«Η Μεγάλη Ουτοπία» του Φώτου Λαμπρινού

Μετασυνεδριακή εκδήλωση για τη Ρωσική Επανάσταση

 

«Η Μεγάλη Ουτοπία» του Φώτου Λαμπρινού

Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:30

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη.

 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 20:30, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) η ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού Η Μεγάλη Ουτοπία, με θέμα τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Κάτι παραπάνω από έναν αιώνα μετά τα γεγονότα, ο Φ. Λαμπρινός διερωτάται για το νόημα μιας ουτοπίας που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας υλικό που συγκεντρώθηκε μέσα από μια έρευνα ολόκληρων δεκαετιών.

 

Η προβολή διοργανώνεται στο πλαίσιο των μετασυνεδριακών εκδηλώσεων του διεθνούς συνεδρίου «Ρωσική Επανάσταση: η διαρκής πρόκληση», που έλαβε χώρα στη Νομική Αθηνών (12-14 Μαρτίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη.

 

Σύνοψη

Η μεγάλη ουτοπία

1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

 

Συντελεστές

Σενάριο: Φώτος Λαμπρινός

Μοντάζ: Γιάννης Τσιουλάκης

Μουσική: Olesya Rostovskaya

Παραγωγή: View Master Films

Παραγωγοί: Γεώργιος Κυριάκος, Κώστας Λαμπρόπουλος

Συμπαραγωγή: Fresh Production Co, CL Production

Συμπαραγωγοί: Oleg Shcherbyna

Αφήγηση: Φώτος Λαμπρινός

Φορμάτ: Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Ουκρανία

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα