UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

9 Μαΐου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/jzLbgvm_xCg

Το πιο αντισυμβατικό animation που έχουμε δει ποτέ, μια μουσική περιπέτεια που γιορτάζει την ομορφιά τού να είσαι ξεχωριστός!

Λίγα λόγια για την ταινία

Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας και Τυχερίδας. Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν.

Τα Ασχημογλυκούλια στην Ασχημούπολη

Τα Ασχημογλυκούλια ζουν σε έναν υπέροχο κόσμο όπου επικρατεί η διασκέδαση, η μουσική, η περιπέτεια και η αποδοχή. Το μέρος αυτό λέγεται Ασχημούπολη. Μέσα από αυτήν την πρωτότυπη και έξυπνη ιστορία, θα γνωρίσουμε χαρακτήρες που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και κόσμους που δεν έχουμε ξαναεπισκεφθεί σε άλλη ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι ήρωές μας θα είναι σίγουρα μοναδικοί και ιδιαίτεροι!

Η Μόξι (Ειρήνη Ψυχράμη) είναι ένα πλάσμα γεμάτο ενέργεια και αποφασιστικότητα και με ένα υπέροχο, πλατύ χαμόγελο που αποκαλύπτει τρία δοντάκια και ένα κεφάλι που μοιάζει με λουλουδάκι! Δεν θα αφήσει τίποτα να τη σταματήσει και να την απομακρύνει από τα όνειρά της. Ο καλύτερός της φίλος είναι το Ασχημόσκυλο (Αποστόλης Ψυχράμης), ένα μπλε σκυλάκι με ένα κίτρινο μάτι και άπλετη καλοσύνη. Ο Οξ (Τηλέμαχος Κρεβάικας) είναι ο ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης όπως επίσης ο ιδρυτής της, ο προστάτης της και η πατρική φιγούρα όλων. Φροντίζει να νιώθουν όλοι ασφάλεια και φροντίδα. Ο Τυχερίδας (Δημήτρης Μάριζας) είναι το πιο σοφό ασχημογλυκούλι αλλά δυστυχώς οι συμβουλές του δεν πετυχαίνουν πάντα. Η Γουέιτζ (Αντιγόνη Ψυχράμη) είναι η κυνική φωνή που παίζει πάντα εκ του ασφαλούς. Τέλος, ο Μπάμπο (Κωνσταντίνος Λάγκος) είναι τα «μπράτσα» της ομάδας αλλά και η ιδανικότερη παρέα χάρη στη μεταδοτική αισιοδοξία του.

Στη χαριτωμένα διαφορετική Ασχημούπολη, το παράξενο γιορτάζεται, το αλλόκοτο είναι μοναδικό και η ομορφιά είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείς να δεις με τα μάτια σου. Εδώ, η Μόξι, που είναι ελεύθερο πνεύμα, και οι φίλοι της, τα Ασχημογλυκούλια, ζουν την κάθε τους μέρα μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλο χαράς και ευτυχίας, αγαπώντας τις ιδιαιτερότητες που τους κάνουν ξεχωριστούς και γιορτάζοντας τη ζωή και τις αμέτρητες δυνατότητές της. Οι αξιολάτρευτα μοναδικοί κάτοικοι της Ασχημούπολης συχνά κοιτάνε ψηλά στον ουρανό από όπου εμφανίζεται κάθε τόσο ένα καινούριο Ασχημογλυκούλι, το οποίο η κοινότητα υποδέχεται και αγκαλιάζει με αγάπη.

Τα Ασχημογλυκούλια στην Τελειούπολη

Η Μόξι λατρεύει την ελεύθερη ζωή της που δεν χωράει σε κουτάκια. Η περιέργειά της για το κάθε τι, την κάνει να απορεί αν υπάρχει κάτι στην άλλη μεριά του βουνού που περιβάλλει την Ασχημούπολη. Θα μαζέψει την ομάδα των καλύτερων φίλων της και μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι της ζωής τους που θα τους φέρει στην άλλη πλευρά, στις πύλες της Τελειούπολης. Εκεί θα ανακαλύψουν έναν άλλον κόσμο, μια πόλη όπου οι πιο συμβατικές κούκλες εκπαιδεύονται σύμφωνα με κάποιο πρωτόκολλο πριν σταλούν στον «πραγματικό» κόσμο για να βρουν την αγάπη ενός παιδιού.

Θα συναντήσουν τον Λου (Άρης Πλασκασοβίτης), τον κουλ και τέλειο ηγέτη της πόλης, τη Μάντι (Πηνελόπη Σκαλκώτου), μια τέλεια αλλά μοναχική κούκλα που κουβαλά ένα μεγάλο μυστικό και, βέβαια, τα Spy Girls που είναι οι πιστές ακόλουθοι του Λου. Σύντομα, η Μόξι και η παρέα της θα βρεθούν στο στόχαστρο του Λου που είναι επικεφαλής της εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο της Τελειότητας.

Μέσα από την παραμονή τους στην Τελειούπολη, τα Ασχημογλυκούλια θα δουν τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός, θα παλέψουν με την ανάγκη τους να αγαπηθούν και τελικά θα ανακαλύψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι αξιοθαύμαστος, γιατί αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι ποιος στ’ αλήθεια είσαι.

Η γέννηση των UglyDolls

Πολλά χρόνια πριν, ο illustrator, καλλιτέχνης κόμικ και σχεδιαστής παιχνιδιών Ντέιβιντ Χόρβαθ έστειλε κάποια γράμματα το κορίτσι του, τη Σαν-Μιν, που ζούσε στη Ν. Κορέα. Τα γράμματα είχαν κάποιες ζωγραφιές που ενέπνευσαν το κορίτσι του να κατασκευάσει ένα χειροποίητο δώρο για τον ίδιο. Έτσι, εκείνη έραψε ένα κουκλάκι με το σχέδιο που είχε κάνει ο ίδιος και του το έστειλε. Ενθουσιασμένος με το κουκλάκι, ο Χόρβαθ το έδειξε στον ιδιοκτήτη ενός concept store του Λος Άντζελες, ο οποίος το πούλησε αμέσως και παρήγγειλε άλλα 20. «Η Σαν-Μιν έραψε ακόμα 20. Τα ονομάσαμε Ugly Dolls και πουλήθηκαν αμέσως! Ύστερα αγοράσαμε μια ραπτομηχανή για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες. Νομίζω ότι οι άνθρωποι εντυπωσιάστηκαν από την απαλότητα και το όνομα», δηλώνει ο Χόρβαθ.

Τα παιχνίδια UglyDolls κυκλοφόρησαν το 2001 από τη Hasbro και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με τη γλύκα τους! Σύντομα, η Hasbro θα κυκλοφορήσει τα παιχνίδια και στην Ελλάδα στα καταστήματα που διαθέτουν παιχνίδια.

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Κέλι Άσμπουρι
Σενάριο Άλισον Πεκ (βασισμένο σε ιστορία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ)
Παραγωγή Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Τζέιν Χάρτγουελ, Όρεν Αβίβ
Σκηνοθεσία (Ελλ.) Πέτρος Δαμουλής
Μετάφραση / Προσαρμογή Πάνυ Ναούμ
Ηθοποιοί (φωνές) Ειρήνη Ψυχράμη, Άρης Πλασκασοβίτης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Μάριζας, Κωνσταντίνος Λάγκος, Πηνελόπη Σκαλκώτου
Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί Στεφανία Φιλιάδη, Μαριάνθη Σοντάκη, Αλεξάνδρα Λέρτα, Διονύσης Μακρής, Πέτρος Δαμουλής, Τίνα Γιωτοπούλου
Τραγουδούν Αποστόλης Ψυχράμης, Άρης Πλασκασοβίτης, Ειρήνη Ψυχράμη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στεφανία Φιλιάδη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Μαριάνθη Σοντάκη, Αλεξάνδρα Λέρτα, Θάνος Λέκκας
Μοντάζ Τζούλι Ρότζερς, Νόλαν Σάδερλαντ
Σχεδιασμός Παραγωγής Άντριου Γούντχαουζ, Σάνον Τζέφρις
Μουσική Κρίστοφερ Λένερτζ, Γκλεν Σλάτερ
Διάρκεια 90’
Διανομή ΟDEON
Είδος Κινούμενα σχέδια

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και