Play on Early Education, 1st International Athens Conference

 

Σε λίγες μέρες το Play on Early Education, 1st International Athens Conference, με ομιλητές από 15 χώρες!

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2019 στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα συμβεί στην Αθήνα! Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά τόσοι σπουδαίοι παιδαγωγοί και επαγγελματίες από τον χώρο του non-directed play θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη, για τρεις ημέρες, από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019 στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (Πειραιώς 160).

Στο τριήμερο αυτό συνέδριο συμμετέχουν 5 πολύ σπουδαίοι keynote speakers και ακόμα 30 ομιλητές από 15 χώρες και 4 ηπείρους!

Οι 5 βασικοί ομιλητές είναι ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του περίφημου βιβλίου “Free to Learn”, η εξαιρετικά δημοφιλής Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο Tom HobsonTeacherTom” από το Seattle, ο Meynell Walter από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιρετικός playworker και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία και ο Ιάπωνας Αρχιτέκτονας Takaharu Tezuka, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ο αρχιτέκτονας που έχει σχεδιάσει τον καλύτερο παιδικό σταθμό στο κόσμο» και ο οποίος βρίσκεται συχνά καλεσμένος σε ομιλίες TEDx.

Όμως και στους υπόλοιπους 30 ομιλητές συγκαταλέγονται σημαντικοί και διακεκριμένοι παιδαγωγοί που ανήκουν στην πρωτοπορία της προσχολικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου θα είναι η προαγωγή του ακηδεμόνευτου παιχνιδιού ως το κύριο εκπαιδευτικό μέσο, μεσα από το οποίο τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας μπορουν να ανακαλύψουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια και με θεμελιώδεις αξίες τον Σεβασμό, την Ελευθερία και την Εμπιστοσύνη.

Για το συνέδριο θα έλθουν στην Αθήνα περίπου 200 άνθρωποι απο 24 διαφορετικές χώρες, κάτι που δημιουργεί αναμφίβολα θετικό αντίκτυπο στην πόλη.

Eμπνευστές και διοργανωτές του συνεδρίου είναι οι ιδιοκτήτες του σχολείου της Dorothy Snot, Γιάννης Γιαννούδης και Ντανιέλα Κράλλη.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείς: Bosch, Eduk8 και LEGO® Education, Βίκος καθώς και το Playproud Kids Concept Store και το Free Thinking Zone-Οίκος Ανοχής Σκέψης.

Χορηγοί Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι τα μέσα ενημέρωσης: ΤheTOC.gr, Φιλελεύθερος και Liberal.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά ομιλητών κλπ,  επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.playonathens.com και τα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/playonearlyeducation

https://www.instagram.com/playonearlyathens/

https://twitter.com/PlayEarly

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα