«113 χρόνια μετά», στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart της «Εθνικής Ασφαλιστικής»

Έκθεση ζωγραφικής Θάλειας Φλωρά Καραβία και Σοφίας Λασκαρίδου με τίτλο

 «113 χρόνια μετά», στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart της «Εθνικής Ασφαλιστικής»

Μια μοναδική έκθεση με έργα δυο μεγάλων Κυριών της Νεοελληνικής τέχνης που ακούν στα ονόματα Θάλεια Φλωρά Καραβία και Σοφία Λασκαρίδου, ξεκίνησε την Τρίτη 5/2 του 2019 και θα διαρκέσει ως τις 7 Μαρτίου,.

Στα εγκαίνια της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόσο ο χώρος όσο και η στοά παρ’ όλη την βροχή κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου.

Η αυθεντική αφίσα καθώς και το αυθεντικό καβαλέτο της έκθεσης του Παρνασσού άνοιγαν την έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος και η Βένια Πάστακα. Οι απόγονοι των δυο ζωγράφων ήταν παρόντες. Σημαντική συνεισφορά στην έκθεση της ιατρού, συλλέκτριας Παρής Ράπτη η οποία έχει ασχοληθεί με την συγγραφή έργου για την ζωή της Σοφίας Λασκαρίδου και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης θεατρικής παράστασης.

 

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επισκέπτες από τον πολιτικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.

 

Οι δυο μεγάλες ζωγράφοι, ιστορικές προσωπικότητες, συναντήθηκαν ξανά 113 χρόνια μετά την πρώτη κοινή τους έκθεση στο Παρνασσό το 1906, προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης συγκίνηση, θαυμασμό και έκπληξη για το ποσό πρωτοπόρες υπήρξαν.

 

Την έκθεση πλαισιώνουν 50 έργα της Σοφίας Λασκαρίδου και 35 της Θάλειας Φλωρά Καραβία, από όλη την δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής τους ζωής.

 

Εκτός από το «Μπιζάνι» της Θάλειας Φλωρά Καραβία που ανήκει στη συλλογή της Εθνικής Ασφαλιστικής, όλα τα υπόλοιπα έργα προέρχονται από προσωπικές συλλογές της ευρύτερης οικογένειας καθώς και παθιασμένων συλλεκτών και κάποια εξ αυτών παρουσιάζονται στο φιλότεχνο κοινό για πρώτη φορά.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μεγάλο εικαστικό γεγονός που ήδη αγαπήθηκε και προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό.

 

VR0206: Η γλύπτρια Ελισσάβετ Βάλβη, απόγονος της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου – Παρή Ράπτη, ιατρός Ενδοκρινολόγος – Συγγραφέας

 

VR0225: Σ. Σιδηροπούλου-Φαρμακοποιός, Μ. Σούλη-Δικηγόρος, Κ. Ράπτη-Φοιτήτρια, Σ. Νέτα-Δημοσιογράφος, Π. Ράπτη-Ιατρός Ενδοκρινολόγος-Συγγραφέας, Φ. Χατχηφώτης-Δικηγόρος, Σ.Παπουτσίδη, Σ. Σιδηρόπουλος-Πρόεδρος ΕΟΠΕ και ο Κος Ν.Παπαγεωργίου-Οικονομολόγος

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο