Κωδικός Κολιμπρί The Hummingbird Project

Κωδικός Κολιμπρί
The Hummingbird Project

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/34vUcejUyFc

Λίγα λόγια για την ταινία

Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται. Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Ένα μιλισεκόντ που τα αλλάζει όλα

Σύμφωνα με την επιστήμη το κολιμπρί χρειάζεται 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου για μία μόνο κίνηση των φτερών του. Εξίσου γρήγορα μεταφέρεται η πληροφορία που μπορεί να χαρίσει εξωφρενικά ποσά μέσω μιας οπτικής ίνας από το Νιου Τζέρσι στο Κάνσας, μόνο που δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ένα χιλιοστό πιο αργά στη νέα ταινία του Κιμ Νουέν. Τι θα άλλαζε αν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζέσι Άιζενμπεργκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έβρισκαν τρόπο να κερδίσουν αυτό το χιλιοστό του δευτερολέπτου;

Ο Κιμ Νουέν εκθέτει και ξεσκεπάζει την αδίστακτη εποχή του ψηφιακού μας κόσμου με κυνικό, σκληρό και τρυφερό τρόπο ενώ ταυτόχρονα περιγράφει στοιχεία της ανθρωπότητας μέσα από το πρίσμα των μικροκυμάτων και των νετρονίων, των στοιχείων δηλαδή που μας ενώνουν με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και μας χωρίζουν. Καθώς ο τεχνολογικά εξελιγμένος κόσμος μάς καταβροχθίζει, εμείς με τη σειρά μας βυθιζόμαστε μέσα σε αυτόν χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, την υγεία μας ή για τον διπλανό μας.

Ήρωες ή αντι-ήρωες

Ο αντιήρωας Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) ετοιμάζει ένα μυστικό σχέδιο που θα επιτρέψει στον ίδιο και τον ξάδερφό του Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους σε μια χρηματιστηριακή εταιρία. Ο Βίνσεντ προσπαθεί να διαψεύσει τον πατέρα του ενώ ο Αντόν ονειρεύεται να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό περιτριγυρισμένος από κολίμπρια, μακριά από τους ανθρώπους και χαμένος στον κώδικα.

«Είναι ενδιαφέρον γιατί οι περισσότερες ταινίες που ασχολούνται με αυτό το θέμα διαδραματίζονται σε ψυχρά γραφεία της Wall Street ενώ η συγκεκριμένη διασχίζει βουνά, χτυπάει πόρτες τις γειτονιάς και κυκλοφορεί. Ο βασικός μου σκοπός με αυτή την ταινία ήταν όχι να γίνω αυθεντία στο θέμα αλλά να εισάγω στην ιστορία την ανθρωπιά και το χιούμορ ώστε να μην είναι μια δύσκολη και ψυχρή, γεμάτη πληροφορίες ταινία», σχολιάζει ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζέσι Άιζενμπεργκ (The Social Network). «Η ιδέα είναι περίφημη. Αυτοί οι δύο τύποι, τα outsider της ιστορίας, ξεκινάνε και μπλέκονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια», προσθέτει ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Αλεξάντερ Σκαρσγκαρντ (Big Little Lies). Η χημεία των ηθοποιών είναι μοναδική σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Κιμ Νουέν. «Για εμένα χημεία σημαίνει να μπορούν να είναι γενναιόδωροι μεταξύ τους οι ηθοποιοί, και αυτοί οι δύο τα πάνε περίφημα», σχολιάζει.

Εμπόδιο στο πλάνο τους θα σταθεί το αφεντικό τους, η Εύα (η υποψήφια για Όσκαρ Σάλμα Χάγιεκ), που απειλεί να κλέψει τον κώδικά τους και, ακόμα περισσότερο, να κατηγορήσει τον Άντον ότι κλέβει τους δικούς της κώδικες. Ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο θα τους φέρει κατά μέτωπο και στη γραμμή του τερματισμού θα βρίσκονται τα δικαιώματα χρήσης της οπτικής ίνας που μπορεί να χαρίσει εκατομμύρια σε μιλισεκόντ. «Είναι αδίστακτη. Είναι φοβερά ανταγωνιστική και θέλει να είναι η καλύτερη σε ό,τι κάνει. Για να το επιτύχει αυτό, έχει στη δούλεψή της τους πιο έξυπνους ανθρώπους. Έχει μια εμμονή με αυτούς και ένα κόμπλεξ που την οδηγεί να νιώθει ότι της χρωστάνε αφού αυτή είναι που τους προσέλαβε και τους έδωσε τις ευκαιρίες που άξιζαν», σχολιάζει η Σάλμα Χάγιεκ για την ηρωίδα της.

Ο «Κωδικός Κολιμπρί» είναι μια ιστορία τόσο παράξενη και ταυτόχρονα ρεαλιστική που δεν θα πιστεύετε ότι δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία / Σενάριο Κιμ Νουέν
Παραγωγή Πιέρ Εβέν
Ηθοποιοί Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Σάλμα Χάγιεκ, Μάικλ Μάντο
Φωτογραφία Νίκολας Μπολντούκ
Μοντάζ Άρθουρ Ταρνόφσκι, Νικολά Σοντέρζ
Διεύθυνση Παραγωγής Εμανουέλ Φρεσέ
Μουσική Ιβ Γκουρμέρ
Διάρκεια 111’
Διανομή ΟDEON, AUDIO VISUAL
Είδος Δραματική

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων