Το Γαλάζιο Πουλί/ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Γαλάζιο Πουλί

του Μωρίς Μαίτερλινκ

 

Σκηνοθεσία : Σοφία Σπυράτου

Διασκευή–κείμενο : Στρατής Πασχάλης

Μουσική διεύθυνση : Πάνος Βλάχος

 

 Σμαράγδα Καρύδη και Νίκος Κουρής

Κυριακή 3 Μαρτίου

Μετά την επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  To Γαλάζιο πουλί, το διάσημο παραμύθι του Μαίτερλινγκ, σε αφήγηση Σμαράγδας Καρύδη και Νίκου Κουρή και με την συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 2 μοναδικές παραστάσεις την Κυριακή 3 Μαρτίου !

 

Στον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου θα μας ταξιδέψουν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής, οι οποίοι  πλαισιώνονται από την  συμφωνική ορχήστρα την οποία διευθύνει ο Πάνος Βλάχος,  που έχει αναλάβει επίσης την ενορχήστρωση.

Την παράσταση πλαισιώνουν video maping προβολές καθώς και χορευτές και ξυλοπόδαροι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, και το κείμενο διασκεύασε ο ποιητής  Στρατής Πασχάλης.   Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Γιώργος Τέλλος, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Φιλιώ Νικολαΐδη. Στην παράσταση λαμβάνουν ακόμη μέρος οι χορευτές Ιωάννα Παλάσκα, Έλενα Τσικαλά, Γιούργκεν Κυριάκης  καθώς και τα παιδιά Μάρθα και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος.

 

 

Το Γαλάζιο Πουλί…

… είναι ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, γραμμένο από τον βέλγο συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ (Maurice Maeterlinck 1862–1949, Νόμπελ λογοτεχνίας 1911)· μια ονειροφαντασία με θέμα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό. Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεμάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη τοπία με πλάσματα μυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά. Μια περιπλάνηση που συμβολίζει τη διαδικασία της ωρίμανσης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγματα και κυρίως στη ζεστασιά της οικογενειακής αγάπης.

Το Γαλάζιο Πουλί

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών

Διασκευήκείμενο | Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία | Σοφία Σπυράτου

Επιμέλεια κοστουμιών | Φιλιώ Νικολαΐδη

Σκίτσα | Κωνσταντίνος Έσλιν

Animation | Νίκος Σούλης

Φωτισμοί : Γιώργος Τέλλος

ΕνορχήστρωσηΜουσική διεύθυνση | Πάνος Βλάχος

 

Παραστάσεις

Κυριακή 3 Μαρτίου :  11.30 πμ & 13.30 μμ

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων

Α ζώνη : 20 € & 12 € παιδικό

B & Γ ζώνη  : 15 € και 12 € παιδικό  

Δ ζώνη : 10 €

 

 

Πληροφορίες

2310 895 938 -9

www.tch.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο