Κώστας Ταχτσής Το Τρίτο Στεφάνι/  Πέντε τελευταίες παραστάσεις

Κώστας Ταχτσής

Το Τρίτο Στεφάνι

 Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

 Πέντε τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο ΑΛΜΑ έως 19 Μαΐου

 

Έως τις 19 Μαΐου θα παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΛΜΑ το εμβληματικό υθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή «Το Τρίτο Στεφάνι» σε μορφή μονολόγου με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου σε σκηνοθεσία  του Κωνσταντίνου Χατζή.

 

Δυο γυναικείες φωνές, η Νίνα και η Εκάβη, αφηγούνται με χειμαρρώδη τρόπο και σε πρώτο πρόσωπο τις ζωές τους. Έρωτες, γάμους, διαζύγια, εγκαταλείψεις, θανάτους, οικονομικές καταστροφές, οικογενειακά βάσανα ή δράματα κλπ. Οι δύο αυτές διηγήσεις, της Νίνας και της κυρα-Εκάβης (που ως γυναικείες μορφές του πνεύματος του νεοελληνικού μικροαστισμού) φτάνουν σταδιακά ως τα παιδικά τους χρόνια, πράγμα που παρέχει τη δυνατότητα να παρελαύνουν, κατά τη διάρκεια τους πολλά και διάφορα πρόσωπα, μερικά από τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικότατους τύπους της σύγχρονης ζωής.

 

Ποτέ πριν στην νεοελληνική λογοτεχνία ένα μυθιστόρημα δεν χρησιμοποίησε σε αυτή την έκταση και σε αυτό το βαθμό την προφορικότητα της αφήγησης και το καθημερινό ιδιόλεκτο αυτής της μικρομεσαίας τάξης. Μέσα από τις κωμικοτραγικές ιστορίες τους περνάει όλη η σύγχρονη ελληνική ιστορία της Ελλάδας. Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μικρασιατική Καταστροφή, 4η Αυγούστου, Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, Κατοχή, Δεκεμβριανά.

«Διαβάστε το Τρίτο Στεφάνι, και θα μάθετε για την σύγχρονη Ελλάδα περισσότερα απ´ ο,τι αν διαβάζατε μια δωδεκάδα ιστορικών μελετών» είχαν γράψει χαρακτηριστικά οι Sunday Times. Ο ίδιος ο Ταχτσής είχε πει: «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία, που εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα». 

Διασκευή: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος- Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνοθεσία/Σκηνική Εγκατάσταση/Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής 

Κοστούμια: Αλέξης Φούκος

Χορογραφία: Άγγελος Παπαδόπουλος

Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Αλέξανδρος Μέντης

Φωτογραφίες: Karol Jarek

Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Ρουμπής

 

Παραγωγή: 5η Εποχή

Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Ζωντανά επί σκηνής ο  Άγγελος Παπαπαδόπουλος 

 

Παραστάσεις: 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19 Μαΐου 2019

Ώρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο 20.00

Παρασκευή 21.00

Κυριακή 19.00

 

Τιμές: 13€ – 10€

Τηλέφωνο ταμείου: 210 5220100

Προπώληση: viva.gr

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μιλτιάδης Σαρβαρλής/ Πατρίδα χώρα ξένη

Μιλτιάδης Σαρβαρλής Πατρίδα χώρα ξένη ISBN: 978-618-5339-85-2, σελίδες: 192, μέγεθος: 14×21εκ.   Πρόλογος: Στέλλα Βλαχογιάννη Επιμέλεια: Σάββας Σερέτης Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το νέο μυθιστόρημα του Μιλτιάδη Σαλβαρλή «Πατρίδα χώρα