ΓΚΕΜΜΑ  του  Λιαντίνη

 

ΓΚΕΜΜΑ  του  Λιαντίνη

Στο   Θέατρο   Βρετάνια

Από    2 Μαΐου    έως 9 Ιουνίου

Σκηνοθεσία:  Πάνος Αγγελόπουλος

 

Η Γκέμμα του Λιαντίνη, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7 Αθήνα, από 2 Μαΐου και κάθε Πέμπτη έως Κυριακή για 20 παραστάσεις.

Ο πολιτιστικός οργανισμός sound & picture theatre production, ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος και η καλλιτεχνική ομάδα της θεατρικής παράστασης  Γκέμμα , συνεχίζουν το υπέροχο ταξίδι τους.

«Ένα ταξίδι σαν εκείνο, του Οδυσσέα στις θάλασσες του Ποσειδώνα, του πελιδνού Δάντη στον Άδη της ψυχής μας, του αστρόβλητου  Πλάτωνα στους υπερουράνιους τόπους..». όπως γράφει ο Δ. Λιαντίνης.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, θα σημειώσει ότι πρόκειται για μία περιπλάνηση στο ταξίδι του υπαρκτικού προσανατολισμού  στην περιπέτεια του ανθρώπου από την πρώτη κραυγή μέχρι το μεγάλο τραγούδι. Η Γκέμμα είναι έργο βαθιά  φιλοσοφικό, ποιητικό, ψυχαναλυτικά λυτρωτικό. Η θεατρική προσέγγιση μας καλεί σε τελετουργία κάθαρσης, έργο  μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας κατά τον αριστοτελικό ορισμό της τραγωδίας. Σε  ατμόσφαιρα της μαγείας των Ελευσίνιων Μυστηρίων η πρόζα και το θέαμα ενσαρκώνουν τις μεγάλες αγωνίες του ανθρώπου (Θεός, Έρωτας, Θάνατος, Αιωνιότητα) σε καθημερινό βίωμα, ενώ η μύηση συντελείται στη θυελλώδη κίνηση της μεγαλειώδους διαδρομής του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού.
Μια μυσταγωγική παράσταση, ποιοτική και ποιητική δημιουργία με καλλιτεχνική έμπνευσηόπως χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς του θεάτρου .

Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε Ανθρώπινους Χαρακτήρες και με εφόδιο την Διαλεκτική στην σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε ανώτερα όντα, με  ένα μόνο σκοπό: να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

Η Γκέμμα του Λιαντίνη είναι έργο  καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης και  αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό ποιητικό και λογοτεχνικό για κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης το έργο του« Έζησα την αλήθεια».

 Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική  ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

 

Ταυτότητα  παράστασης

ΗθοποιοίΝίκος Καλογερόπουλος, , Βίκυ Μαραγκάκη, Αλίκη Ζαχαροπούλου , Κωνσταντής Ζημιανίτης, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δανάη Μπερή και ο Γιώργος Νάκος

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Έρρικα Σωτηρόπουλου
Σκηνικά: Γιάννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη
Σύμβουλος  κίνησης: Έρση Πήττα

Δημ.Σχέσεις&Επικοινωνία: Μαρία Καλίτση

             Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός  

               Sound&Picture theatre production

 

Πληροφορίες της παράστασης 

Στο θέατρο «Βρετάνια» (Πανεπιστημίου 7, τηλ. 210 3221579)

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 45 λεπτά

Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο : 9: 00  μ.μ

Κυριακή:  7:00  μ.μ

 

Διακεκριμένες θέσεις: 20 ευρώ

Γενική είσοδος :          15 ευρώ

Ειδικές ομάδες  :         10 ευρώ

 

Προπώληση: Στο ταμείο τηλ.: 2103221579 & viva.gr.

https://www.viva.gr/tickets/mainnavigation/εισιτηρια-θεατρου/plays/γκεμμα-του-λιαντινη6f6a6f60-be92-4cdd-9d57-6a07549/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο