Το Πάρκο των Θαυμάτων Wonder Park

Το Πάρκο των Θαυμάτων
Wonder Park

14 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/oH1uZPqT5Gc

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της.

Το δημιουργικό δίδυμο

Οι Αντρέ Νέμεκ και Τζος Άπελμπαουμ ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 1998 σε τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ πιο πρόσφατα βρέθηκαν πίσω από την παραγωγή της ταινίας «Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα». «Το Πάρκο των Θαυμάτων» είναι η πρώτη τους ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία υπογράφουν και το σενάριο.

Το δημιουργικό δίδυμο μπαίνει στο μυαλό της Τζουν, ενός 8χρονου κοριτσιού με φοβερή φαντασία που θα κάνει τα πάντα για να σώσει το μεγαλύτερο κατόρθωμά της, ένα επικό λούνα παρκ που «δημιούργησε» με τη μητέρα της και το οποίο πήρε ζωή μέσα από τη φαντασία της. Συνδυάζοντας εξαιρετική αφήγηση, συναρπαστικούς χαρακτήρες και απίθανες σκηνές δράσης με υπέροχα CG animation το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η ηρωίδα θα μας μείνει αξέχαστη.

Η Τζουν και το Πάρκο των Θαυμάτων

Η κεντρική ηρωίδα είναι η 8χρονη Τζουν, ένα πανέξυπνο και δραστήριο κορίτσι με κόκκινα μαλλιά που διψάει για περιπέτεια. Η κινηματογραφική της ιστορία ξεκινάει όταν σχεδόν καταστρέφει τη γειτονιά της με το roller coaster που φτιάχνει στην αυλή της για να παίξουν εκείνη και ο καλύτερός της φίλος Μπάνκι.

Μεγαλωμένη με πολλή αγάπη από τη μητέρα της που πάντα φρόντιζε να ενισχύει τη δημιουργικότητά της, η Τζουν είναι μια χαρισματική μαθήτρια με αστείρευτη φαντασία. Μαζί με τη η μητέρα της θα αρχίσουν να ζωγραφίζουν και κατόπιν να κατασκευάζουν ένα λούνα παρκ με πρωταγωνιστές που μοιάζουν στα λούτρινα παιχνίδια που έχει στο δωμάτιό της – σε πολύ μικρότερο μέγεθος φυσικά. Το λούνα παρκ όμως μετατρέπεται σε «Πάρκο των Θαυμάτων» καθώς σύντομα παίρνει ζωή. Εκεί, κάθε ένας από τους φανταστικούς χαρακτήρες (που αντικατοπτρίζουν μια πτυχή του χαρακτήρα της Τζουν ή της μητέρας της) είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του.

Πρωταγωνιστής του πάρκου ο σκαντζόχοιρος Στηβ (με τη φωνή του Γιώργου Λιανού) που είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του λούνα παρκ και με τις αστείες ατάκες του δίνει χαρά σε όλη την ταινία. Αγαπημένος όμως χαρακτήρας της Τζουν είναι ο Φιστίκης, μια εκπληκτικά δημιουργική μαϊμού που ευθύνεται για όλες τις καινοτομίες του λούνα παρκ. Αυτό που κανείς δεν ξέρει για εκείνον είναι ότι οι ιδέες τρυπώνουν στο μυαλό του κάθε φορά που η μαμά της Τζουν ψιθυρίζει τις ιδέες της κόρης της στο αυτί του λούτρινου παιχνιδιού. Τότε, ο Φιστίκης ζωγραφίζει τις ιδέες με τον μαρκαδόρο του και τους δίνει ζωή.

Όταν η μητέρα της Τζουν πρέπει να φύγει από το σπίτι και να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο, η μικρή πρωταγωνίστρια συννεφιάζει και αποφασίζει ότι η σκέψη και η φροντίδα του «Πάρκου των Θαυμάτων» είναι αβάσταχτη χωρίς τη μητέρα της. Τότε, όλοι οι ήρωες ενωμένοι (Φυστίκης, Στηβ, Μπούμερ, Γκας & Κούπερ) θα προσπαθήσουν να διώξουν τη θλίψη της αγαπημένης τους που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη του πάρκου και να δώσουν ξανά χαρά στη μικρή Τζουν!

Το πάρκο και η μουσική

Για τη δημιουργία του πιο επικού πάρκου κάθε μέλος της ομάδας κλήθηκε να έρθει σε επαφή με τον 8χρονο εαυτό του. «Η Τζουν είναι μια εφευρέτρια από τη φύση της και αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε. Κοιτάξαμε μέσα από την οπτική ενός παιδιού και ψάξαμε τι θα του άρεσε. Όλα έπρεπε να είναι φανταστικά, να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα και να αψηφούν τους νόμους της φυσικής», σχολιάζει ο υπεύθυνος παραγωγής, Φρεντ Γουόρτερ. Η ταινία έχει την αίσθηση του φυσικού φωτός, των σκιών και έχει τις ατέλειες του πραγματικού κόσμου. «Φανταστήκαμε πώς χτυπάει το φως του ήλιου την κάθε εικόνα, πώς θα ζωντάνευε όλα τα χρώματα και πώς θα τα έκανε όλα πιο ζεστά. Το φως συντροφεύει την Τζουν στο ταξίδι της και τις σχέσεις της», σχολιάζει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιγκέλ Πάμπλος Κοντρέρας.

Η τελευταία πινελιά στο ταξίδι της Τζουν είναι η μουσική. Υπεύθυνος για τη μουσική είναι ο Στίβεν Πράις, κάτοχος βραβείου Όσκαρ για τη μουσική στην ταινία «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν. «Η ταινία μιλάει για τη φαντασία. Μαγεύτηκα από τη δημιουργικότητα που έβαλαν σε αυτή την ιστορία. Προσπάθησα να μεταφράσω αυτό το συναίσθημα σε μουσική και να βάλω και το κοινό μέσα σε αυτό. Αν γίνονται θαύματα και μπορούμε να πετάμε σε ένα μαγικό πάρκο χωρίς βαρύτητα γιατί να έχουμε μια συμβατική μουσική; Πρόκειται για το πάρκο των ονείρων μας. Είναι το πιο μαγικό, απίθανο και φανταστικό μέρος του κόσμου. Χρησιμοποίησα λοιπόν πολλούς ήχους με κουδουνάκια για να δημιουργήσω αυτή την αίσθηση», αναφέρει ο Πράις.

Οι Νέμεκ και Άπελμπαουμ θέλουν να θυμίσουν στους μικρούς και μεγάλους θεατές της ταινίας ότι η θύμηση κάποιου ανθρώπου που δεν μπορούμε να έχουμε κοντά μας μπορεί να μας παρηγορεί μέχρι εκείνος να επιστρέψει. «Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, οι ευχάριστες μνήμες μάς βοηθάνε να γινούμε καλύτεροι. Πρέπει να τις κρατάμε σφιχτά στην καρδιά μας. Το σκοτάδι είναι μέρος της ζωής και υπάρχει για να εκτιμάμε το φως», σχολιάζει ο Νέμεκ.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία (ελλην.) Φώτης Πετρίδης
Σενάριο Τζος Άπελμπάουμ, Αντρέ Νέμεκ
Παραγωγή Τζος Άπελμπάουμ, Αντρέ Νέμεκ, Κέντρα Χάαλαντ
Οργάνωση Παραγωγής Ελλ. Έλσα Νουνού
Ηθοποιοί (Φωνές) Γιώργος Λιανός (Στηβ), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Τζουν), Τζίνη Παπαδοπούλου (Γκρέτα), Θάνος Λέκκας (Γκας), Γιάννης Στεφόπουλος (Μπούμερ), Άγγελος Λιάγκος (Κούπερ), Φώτης Πετριδης (Φυστίκης), Άριελ Κωνσταντινίδη (Μαμά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Μπαμπάς), Μάρκος Σιώνης (Μπάνκι)
Φωτογραφία Μιγκέλ Πάμπλος Κοντρέρας
Μοντάζ Έντι Ιτσιόκα
Διεύθυνση Παραγωγής (Ελλ.) Βίκυ Κάουλα
Μουσική Στίβεν Πράις
Μετάφραση Πάνυ Ναούμ
Διάρκεια 79’
Διανομή ΟDEON

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο