Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον (Holmes & Watson)

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

(Holmes & Watson)

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να ενωθεί ξανά το περίφημο κωμικό ντουέτο των ταινιών Step Brothers και Talladega Nights και να επιστρέψει αυτή τη φορά στους ρόλους του πασίγνωστου δίδυμου της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Will Ferrell (Stranger Than Fiction) είναι ο Σέρλοκ Χόλμς (Holmes) και ο  John C. Reilly (Chicago) είναι ο πιστός βοηθός του Γουάτσον (Watson) σε μία ανατρεπτικά αστεία εκδοχή των ηρώων του Arthur Conan Doyle. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Etan Cohen (Idiocracy, Men in Black 3) η απολαυστική αυτή κωμωδία αποτελεί έναν ξεκαρδιστικό φόρο τιμής στον θρυλικό ντετέκτιβ και τον πιστό βοηθό του. Οι δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνονται από ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει τους Ralph Fiennes (The Constant Gardener), Kelly Macdonald (Gosford Park), Rebecca Hall (The Town) και τον Rob Brydon (The Trip).

Συντελεστές

 

Σενάριο/Σκηνοθεσία:Etan Cohen

Ηθοποιοί: Will Ferrell, John C. Reilly, Rebecca Hall, Rob Brydon, Kelly Macdonald, Ralph Fiennes, Lauren Lapkus

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Oliver Wood

Σχεδιασμός Παραγωγής: James Hambidge

Κοστούμια: Beatrix Aruna Pasztor

Μοντάζ: Dean Zimmerman, ACE, J. Erik Jessen

Μουσική: Mark Mothersbaugh

 

 

31 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Σύνοψη

Όταν ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα στην τούρτα γενεθλίων του Χόλμς (Will Ferrell), όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νοσηρή έκπληξη κρύβεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι (Ralph Fiennes). Όμως, ο διάσημος ντετέκτιβ διατηρεί τις αμφιβολίες του. Όσο η έρευνα ανατρέπει όλα τα δεδομένα, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή της συνεργασίας τους. To ντουέτο πρέπει να παραμείνει δεμένο για να βρει τον δολοφόνο, να σώσει τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δε θα χωρίσουν οι δρόμοι τους εξαιτίας αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης.

 

Διάρκεια: 90’

 31 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 Visit:

Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/
Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment
Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

 

 

 

Ένα καταπληκτικό δίδυμο

 

125 χρόνια μετά τη σύλληψη του από το μυαλό του Sir Arthur Conan Doyle, o Σέρλοκ Χόλμς παραμένει ο πιο δημοφιλής ντετέκτιβ στην ιστορία, και συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως. O συγγραφέας έγραψε 60 ιστορίες με τον Χόλμς και τον φίλο και βιογράφο του Τζον Γουάτσον, οι οποίες με τη σειρά τους ενέπνευσαν αμέτρητες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ιστορίες που υπέγραψαν οι πένες πολλών ακόμα.

 

Οι Will Ferrell  και John C. Reilly ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη μοναδική φωνή του σκηνοθέτη/σεναριογράφου Etan Cohen (Tropic Thunder, Get Hart) σε μία κωμωδία που βρίθει από χιούμορ και ανατροπές με φόντο δολοφονίες, μυστήριο, παραλογισμό και την κρίση που περνάει μία κατά τα άλλα δυνατή συνεργασία. «H υπερδύναμη του Will και του John είναι ότι μπορούν να παίξουν άντρες-παιδιά, που αν το έκανε άλλος, μπορεί να έμοιαζε βλάκας, αλλά εκείνοι το κάνουν να φαίνεται αξιολάτρευτο» λέει ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Etan Cohen.

Η ταινία, εξηγεί ο σκηνοθέτης, δεν είναι μεταφορά μιας υπάρχουσας ιστορίας, αλλά είναι εμπνευσμένη από τα βιβλία και τον βικτωριανό κόσμο του ντετέκτιβ. Το σπίτι τους φυσικά και βρίσκεται στο φόντο της περιπέτειας, ενώ εμφανίζονται πολλοί γνωστοί χαρακτήρες όπως η σπιτονοικοκυρά τους. «Έχω κλέψει από όλους» λέει γελώντας ο δημιουργός. «Όχι κάποια ιστορία, αλλά τον τρόπο που σκέφτεται ο Σέρλοκ. Έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα στους δύο, τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Σέρλοκ τον Γουάτσον ως εργαλείο για να λύσει τις υποθέσεις του».

 

Σύμφωνα με τον Ferrell, η ταινία πήγε τον Σέρλοκ Χόλμς πιο μακριά. «Θέλαμε να είναι η κωμική εκδοχή ενός ακραία λογικού χαρακτήρα. O Χόλμς έχει να κάνει με τη λογική. Είναι τόσο απίστευτα έξυπνος και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να νιώσει όπως οι κανονικοί άνθρωποι».

O Ferrell αποτίνει φόρο τιμής στην πεμπτουσία του Χόλμς της βικτοριανής εποχής, που υποδύεται ο Jeremy Brett σε μία σειρά από βρετανικές τηλεοπτικές ταινίες του 1980 και 1990. «Η εξαιρετική δουλειά του Jeremy μας έκανε να γελάμε με την καρδιά μας».

 

Η ταινία έχει πολλές κωμικές σκηνές. «Κάνουμε μία ταινία με κωμικό τρόπο κι αυτό μας αφήνει να πάμε όπου θέλουμε. Είμαστε πιστοί στην εποχή, αλλά όλα είναι πιο τονισμένα. Επίσης, λέμε την ιστορία μέσα από τη ματιά του Γουάτσον. Τι νιώθει ο  Γουάτσον; Είναι ένα είδος υπερήρωα. Πάντα υπερασπίζεται τον Σέρλοκ, είναι πάντα ετοιμοπόλεμος και πιστός» λέει ο Ferrell.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι