IKIGAI, “Τέχνη Ζωής”

IKIGAI, “Τέχνη Ζωής”

Το μυστικό της αιωνόβιας και ευτυχισμένης ζωής

Τι είναι αυτό που ζητάμε όλοι στη ζωή μας;  Την Ευτυχία.

Και τι είναι τελικά Ευτυχία;

  • Είναι συναίσθημα, διάθεση ή βίωμα;
  • Είναι στόχος, πορεία ή ουτοπία;
  • Είναι διαρκής ή είναι μόνο στιγμές;

Αν ρωτήσουμε εκατό διαφορετικούς ανθρώπους θα πάρουμε διαφορετικές απαντήσεις. Ούτε η φιλοσοφία, η θεολογία, η ψυχολογία κατάφεραν να δώσουν έναν ενιαίο ορισμό και μάλιστα έχουν καταγραφεί 289 απόψεις για το τι σημαίνει Ευτυχία!!!

 

Στην αναζήτησή μας, βρήκαμε την απάντηση στην Ανατολή και λέγεται IKIGAI. Διαπιστώσαμε πως είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο για κάποιον να είναι ευτυχισμένος, ακόμα και αν ζει σε μια  πολύβουη αστική πρωτεύουσα.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε ένα σεμινάριο για τη φιλοσοφία του IKIGAI, το μυστικό της αιωνόβιας και ευτυχισμένης ζωής που έρχεται από την Ιαπωνία για να κάνει τη ζωή μας πιο ποιοτική, πιο ουσιαστική, γεμάτη νόημα και ευτυχία. Δεν είναι μια θεωρητική μόνο πλατφόρμα αλλά είναι ένας τρόπος που μπορεί να γίνει πράξη και να αλλάξει τη ζωή σου, όπως άλλαξε και τη δική μου ζωή.

 

IKIGAI στα Ιαπωνικά μπορεί να σημαίνει «Ο λόγος να ξυπνάς το πρωί», ή σε μια πιο ελεύθερη απόδοση «Η ευτυχία του να είσαι πάντα απασχολημένος».

 

Ελάτε να το γνωρίσουμε, να δούμε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό από ό,τι έχουμε διαβάσει ή ζήσει μέχρι τώρα, έναν νέο δρόμο που θα φέρει ανανέωση, νόημα, χαρά, σκοπό, αξία και ποιότητα στην καθημερινότητά μας.

 

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το εισόδημά σας, την κοινωνική σας θέση, την προσωπική σας κατάσταση, την επαγγελματική σας κατάσταση… ΑΞΙΖΕΤΕ και ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

 

Σας περιμένουμε σε ένα αποκαλυπτικό Σεμινάριο Ευτυχίας!

Εισηγήτρια: Ευαγγελία Βασιλείου

 

Πότε;     Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, στις 5:00 μ.μ.

Που;      ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

(Πειραιώς 206, Ταύρος)

Αίθουσα Black Box

Πόσο;    Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 

Διοργάνωση: R.M. LIGHT ΑμΚΕ

Πληροφορίες:  Τηλ.: 211 4006204, Κιν.: 6977 062 078, Email: [email protected]

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: 210 3418550 www.mcf.gr

και στην Ticketservices:

www.ticketservices.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο