Εργαστήριο- Ακρόαση διοργανώνεται από την Νέλλη Πουλοπούλου

0

Εργαστήριο- Ακρόαση διοργανώνεται από την Νέλλη Πουλοπούλου το Φεβρουάριο στο Quilombo Lab

Από το εργαστήριο θα επιλεχθούν performers για την παράσταση «Au- talk»

1ος κύκλος 23. 24, 25 Φεβρουαρίου 2019

Περιγραφή εργαστηρίου:

Το εργαστήριο έχει θέμα τον αυτόματο λόγο. Την ομιλία δηλαδή που παράγεται αυτόματα  με ή χωρίς θεματολογία χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Εξετάζουμε το νόημα, τους τόνους, τα συναισθήματα και τις κινήσεις που δημιουργούνται από την οδηγία της μη παύσης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διαλογιστούν πάνω στην αδιάλειπτη έκφραση της φωνής τους. Σε δεύτερο επίπεδο να ακούσουν και να δημιουργήσουν σε συνάρτηση με το σύνολο και στη συνέχεια να αφεθούν στην ροή του αποτελέσματος. Τα  βιώματα, οι ανάγκες τους, οι δυσκολίες και οι ευκολίες τους είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να διεξάγουμε αυτό το πείραμα.

 

«Au- talk»: Ποιoς ο λόγος του λόγου;

Βάζω λέξεις στις επιθυμίες μου, στις ανησυχίες, στην αμηχανία, τις αστοχίες, τα όνειρα, τις πληγές μου. Είναι πούδρα για να λασπώσουν ή χρυσόσκονη για να θεραπευτούν; Λέγε-λέγε θα το πιστέψω, πάντα πιστεύω αυτά που λέω. Πάντα λέω αυτά που πιστεύω; Τι αφήνω να βγει στην επιφάνεια; Τι κρύβω σαν επαίσχυντο θησαυρό; Θαρρώ πως έχω θάρρος να το πω. Να το ξεστομίσω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, θα ξεπηδήσει από μόνο του αν του δώσω το δικαίωμα, αν του κλείσω τις πόρτες για να μη μείνει μέσα. Και μετά; Τι θα είναι; Θα έρθει εκείνη η στιγμή που νιώθω σαν πουλί του παραδείσου, που όλες μου οι αισθήσεις έχουν ξεδιψάσει και τώρα είμαι το νερό και η πηγή. Να κοιμηθώ; Να απολαύσω; Να επικοινωνήσω; Να μην κάνω τίποτα; Να κάνω οτιδήποτε; Να ευτυχήσω; Όταν έχω μιλήσει.

 

Συντονισμός: Νέλλη Πουλοπούλου

Ηχητικά τοπία, μουσική μίξη: Βάλυ Ιωάννου

NV SISTERHOOD

 

Στο εργαστήριο

–θα κινηθούμε δυναμικά για αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα.

-θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν ακούγαμε διαφορετικές γλώσσες

 

 

Performance Workshop 2019 με τη Νέλλη Πουλοπούλου

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 3.00-7.00,  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 5.00-9.00 μ.μ.  και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 6.00-10.00 μ.μ.

Σύνολο: 12 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Quilombo Lab

Σερβίων 8, Αθήνα

www.quilombo.gr

 

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους Σχολών θεάτρου, χορού, μουσικής και Σχολών Καλών Τεχνών, χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

 

 Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος και κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος στο [email protected] έως τις 20 Φεβρουαρίου 2019.

www.facebook.com/events/412766052829109/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.