‘Βουρκόλακας’ του Αργύρη Εφταλιώτη

του Αργύρη Εφταλιώτη

 

στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Κυριακή 20 (Πρεμιέρα) και 27 Ιανουαρίου 2019

και από τις 31 Ιανουαρίου κάθε Πέμπτη (για 10 παραστάσεις)

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1,Άγ. Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)

Μάνα με τους εννιά σου γιούς και με τη μιά σου κόρη

Τη κόρη τη μονάκριβη, τη πολυαγαπημένη…..

Το Έργο:

Η Δέσπω ζει με τους εννιά γιους και τη μικρότερή της κόρη σε κάποιο χωριό της ορεινής Ελλάδας. Η Αρετή, κόρη της Δέσπως, σε ηλικία γάμου πολιορκείται από το Στεφανή, έναν νεαρό του χωριού ταπεινής καταγωγής. Ο Κωνσταντής, ο μεγαλύτερος από τους γιους, έχει διαφορετικά σχέδια και θέλει να παντρέψει την αδερφή του με έναν πλούσιο έμπορο από τη Βαβυλώνα. Ο Κωνσταντής έρχεται σε σύγκρουση με τη μητέρα του η οποία δε θέλει να αποχωριστεί τη μοναχοκόρη της και βάζει τον πρωτότοκό της να της ορκιστεί ότι αν συμβεί κάποιο κακό θα τη φέρει πίσω με κάθε κόστος….

 

«Ο Βουρκόλακας», το μοναδικό θεατρικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη (1900), αποτελεί ένα κείμενο βαθιά εμπνευσμένο από τον πλούτο των δημοτικών τραγουδιών, το οποίο αποτυπώνεται σε μια σύγχρονη διασκευή που συνδιαλέγεται με τη λαϊκή παράδοση αλλά αγγίζει το σήμερα.

Τα όνειρα, οι προλήψεις και η λαϊκή σοφία εκτυλίσσονται μέσα από ένα μουσικό παραμύθι που ζωντανεύουν οι ηθοποιοί επί σκηνής σκιαγραφώντας την κοινωνική δομή, την πατριαρχική κοινωνία και το ρόλο της γυναίκας στον οικογενειακό ιστό. Μέσα από τον καταιγιστικό ρυθμό, το θεατρικό παιχνίδι και τις διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων, ο  θεατής εμπλέκεται στην εξέλιξη των δράσεων ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται αισθήσεις και μνήμες από μια ιστορία που μοιάζει παλιά αλλά παραμένει μια βαθιά προσωπική ανάμνηση.

 

Λιγά λόγια για την Ομάδα:

Η ομάδα ‘ΑΥΤΗ κ’ ΑΥΤΟΙ’ αποτελείται από τους Ελένη Αληφραγκή, Σπύρο Αναστασίνη και Αντρέα Ψύλλια, δυο ηθοποιούς και μία μουσικό και συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2017 στα Duet Festival (2017) και Bob Theater Festival (2018) με κομμάτι του ίδιου έργου. Πλέον η ομάδα και ο δικός τους ‘Βουρκόλακας’ αποκτούν την πλήρη τους υπόσταση κάτω από τη στέγη  του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Αργύρης Εφταλιώτης

Διασκευή-Σκηνοθεσία: ΑΥΤΗ κ’ ΑΥΤΟΙ

Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Ελένη Αληφραγκή

Φωτισμοί: Γιάννης Καραλιάς

Φωτογραφίες: Αρίστος Ρούσης

Παίζουν: Ελένη Αληφραγκή, Σπύρος Αναστασίνης, Αντρέας Ψύλλιας

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 20 (Πρεμιέρα) και 27 Ιανουαρίου 2019 στις 20.15

και από τις 31 Ιανουαρίου κάθε Πέμπτη στις 21.15 (για 10 παραστάσεις)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο