Δραματοθεραπευτικές ομάδες για εφήβους

Δραματοθεραπευτικές ομάδες για εφήβους                                                                                                          1ος  Κύκλος :   “Τόσο κοντά, τόσο μακριά”

« Ποιος είμαι; Τι θέλω;»

 

Μαζί με την άνοιξη που έρχεται νιώθουμε την ανάγκη να στείλουμε ένα κάλεσμα για μια Δραματοθεραπευτική ομάδα μεγάλων εφήβων. Επιδίωξη μας είναι η ομάδα αυτή να αγκαλιάσει τις ανησυχίες, τις  αγωνίες και τους φόβους των νεαρών ανθρώπων που αφήνουν σιγά σιγά την εφηβική ηλικία και προετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για νέους ορίζοντες.

Η εφηβεία είναι η πιο ωραία και η πιο δύσκολη ίσως περίοδος της ζωής μας. Η στιγμή που αναδεικνύονται οι δυνατότητες, οι δεξιότητες, τα ταλέντα και οι προσανατολισμοί της προσωπικής και ιδιαίτερης ταυτότητας του καθενός/μιας.  Είναι η εποχή της κρίσης και της κρίσιμης ζωτικής σταδιοδρομίας καθώς αντιμετωπίζουμε την πρόκληση του άγνωστου αλλά ελπιδοφόρου μέλλοντος. Η εποχή της κοινωνικοποίησης και του μοιράσματος. Οι έφηβοι στην πορεία τους προς την αυτονόμηση χρειάζονται τα όρια αλλά και τη συμπαράσταση από τους γονείς, τους δασκάλους, την κοινωνία  και τους θεσμούς.

Τα δημιουργικά ταξίδια σε ομαδικές συνεδρίες δραματοθεραπείας με συνομηλίκους είναι: -μια πρόταση για να εφοδιαστεί ο έφηβος/έφηβη για το μελλοντικό ταξίδι της ενήλικης ζωής, -μια γνωριμία με τη δημιουργική πλευρά του/της, -μια προετοιμασία για να μάθει να φροντίζει τον εαυτό και την ψυχική υγεία του/της.                   Η δυνατότητα για δημιουργικό μοίρασμα και η σύνδεση της φαντασίας με την πραγματικότητα μέσα από το δραματοθεραπευτικό βίωμα δίνει επιπλέον δυνατότητες κοινωνικοποίησης και προσαρμογής στην υπαρξιακή αναγκαιότητα για αυτονόμηση.

Είμαστε εδώ να ταξιδέψουμε παρέα μέσα στις ομαδικές συνεδρίες δραματοθεραπείας

 

Συντονιστές: Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου, Κοιν.Λειτουργός/Δραματοθεραπεύτρια/Σκηνοθέτις

   Θεόδωρος  Βλάχος, Κοινωνικός Λειτουργός

Η Ομάδα θα γίνει σε 6 συναντήσεις τα Σάββατα: 6,13,20 Απριλίου και, 4,11,18 Μαΐου 2019 στο χώρο:                          « συνΚινήσειςΚέντρο για την Ψυχική Υγεία, την Τέχνη  και την Κοινότητα »

Ώρα :17.30-19.00, Δ/νση: Κράτητος 6 & Ευρυδάμαντος(Αγ. Σώστης) Ν. Σμύρνη

Κόστος συμμετοχής συνολικά: 80 Ευρώ ,για ανέργους γονείς 60 Ευρώ. Θα καταβληθούν σε δύο δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας:, 6974973634, 2109317309  Email: [email protected]

 

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων εφήβων θα γίνουν νέοι κύκλοι συναντήσεων.

 

Share:

More Posts

To νέο single ‘Juliet & Romeo’ Martin Solveig Roy Woods

Ο πλατινένιος hitmaker DJ & παραγωγός Martin Solveig και ο Καναδός τραγουδιστής Roy Woods, κυκλοφορούν το νέο τους smash hit ‘Juliet & Romeo’.   To νέο single είναι ένα τραγούδι με οδηγό το πιάνο κατά κύριο λόγο και με χαρακτηριστική dance μουσική, που συνοδεύεται από την ιδιαίτερη

Μία Κρυφή Ζωή A Hidden Life

Μία Κρυφή Ζωή A Hidden Life Τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους από την ODEON Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/1ehKnfZyKRg     Λίγα λόγια για την ταινία Ο

Στο El Convento del arte και τις γιορτές

Στο El Convento del arte και τις γιορτές   Για λαμπερές μουσικές βραδιές γεμάτες γεύση και ατμόσφαιρα   Το Μοναστήρι της Τέχνης είναι ένας μοναδικός

Send Us A Message