ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2019 με την Ελένη Σκότη

ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2019

με την Ελένη Σκότη

Στα πλαίσια των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Studio ΝΑΜΑ, στο θέατρο Επί Κολωνώ, η δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω θερινά σεμινάρια υποκριτικής:

 

1) Αυτόματος αυτοσχεδιασμός

2) Αυτόματος αυτοσχεδιασμός για επαγγελματίες ηθοποιούς

3) Ατομικός αυτοσχεδιασμός

4) Χρησιμοποιώντας το περιβάλλον

 

Περίοδος σεμιναρίων: από 3 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου 2019.

 1. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός (για αρχάριους μαθητές)

Είναι ένα εντατικό τμήμα, όπου ο ηθοποιός ασκείται στο να μπορεί να αντιδρά αυθόρμητα σε ό,τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή. Με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού δοσμένων συνθηκών, ο ηθοποιός καλλιεργεί τη δυνατότητά του ώστε να κατευθύνει συνεχώς τη συγκέντρωσή του στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μιας σκηνής καθώς και στους άλλους ηθοποιούς που συμμετέχουν σ’ αυτή. Εφόσον, ούτε έχει προηγηθεί ανάγνωση κάποιου κειμένου, ούτε έχει δοθεί χρόνος προετοιμασίας, ο ηθοποιός δεν ακολουθεί έναν προκαθορισμένο τρόπο προσέγγισης του ρόλου. Συνεπώς η σκηνή έχει την ίδια φρεσκάδα και φυσική ζωντάνια με μια στιγμή της πραγματικής ζωής. Μετά από αρκετή εξάσκηση, ο ηθοποιός αρχίζει σταδιακά να συνειδητοποιεί τον τρόπο που ερμηνεύεται ένας ρόλος σε μια παράσταση, ώστε να έχει την ίδια αλήθεια και ενέργεια που βιώνεται στον αυτοσχεδιασμό.

 • Απευθύνεται σε αρχάριους μαθητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το θέατρο.

Αυτόματος Αυτοσχεδιασμός

Ημέρα & Ώρα: Τετάρτη 19:00-21:30

(επιπλέον μάθημα Τρίτη 11/6, 20:30-23:00)

Περίοδος Σεμιναρίου: 5 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2019

 

Κόστος Σεμιναρίου (8 μαθημάτων):       200,00 €

 

 1. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός για επαγγελματίες ηθοποιούς

Το σεμινάριο αυτό έχει ίδιο περιεχόμενο με το παραπάνω αλλά είναι προσαρμοσμένο ώστε να απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

 

Αυτόματος Αυτοσχεδιασμός (για επαγγελματίες ηθοποιούς)

 Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 21:30-24:00

(επιπλέον μάθημα Τρίτη 18/6, 20:30-23:00)

Περίοδος Σεμιναρίου: 3 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2019

 

Κόστος Σεμιναρίου (8 μαθημάτων):            200,00 €

 

 1. Ατομικός αυτοσχεδιασμός (για προχωρημένους σπουδαστές)

 

Οι κεντρικοί χαρακτήρες σε κάθε αξιόλογο θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο έχουν να υπερνικήσουν πολλά και σύνθετα εμπόδια προκειμένου να μπορέσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Κάποια από τα εμπόδια μπορεί να είναι παράγοντες εξωτερικοί, όπως για παράδειγμα καταστροφικές δυνάμεις της φύσης, χρονικοί περιορισμοί ή παρεμβολή άλλων χαρακτήρων. Μερικές φορές επίσης τα εμπόδια είναι εσωτερικά, ψυχολογικά, όπως βαθιά ριζωμένες ενοχές ή κρυμμένοι φόβοι. Όποια κι αν είναι φύση τους, τα εμπόδια που οι χαρακτήρες καλούνται να αντιμετωπίσουν, συμβάλλουν στη δημιουργία ισχυρής δραματικής έντασης και εγρήγορσης.

Στον ατομικό αυτοσχεδιασμό η προσοχή του ηθοποιού πρέπει να εστιαστεί στην αντιμετώπιση των εμποδίων, που συνθέτουν μια δύσκολη κατάσταση πλοκής, χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου, αλλά και στη μετατροπή τους σε αφορμές για το χτίσιμο μιας δημιουργικής λύσης.

 

 • Απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ολοκληρώσει 1 έτος παρακολούθησης στο studio NΑΜΑ και σε μαθητές που έχουν ασχοληθεί με την υποκριτική (δραματική σχολή ή άλλα σεμινάρια).

Ατομικός αυτοσχεδιασμός (για προχωρημένους σπουδαστές)

Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 19:00-21:30

(επιπλέον μάθημα Τρίτη 25/6, 20:30-23:00)

Περίοδος Σεμιναρίου: 3 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2019

 

Κόστος Σεμιναρίου (8 μαθημάτων):            200,00 €

 1. Χρησιμοποιώντας το περιβάλλον (για προχωρημένους σπουδαστές)

 

Φανταστείτε τον εαυτό σας να στέκεται στη μέση ενός λούνα παρκ με πάρα πολύ κόσμο. Φανταστείτε τις εικόνες, τις μυρωδιές, τους ήχους, τον ενθουσιασμό σας, την έντασή σας καθώς προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν θα κάνετε έναν ακόμη γύρο στο ρόλερ κόστερ. Τώρα φανταστείτε ότι κάθεστε σιωπηλά σε μια εκκλησία. Γύρω σας οι άνθρωποι προσεύχονται. Το περιβάλλον μας επηρεάζει πολύ τον τρόπο που αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Ένας ικανός ηθοποιός γνωρίζει τη σημασία της μελέτης του περιβάλλοντος στη διαδικασία δημιουργίας ενός ρόλου τόσο στην πρόβα όσο και στην παράσταση.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα βρεθούν και θα δοκιμαστούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα με σκοπό να τονωθεί η φαντασία τους, διευρύνοντας έτσι τις σκηνικές τους επιλογές.

 

 • Απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ολοκληρώσει 1 έτος παρακολούθησης στο studio NΑΜΑ και σε μαθητές που έχουν ασχοληθεί με την υποκριτική (δραματική σχολή ή άλλα σεμινάρια)

Χρησιμοποιώντας  το περιβάλλον (για προχωρημένους σπουδαστές)

Ημέρα & Ώρα: Πέμπτη 19:00-21:30

(επιπλέον μάθημα Τρίτη 2/7, 20:30-23:00)

Περίοδος Σεμιναρίου: 6 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου 2019

 

Κόστος Σεμιναρίου (8 μαθημάτων):            200,00 €

 1. Ιδιαίτερα μαθήματα

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής από την κυρία Σκότη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του θεάτρου 210-5138067.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Θερινών Σεμιναρίων

Σεμινάρια    ωράριο         έναρξη

 1. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός (8 μαθημάτων):

κάθε Τετάρτη 19:00-21:30      από 5/6/2019

συν ένα επιπλέον μάθημα την Τρίτη 11/6/19, 20:30-23:00

 

 1. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός για επαγγελματίες (8 μαθημάτων):

κάθε Δευτέρα 21:30-24:00     από 3/6/2019

συν ένα επιπλέον μάθημα την Τρίτη 18/6/19, 20:30-23:00

 1. Ατομικός αυτοσχεδιασμός (για προχωρημένους σπουδαστές) (8 μαθημάτων):

κάθε Δευτέρα 19:00-21:30     από 3/6/2019

συν ένα επιπλέον μάθημα την Τρίτη 25/6/19, 20:30-23:00

 1. Χρησιμοποιώντας το περιβάλλον (για προχωρημένους σπουδαστές) (8 μαθημάτων):

κάθε Πέμπτη 19:00-21:30      από 6/6/2019

συν ένα επιπλέον μάθημα την Τρίτη 2/7/19, 20:30-23:00

Πληροφορίες:

Η περίοδος των σεμιναρίων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τα μαθήματα παραδίδονται από την Ελένη Σκότη

Ο κύκλος του κάθε σεμιναρίου κοστίζει 200 €

Προβλέπονται ειδικές τιμές για όποιον παρακολουθήσει παραπάνω από ένα σεμινάριο:
η παρακολούθηση δύο σεμιναρίων συνεπάγεται έκπτωση 20% στο δεύτερο μάθημα
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 210-5138067 για πληροφορίες ή για κράτηση θέσεων.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και έχει διδάξει για 3 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000. Επίσης τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο.

 Με την Ομάδα Νάμα έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα», «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο σε διασκευή Ομάδας Νάμα, «Αλεπούδες» της Ντων Κίνγκ, το 2015 ανέβηκε ξανά η πετυχημένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου. Στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθέτησε τη «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στο Θέατρο Εμπορικόν σκηνοθέτησε το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman σε διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ, την παράσταση «Η εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, την παράσταση «Η κολεξιόν» του Χάρολντ Πίντερ, την παράσταση «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς ο «Χορός του θανάτου»  του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και ο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου. Την σεζόν 2016-2017 σκηνοθέτησε στο Σύγχρονο Θέατρο την παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «H Δύναμη του σκότους» του Λ. Τολστόι. Την περίοδο 2017-2018 σκηνοθέτησε το έργο «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» του Κόνορ Μακφέρσον. Την περίοδο 2018-2019 σκηνοθέτησε την παράσταση «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν Μακμίλαν στο Σύγχρονο Θέατρο.

Επί Κολωνώ, 210 5138067

www.epikolono.gr     e-mail: [email protected]

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα

Στάση Μεταξουργείο

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Les Ballets Trockadero De Monte Carlo

Το πιο ανατρεπτικό θέαμα κλασικού χορού στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα!     «Αυτοί οι τύποι σε κάνουν να πιστεύεις ότι και το Άγαλμα της

«Το Πρώτο Μου Τριαντάφυλλο». Θοδωρής Βουτσικάκης

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης επανέρχεται δυναμικά, στη δεύτερη δισκογραφική σύμπραξή του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και μας ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου, ερμηνεύοντας μοναδικά «Το Πρώτο Μου Τριαντάφυλλο». «Το Πρώτο

Οι Γιαγκίνηδες σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Οι Γιαγκίνηδες σε καλοκαιρινή περιοδεία!   Οι ξεχωριστοί ΓΙΑΓΚΙΝΗΔΕΣ ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τους περιοδεία! Ύστερα από έναν σούπερ πετυχημένο χειμώνα με εμφανίσεις από τον

SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ “30 χρόνια τραγούδια”

SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ “30 χρόνια τραγούδια”     Τραγουδούν αλφαβητικά: ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΜΕΛΙΝΑ