ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Την Τρίτη 5 Μαρτίου “Ακούμε Μπροστά” με τον Μελωδία FM 99,2 τον Γιάννη Παπαγεωργίου στο ‘Σταυρός του Νότου Club

 

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι ένας νέος ταλαντούχος τραγουδοποιός, που κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή» στις αρχές του 2018 από τη Minos Emi, όπου γράφει τη μουσική και τους στίχους και ερμηνεύει τα τραγούδια.
Έχοντας την κοινή συνισταμένη της ενορχήστρωσης, με βιολοντσέλο, βιολί, κανονάκι και κιθάρα, παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, τη δύση με την ανατολή, και μας παραδίδει έναν δίσκο, με σφριγηλές ερμηνείες, παραδοσιακά στοιχεία, ήχο νοσταλγικό και στίχο που μας κάνει να στοχαστούμε.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του δίσκου, ενώ, από το πρόγραμμα και το ρεπερτόριο του, δε λείπουν αγαπημένα τραγούδια ή όπως ο ίδιος λέει «τραγούδια δικής του σοδειάς ή νοικιασμένα απ’ αλλού, στιχάκια βιωμένα ή αβίωτα, ιστορίες ειπωμένες ή ανείπωτες, μελωδίες μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, μουσικές της ησυχίας ή της ανησυχίας…»
Στον δίσκο «Από τη σιωπή στη σιωπή», ο Ορφέας Περίδης ερμηνεύει ένα τραγούδι του Γιάννη Παπαγεωργίου, ενώ συμμετέχει και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι

Γιάννης Κονταράτος- βιολί

Λάμπρος Παπανικολάου- κοντραμπάσο

Θανάσης Τσακιράκης – ντραμς

 

Είσοδος με μπύρα ή κρασί 12€

Ώρα έναρξης: 21:00

Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή και Θαρύπου 35, Ν.Κόσμος

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210.9226975

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1989. Μεγάλωσε στην Κατερίνη μέχρι τα 18, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε το αντικείμενο της Παιδαγωγικής της μουσικής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, και αυτή τη φορά σε σχέση με τον αστικό λαϊκό πολιτισμό και συγκεκριμένα με το όργανο της λαϊκής κιθάρας. Ο κύριος τομέας ενασχόλησης του με τη μουσική έχει να κάνει με την κιθάρα αλλά και με τη σύνθεση δικών του τραγουδιών σε επίπεδο μουσικής και στίχου.
Το 2015 κυκλοφόρησε το δίσκο «Τα ρεφρέν κάποιου χρησμού» με το συγκρότημα «Ούτε Σπόντα».
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα (Ορφέας Περίδης, Φοίβος Δεληβορίας, Δημήτρης Μυστακίδης, κ.ά).
Είναι μέλος της ρεμπέτικης κομπανίας «ΤέΤΡΙΣ», ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με τον παραμυθογράφο και μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων