youtu.be/Lw7OfmALj5w

 

Συντελεστές:

Χορογραφία – Έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

 

Χορευτές: Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη

 

Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης

Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Ευγενία Κόττικα

Promo trailer: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

 

 

Μέρες παραστάσεων:

Δευτέρες: 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 21.00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τόπος: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

 

Περιοδεία:

  • Θεσσαλονίκη: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε., στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους, Ιούνιος 2018
  • Ιωάννινα: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Ιούνιος 2018
  • Ηράκλειο, Κρήτης: Αίθουσα Φουγάρο, πρώην εργοστάσιο «Αθηνά», Φεστιβάλ Μόνιτορ, Οκτώβριος 2018
  • Τρίπολη: Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, Δεκέμβριος 2018

 

 

 

Εισιτήρια:

Κανονικό: 15 ευρώ

Μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο του χορού): 10 ευρώ

Ομαδικά (8 άτομα και άνω): 10 ευρώ

 

Προπώληση:

Viva.gr 11876

 

και στα ταμεία του Θεάτρου Ροές

Μέρες και ώρες:

Τις ημέρες των παραστάσεων 19.00-21.00

 

Πληροφορίες: 21 0347 4312 και 6976080120

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα