Ζωή Zoe

Ζωή
Zoe

Η Λέα Σεϊντού και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ σε μια scifi ερωτική ιστορία που θα καθηλώσει

28 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/IbxqHgsEPxo

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Κόουλ  (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με την συνάδελφο του Ζωή (Λέα Σεϊντού), όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας. Μια καθηλωτική sci-fi ερωτική ιστορία από τον σκηνοθέτη του «Like Crazy».

Η αρχή της «Ζωής»

Ο σκηνοθέτης Ντρέικ Ντόρεμους και ο σεναριογράφος Ριτς Γκρίνμπεργκ συζητούσαν για καιρό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν, ξεκινώντας μάλιστα με την ιδέα η «Ζωή» να είναι τηλεοπτική σειρά. «Συνειδητοποιήσαμε ότι η ιστορία μας δεν ήταν τηλεοπτική αλλά κινηματογραφική. Η ιδέα ήταν ένα αμάγαλμα συναισθημάτων και ερωτημάτων σχετικά με την ύπαρξή μας και και τις σχέσεις μας», σχολιάζει ο Ντόρεμους.

Η ταινία ακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσει ο Κόουλ, ένας πρόσφατα διαζευγμένος μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης, με τη συνάδελφό του Ζωή καθώς κάνουν επιστημονικές ανακαλύψεις για τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους. «Η ταινία έχει να κάνει με τις βαθιές μας επιθυμίες. Το θέμα της επιθυμίας έρχεται πάντα στο μυαλό μου. Με ενδιαφέρει τρομερά τί σκέφτονται οι άνθρωποι ότι λείπει από τις ζωές τους και πώς γεμίζουν τα κενά της ψυχής τους. Επίσης με ενδιαφέρει πολύ το γεγονός ότι όσα λέμε στους εαυτούς μας ότι δεν είναι σωστά για εμάς, στο τέλος αποδεικνύονται σωστά. Η ουσία της ταινίας είναι για την ικανότητα να αφήσεις τον εαυτό σου να αγαπηθεί από τον σωστό άνθρωπο», προσθέτει ο Ντόρεμους που το 2011 εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την βραβευμένη στο Sundance «Ιστορία Αγάπης» (Like Crazy). Η ταινία αυτή ήταν και το όχημα για τη συνεργασία του Ντόρεμους με τον παραγωγό Μάικλ A. Πρους στην ταινία «Ζωή», αφού ο Πρους ενθουσιάστηκε με την ειλικρινή καταγραφή της σχέσης ενός ζευγαριού και θέλησε να δουλέψει μαζί του.

Το καστ

Η Λέα Σεϊντού είχε κλέψει τις εντυπώσεις των παραγωγών με την ερμηνεία της στη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Ζωή της Αντέλ» και ήταν η πρώτη τους επιλογή για το ρόλο της Ζωής. Μετά από μια ανάγνωση του ρόλου μέσω skype, εκείνη ενθουσιάστηκε. «Γοητεύτηκα από το σενάριο και τον ρόλο. Είναι πολύ τρυφερό και με άγγιξε πολύ ο χαρακτήρας που υποδύομαι», σχολιάζει η Λέα Σεϊντού.

Όσον αφορά την επιλογή του Γιούαν ΜακΓκέγκορ για τον ρόλο του Κόουλ, ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός (Fargo) είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Ντόρεμους και για πολλά χρόνια έψαχναν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί. «Γνώρισα τον Ντρέικ πέντε χρόνια πριν και μου μιλούσε για web σειρές, μικρού μήκους ταινίες, διαφημιστικά και πράγματα για τα οποία μεν ενδιαφερόμουν αλλά ποτέ δεν μπορούσα να συμμετέχω. Το σενάριο αυτό το λάτρεψα. Με ενδιαφέρουν οι ταινίες που έχουν να κάνουν με τον έρωτα και τον ρομαντισμό», σχολιάζει ο ΜακΓκρέγκορ.  «Ο Γιούαν και η Λέα είναι μαγικοί και ήθελα καιρό να τους δω μαζί. Μετά από αυτούς το υπόλοιπο καστ βρήκε αμέσως τη θέση του», λέει ο Ντόρεμους.

Η έκπληξη της ταινίας είναι η συμμετοχή της Κριστίνα Αγκιλέρα στον ρόλο της Τζούελς. H ίδια γοητεύτηκε από την ιδέα ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από της εύρεση της αληθινής αγάπης και από την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της. «Καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να νιώσει παγιδευμένος και μόνος ή περιορισμένος στην φούσκα κάποιου άλλου. Το σενάριο με ενθουσίασε», σχολιάζει η πολυβραβευμένη σταρ.

Τα γυρίσματα της «Ζωής»

Τα γυρίσματα έγιναν στο Μόντρεαλ του οποίου ο φουτουριστικός χαρακτήρας συμπλήρωσε άψογα την ατμόσφαιρα της ταινίας. «Είναι μια ευρωπαϊκή πόλη στη βόρεια Αμερική. Έχει μια μίξη παλιού και νέου. Δεν θέλαμε να μπορεί να αναγνωρίσει ο καθένας το μέρος και να λέει “Ο Πύργος του Άιφελ ή Να, το Κολοσσαίο”», σχολιάζει ο Πρους.

Τα ρούχα δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη υπόσταση των χαρακτήρων με ρετρό αισθητική και θερμά χρώματα. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο ζεστό από τις προηγούμενες ταινίες μας. Ο διευθυντής φωτογραφίας Τζον Γκουλεσεριάν και εγώ θέλαμε κάτι με περισσότερη ζωντάνια, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», σχολιάζει ο Ντόρεμους.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Ντρέικ Ντόρεμους
Σενάριο Ριτς Γκρίνμπεργκ
Παραγωγή Ντρέικ Ντόρεμους, Ρόμπερτ Τζορτζ, Κέβιν Γουόλς,
Μάικλ Α. Πρους
Ηθοποιοί Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Λέα Σεϊντού, Τέο Τζέιμς, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ρασίντα Τζόουνς
Φωτογραφία Τζον Γκουλεσεριάν
Μοντάζ Ντάγκλας Κρις
Καλλιτεχνική Δ/ση Κέιτι Μπάιρον
Μουσική Νταν Ρόμερ
Διάρκεια 104’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Ρομαντική, Δραματική

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο