έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Δήμου- Starting Point. Gallery Kourd

0

STARTING POINT

 

H Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Δήμου με τίτλο Starting Point.

 

Τα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν την Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ. στην Gallery Kourd, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών, Αθήνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2019.

Ο ιστορικός τέχνης και επιµελητής της έκθεσης Κωνσταντίνος Παπαχρίστου σηµειώνει:

« Ο Τάσος Δήμος εκθέτει στην Kourd Gallery έργα, το καθένα από τα οποία αποτελεί στιγμιότυπο ενός ή περισσότερων κολυμβητών ακριβώς πριν τη βουτιά στην πισίνα. Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο ζωγράφος ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό του:  Η ρομαντική αίσθηση, η τάση εξαΰλωσης των μορφών, η λανθάνουσα μυστικιστική διάθεση είναι στοιχεία που σταδιακά εγκαταλείπονται, τουλάχιστον με τη μορφή που είχαμε ως τώρα γνωρίσει στα έργα του. Είναι επίσης ευδιάκριτη μια νέα αντίληψη στη δομή και τη σύνθεση, η οποία, μαζί με την ηθελημένη έλλειψη εντυπωσιασμού και τη φωτογραφική διάθεση, δημιουργούν μια εικαστική επιφάνεια που γοητεύει με την απλότητά της.[…]

Η ανθρώπινη μορφή κατέχει πρωταγωνιστική θέση στο έργο του Τάσου Δήμου, τόσο στα παλαιότερα, όσο και στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της Kourd Gallery. Ταυτόχρονα όμως, ο Δήμος παραμένει πιστός μελετητής της, προσπαθώντας κάθε φορά να την αποδώσει με διαφορετικούς τρόπους. Στα τελευταία του έργα,  κάνει τη συνειδητή επιλογή να επιστρέψει στις βασικές αρχές της ζωγραφικής «ελευθερώνοντας» τον καμβά του από τις εξωτερικές αναφορές, το έντονο φυσικό φως και τις ονειρικές-μεταφυσικές τάσεις που συχνά ενυπήρχαν σε παλαιότερα έργα. Καταφέρνει με τον τρόπο αυτό να παρουσιάσει μια πιο απλή και καθαρή ζωγραφική, στην οποία είναι ακόμη πιο ευδιάκριτη η δύναμη της προσωπικής του γραφής.  »

 

Καλλιτέχνης: Τάσος Δήμος

Τίτλος: Starting Point

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ώρα 8 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης:  11 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2019

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ. – 3 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Για οποιαδήποτε άλλη ώρα, κατόπιν rendez-vous

 

Kourd Gallery: Κασσιανής 2 & Φαναριωτών 114 71, Αθήνα | τηλ 210 6426573

Υπεύθυνος: Χάικ Ι. Κουρδογλανιάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.