Δραματοθεραπευτικές ομάδες για εφήβους

Δραματοθεραπευτικές ομάδες για εφήβους                                                                                                          1ος  Κύκλος :   “Τόσο κοντά, τόσο μακριά”

« Ποιος είμαι; Τι θέλω;»

 

Μαζί με την άνοιξη που έρχεται νιώθουμε την ανάγκη να στείλουμε ένα κάλεσμα για μια Δραματοθεραπευτική ομάδα μεγάλων εφήβων. Επιδίωξη μας είναι η ομάδα αυτή να αγκαλιάσει τις ανησυχίες, τις  αγωνίες και τους φόβους των νεαρών ανθρώπων που αφήνουν σιγά σιγά την εφηβική ηλικία και προετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για νέους ορίζοντες.

Η εφηβεία είναι η πιο ωραία και η πιο δύσκολη ίσως περίοδος της ζωής μας. Η στιγμή που αναδεικνύονται οι δυνατότητες, οι δεξιότητες, τα ταλέντα και οι προσανατολισμοί της προσωπικής και ιδιαίτερης ταυτότητας του καθενός/μιας.  Είναι η εποχή της κρίσης και της κρίσιμης ζωτικής σταδιοδρομίας καθώς αντιμετωπίζουμε την πρόκληση του άγνωστου αλλά ελπιδοφόρου μέλλοντος. Η εποχή της κοινωνικοποίησης και του μοιράσματος. Οι έφηβοι στην πορεία τους προς την αυτονόμηση χρειάζονται τα όρια αλλά και τη συμπαράσταση από τους γονείς, τους δασκάλους, την κοινωνία  και τους θεσμούς.

Τα δημιουργικά ταξίδια σε ομαδικές συνεδρίες δραματοθεραπείας με συνομηλίκους είναι: -μια πρόταση για να εφοδιαστεί ο έφηβος/έφηβη για το μελλοντικό ταξίδι της ενήλικης ζωής, -μια γνωριμία με τη δημιουργική πλευρά του/της, -μια προετοιμασία για να μάθει να φροντίζει τον εαυτό και την ψυχική υγεία του/της.                   Η δυνατότητα για δημιουργικό μοίρασμα και η σύνδεση της φαντασίας με την πραγματικότητα μέσα από το δραματοθεραπευτικό βίωμα δίνει επιπλέον δυνατότητες κοινωνικοποίησης και προσαρμογής στην υπαρξιακή αναγκαιότητα για αυτονόμηση.

Είμαστε εδώ να ταξιδέψουμε παρέα μέσα στις ομαδικές συνεδρίες δραματοθεραπείας

 

Συντονιστές: Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου, Κοιν.Λειτουργός/Δραματοθεραπεύτρια/Σκηνοθέτις

   Θεόδωρος  Βλάχος, Κοινωνικός Λειτουργός

Η Ομάδα θα γίνει σε 6 συναντήσεις τα Σάββατα: 6,13,20 Απριλίου και, 4,11,18 Μαΐου 2019 στο χώρο:                          « συνΚινήσειςΚέντρο για την Ψυχική Υγεία, την Τέχνη  και την Κοινότητα »

Ώρα :17.30-19.00, Δ/νση: Κράτητος 6 & Ευρυδάμαντος(Αγ. Σώστης) Ν. Σμύρνη

Κόστος συμμετοχής συνολικά: 80 Ευρώ ,για ανέργους γονείς 60 Ευρώ. Θα καταβληθούν σε δύο δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας:, 6974973634, 2109317309  Email: [email protected]

 

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων εφήβων θα γίνουν νέοι κύκλοι συναντήσεων.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ Μπαμπάδες Μονάχοι

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ Μπαμπάδες Μονάχοι Στίχοι, Μουσική: Στάθης Δρογώσης Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://youtu.be/Gd9idpW2mSc   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://StathisDrogosis.lnk.to/MpampadesMonahiPR

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ     ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Σειρά «ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ»  Οι Εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν μια καινούργια σειρά βιβλίων για παιδιά

Χρήστος Λεττονός Τα Ποιήματα

Χρήστος Λεττονός Τα Ποιήματα ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ Επιμέλεια: Θανάσης Θ. Νιάρχος ISBN: 978-618-5339-52-4, σελίδες: 86 μέγεθος: 17×24εκ. Eίκοσι έξι χρόνια μετά από