Στιγμιαία Οικογένεια-Instant Family

Στιγμιαία Οικογένεια
Instant Family

 

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/Pbhcdhtzsls

Ο μετρ της κωμωδίας Σον Άντερς (Αφεντικά για Σκότωμα 2, Οικογένεια Μίλερ) εμπνέεται από τη ζωή (του) και φτιάχνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία γεμάτη οικογενειακούς μπελάδες

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Όταν ο Πιτ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και η Έλι (Ρόουζ Μπερν) αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της (Ιζαμπέλα Μόνερ), θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.

Δώστε λίγη από την αγάπη σας

Αν και ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, ο Σον Άντερς νιώθει άνετα να αναδείξει τις ευχάριστες και ελαφριές πλευρές του μιας και πρόκειται για ένα προσωπικό του ζήτημα. Όταν εκείνος και η γυναίκα του αποφάσισαν να υιοθετήσουν τρία αδέρφια, τα περιστατικά που αντιμετώπισαν ήταν από φοβερά αστεία μέχρι και εξαιρετικά κουραστικά. «Σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο αν ο Τζον Μόρις κι εγώ μπορούσαμε να κάνουμε μια κωμωδία γι’αυτό το θέμα και όχι ένα βαρύ δράμα που ο κόσμος θα φοβόταν να δει. Ελπίζω αυτή η ταινία να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη να βρουν ένα σπίτι και μια οικογένεια», σχολιάζει ο Άντερς.

Πολλά από τα περιστατικά έχουν βασιστεί στις ιστορίες του Άντερς και στην ιστορία της Μαρίντ Γκριν, μιας νεαρής κοπέλας που υιοθετήθηκε στα 13 της. Οι Άντερς και Μόρις την έχρισαν βοηθό τους για το σενάριο και την είχαν κοντά τους καθ’όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Υιοθετήθηκα στα 13 μου. Μέχρι τότε ήμουν εκτός συστήματος. Με πήραν από τη μητέρα μου όταν ήμουν 8 χρονών γιατί εκείνη έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και είχε βίαιους συντρόφους. Έζησα σε διάφορα σπίτια μέχρι να επιστρέψω πίσω μαζί της και να ξεκινήσει ξανά τη χρήση. Επέστρεψα στην αναδοχή και ευτυχώς βρέθηκαν άνθρωποι που με υιοθέτησαν. Έτσι απέκτησα αδέρφια και γονείς. Πλέον είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο UCLA», σχολιάζει η Γκριν.

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα έκανα αυτή την ταινία αν δεν ήταν ημι-αυτοβιογραφική. Αυτό δίνει στην ιστορία την ευαισθησία και την αυθεντικότητα που χρειάζεται ένα τόσο δύσκολο θέμα. Ο Σον με εμπνέει να γίνομαι καλύτερη και στ’ αλήθεια προσπαθεί να κάνει κάτι καλό και σημαντικό», σχολιάζει η υποψήφια για 2 Χρυσές Σφαίρες Ρόουζ Μπερν (Φιλενάδες, Η Τζούλιετ Γυμνή) που υποδύεται την μητέρα. «Αυτό που αγαπώ στην ηρωίδα μου, την Έλι, είναι ότι είναι ευάλωτη και δυνατή ταυτόχρονα και το γεγονός ότι είναι έτοιμη να ζήσει αυτή την εμπειρία με τα πάνω και τα κάτω της», συμπληρώνει για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει.

Ο υποψήφιος για 2 Όσκαρ® Μαρκ Γουόλμπεργκ (Ο Πληροφοριοδότης, The Fighter) ήταν ιδανικός στο μυαλό του σεναριογράφου Τζον Μόρις για τον ρόλο του πατέρα. «Σκεφτόμουν ποιον θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε συναισθηματικό και ευάλωτο για ένα τέτοιο θέμα και κατέληγα πάντα στον Μαρκ. Είναι ο ηθοποιός που συνήθως παίζει τον σκληρό τύπο σε ταινίες δράσης και μου άρεσε η ιδέα να τον δω σε κάτι άλλο», σχολιάζει ο Μόρις.

Στον ρόλο της κοινωνικής λειτουργού είναι η βραβευμένη με Όσκαρ® Οκτάβια Σπένσερ (Υπηρέτριες, Η Μορφή του Νερού). «Το να δουλεύεις με τον Άντερς είναι πολύ όμορφη εμπειρία. Είναι φοβερά ευαίσθητος. Γνωρίζει το σενάριο από την αρχή ως το τέλος και μπορεί να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση. Επίσης συνεργάζεται με έναν πρωτότυπο τρόπο που πρώτη φορά συναντάω», προσθέτει η Σπένσερ.  

Σε πολλές σκηνές χρησιμοποιήθηκαν σαν βοηθητικά μέλη οικογένειες που έχουν υιοθετήσει παιδιά. «Θέλαμε να βάλουμε στην ταινία όσους ανθρώπους έχουν εμπλακεί στο θέμα. Είτε οικογένειες που έχουν υιοθετήσει, είτε παιδιά που έχουν υιοθετηθεί και γενικά οποιονδήποτε έχει σχέση με αυτόν τον κόσμο», σχολιάζει ο Τζον Μόρις.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Σον Άντερς
Σενάριο Σον Άντερς, Τζον Μόρις
Παραγωγή Τζον Μόρις, Μαρκ Έβανς,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, Στίβεν Λέβινσον
Ηθοποιοί Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ, Τιγκ Νοτάρο, Ιζαμπέλα Μόνερ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ
Φωτογραφία Μπρετ Πάουλακ
Μοντάζ Μπραντ Γουίλαϊτ
Διεύθυνση Παραγωγής Κλέιτον Χάρτλεϊ
Μουσική Μάικ Άντριους
Διάρκεια 115’
Διανομή ΟDEON
Είδος Κωμωδία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων