ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ στο Θέατρο Radar

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

10/11/12/13 Μαΐου 2019

Το θέατρο RADAR προσεγγίζοντας τη μορφή της Μητέρας αντιστικτικά ως προς τον ωραιοποιημένο τρόπο της λογοτεχνίας, μέσα από την πραγματικότητα και τη ζωή, η οποία εμπεριέχει και το καλό και το κακό και την τρυφεράδα και τη σκληρότητα και το χιούμορ και τη συγκίνηση, αφιερώνει την παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα» σε όλες τις Μητέρες, αλλά και τις κόρες και τους γιους, που στη ζωή τους πρωταγωνίστησε η Μητέρα.

ΘΕΑΤΡΟ RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93  Αθήνα

Τ.Κ. 11744  Στάση μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

τηλ. 210 9769294

Παράλληλα παρουσιάζει έκθεση εικαστικού κοσμήματος αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο».

 

Η ποικιλία των τεχνικών αναδεικνύει την προσωπικότητα του κάθε εκθέτη, που βασιζόμενος στις γνώσεις που απέκτησε, ελεύθερα δημιουργεί και δικαιώνει ολοκληρωτικά τον τίτλο της έκθεσης της οποίας την επιμέλεια έχει η εικαστικός  Ελένη Δασκαλάκη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από  συρμάτινες χορευτικές φιγούρες εμπνευσμένες από την Isidora Dunkan, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από την Κυριακή Πανούτσου και υλοποιηθεί από την Ιωάννα Παπαστάθη, μαθήτριες και οι δυο της Ελένης Δασκαλάκη.

Η Isidora Dunkan, Μητέρα του σύγχρονου χορού, αρνήθηκε τον αυστηρό τρόπο κίνησης που απαιτούσε το μπαλέτο δοκιμάζοντας πρωτοποριακές χορευτικές κινήσεις από την αρχαία Ελληνική χορογραφία και τις στάσεις των αρχαίων Ελληνικών αγγείων. Η Αντισυμβατική χορεύτρια και χορογράφος από τις σπουδαιότερες του 20ου αιώνα σε όλη της τη ζωή, επεδίωκε τη φυσικότητα του σώματος και την ελευθερία του πνεύματος.

Στην έκθεση πρωταγωνιστούν οι εικαστικές χορευτικές φιγούρες της Isidora Dunkan που συνομιλούν με τις εικαστικές δημιουργίες και ταυτίζονται με πάθος για την ελευθερία της κίνησης και της έκφρασης.

 

 

 

ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ:

Παρασκευή 10 Μαΐου 19:00 Εγκαίνια έκθεσης

Σάββατο 11 Μαΐου 11πμ-20:00 Λειτουργία Έκθεσης

21:00 Η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

Κυριακή 12 Μαΐου 11πμ-18:00 Λειτουργία Έκθεσης

19:00 Η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

Δευτέρα 13 Μαΐου 17:00 – 19:00 Λειτουργία Έκθεσης

20:00 Η Παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

 

 

 

 

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

«Καληνύχτα Μητέρα»

της Μάρσα Νόρμαν

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ από τις 4 ΜΑΙΟΥ έως τις 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

κάθε Σάββατο στις 21:00, Κυριακή 19:00 και Δευτέρα 20:00

 

 

 

Το βραβευμένο με πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν, «Καληνύχτα Μητέρα» παρουσιάζεται από τις 11 Ιανουαρίου στο θέατρο Radar. Τη μετάφραση και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη η οποία  ερμηνεύει και το ρόλο της Kόρης, ενώ το ρόλο της Mητέρας ερμηνεύει η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου μας κυρία Μαρία Σκούντζου.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η επιθυμία της Τζέσυ,  όταν δηλώνει στη Μητέρα της, από την αρχή σχεδόν του έργου, ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά.

Η Θέλμα, σοκαρισμένη, προσπαθεί να μεταπείσει την κόρη της, ενώ εκείνη, να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Μάνα και κόρη για πρώτη φορά στη ζωή τους, θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια.

Η σκηνική τους αναμέτρηση, φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά και αλήθειες, που ποτέ δεν είχαν ειπωθεί. Ενώ το ρολόι του τοίχου μας θυμίζει απειλητικά το πέρασμα του χρόνου, καθώς ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο έναρξης της παράστασης.

Γιατί η Τζέσυ θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή της; Ποιό ήταν το παρελθόν της; Η απόφασή της σχετίζεται με την ζωή που έζησε ή με τη ζωή που δεν έζησε; Πόσο επηρέασε τη ζωή της η σχέση των γονιών της; Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;

Το έργο της Μάρσα Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα», μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις, με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αναστασία Παπαστάθη

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κυριακή Πανούτσου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Πάνος Φορτούνας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γερμανίδης

ARTWORK: Creatures

 

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

 

Μαρία Σκούντζου: Μητέρα

Αναστασία Παπαστάθη: Κόρη

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Σάββατο στις 21.00,  Κυριακή στις 19.00,  Δευτέρα 20:00

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 € κανονικό και 12 € μειωμένο

 

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: τηλ. Θεάτρου: 2109769294

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: στο ταμείο του θεάτρου: 210-9769294, στην ticketservises.gr και στα καταστήματα Public.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

 

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

 

website: ΘΕΑΤΡΟ RADAR

 

 

facebook: Θέατρο RADAR

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε

Stavento – Για Σένα

  Stavento – Για Σένα Καινούρια digital κυκλοφορία δια χειρός Stavento Οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο του album με τίτλο «Ακόμα Ονειρεύομαι», ο Μιχάλης Stavento επιστρέφει με το 9ο κατά σειρά ολοκληρωμένο του μουσικό project με

ΑΛ – ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ | CHRISTMAS THEATER

ΑΛ – ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2024 CHRISTMAS THEATER ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ   Αυτό είναι μια μεγάλη είδηση! Το ΑΛ – ΤΣΑΝΤΙΡΙ επιστρέφει! Και μαζί του