Theo Kapilidis Neoplatonic Trio –  TO EN

 

Τετάρτη 20/3/2019 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του Θόδωρου Καπηλίδη

 

  Theo Kapilidis Neoplatonic Trio –  TO EN

Ο Θόδωρος Καπηλίδης (Theo Kapilidis) κιθαρίστας και συνθέτης της jazz με δράση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ελβετία η οποία αποτελεί τη βάση του μιας και διδάσκει στο University of the Arts της Ζυρίχης, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «ΤΟ ΕΝ».

 Είναι το τρίτο άλμπουμ του Θόδωρου Καπηλίδη ως leader, καθώς έχουν προηγηθεί τα Bright Shadows (2014) και Inside Views (2016) τα οποία κυκλοφόρησαν από την ελβετική Unit Records.

Το “TO EN” είναι το πρώτο του άλμπουμ με το νέο του σχήμα  Neoplatonic Trio και ταυτόχρονα το πρώτο άλμπουμ της συνεργασίας του με την Puzzlemusik.

Το μουσικό σύμπαν του Θ. Καπηλίδη εστιάζει μεν στην ελευθερία της έκφρασης (όπως τακτικά συμβαίνει στη jazz) αλλά δίνει  βάρος  στη στοχαστική διάθεση και την αυθεντικότητα και τελικά καταλήγει σε ένα άκουσμα που  συνδυάζει την καινοτομία με την οικειότητα.

Μουσικός δραστήριος, που επιθυμεί να εξελίσσεται, μετακινείται από την post-bop και την  contemporary jazz των προηγούμενων άλμπουμ του και με το “TO EN” o Τέο (όπως τον φωνάζουν στο εξωτερικό) παίρνει ως αφετηρία ατμοσφαιρικούς και ιδιαίτερα εκφραστικούς indie jazz αυτοσχεδιασμούς, στους οποίους εμπεριέχονται και επιμέρους ηλεκτρονικά στοιχεία και τους μπολιάζει με την πλούσια παράδοση της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μικράς Ασίας.

Αυτό γίνεται με διακριτικότητα, με εξερευνητική διάθεση που αποφεύγει όλα τα στερεότυπα κλισέ και  οδηγεί τελικά σε ένα  μουσικό αποτέλεσμα λουσμένο στο φως, στοχαστικό και ταυτόχρονα μυστικιστικό ˙  σε ένα ταξίδι από τον Εύξεινο Πόντο (“Pontus Euxinus”) ως την Πελοπόννησο και  άλλους ακόμη σταθμούς της Μεσογείου.

Το Theo Kapilidis Neoplatonic Trio αποτελείται από τον Θόδωρο Καπηλίδη (Theo Kapilidis) στις κιθάρες και τα electronic fx και τους Ελβετούς Florian Egli (άλτο σαξόφωνο, άλτο κλαρινέτο, fx) και Maxim Paratte (τύμπανα, fx)

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 8  κομμάτια και σε εσωτερικό επίπεδο αντανακλά τις σκέψεις του δημιουργού του για το ΕΝ ως την  πηγή όλων των εκφάνσεων  της Ύπαρξης και του Χρόνου και το

πώς όλα πηγάζουν από το ΕΝ και επιστρέφουν σε αυτό. Το concept δηλαδή  του άλμπουμ είναι σε ένα βαθμό εμπνευσμένο από τον Πλωτίνο (διάδοχο του Πλάτωνα).

 

Ο ίδιος ο Θόδωρος Καπηλίδης αναφέρει σχετικά: ‘Οι συνθέσεις είναι ένας καθρέφτης του κόσμου μας σήμερα,  αλλά φέρνουν μαζί τους το βάρος της ιστορίας

 

You Tube link:   Pontus Euxinus https://youtu.be/IFQTYToIN0A

Soundcloud link: Memories https://soundcloud.com/puzzlemusik/theo-kapilidis-neoplatonic-trio-memories

 

 

Όλες οι συνθέσεις είναι του Theo Kapilidis (Suisa)

Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Maxime Paratte (Utogrund Studio Zürich)

 

Παραγωγή: Θόδωρος Καπηλίδης

 

Σχέδιο εξωφύλλου & Layout: Ελένη Κεσαπίδου

 

Φωτογραφίες: ©ursinagiger

.

 

Το TO EN  παρουσιάστηκε ήδη  live με επιτυχία στο Mehrspur Musikklub στην Ζυρίχη της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2019. Στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

 

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019  σε cd στα ενημερωμένα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer, Tidal και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων