«Toubanaki Music Projects» @ Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» 

Το Παράρτημα Νέου Ψυχικού της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» προσκαλεί την Αγγελική Τουμπανάκη και τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της  να παρουσιάσουν τη συναυλία «Toubanaki Music Projects».

 

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 20:30

 

Η βοκαλίστα/ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη δημιουργεί παρέες μουσικές, προσκαλεί και ελευθερώνεται μουσικά πέρα από σύνορα και νόρμες.

Με δεκατέσσερα χρόνια μουσικής διαδρομής στην Contemporary Vocal, World και Electronic Jazz, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις, τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και σκοπούς από την παράδοση των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας, τα οποία αναμειγνύει με Jazz αρμονία και crossover διάδραση.

Μαζί με τους εκλεκτούς και ευέλικτους μουσικά συνεργάτες, Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα ντραμς, δημιουργούν ένα σύγχρονο πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον. Το τσιγγάνικο Gelem, η θρυλική μεξικάνα Llorona, η Φάτα Μοργκάνα του ποιητή, η Τρυγόνα της πολυφωνίας, το τραγικό Strange Fruit συνδέονται μέσα από την ερμηνευτική αισθητική και ενορχηστρωτική προσέγγιση της Αγγελικής και των συνεργατών της.    Η Αγγελική Τουμπανάκη στο «Toubanaki Music Projects» καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό με ετερόκλητα μουσικά είδη, με στόχο την ελευθερία και πηγαία χαρά για τη μουσική.

 

Συντελεστές

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx

Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα

Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops

Στάθης Άννινος: πιάνο, Fx

Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, music design programming

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην «“Εστία”. Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση. (Νικολασκοπούλου 13, Ν. Ψυχικό, http://www.eseepa.gr/ )».

Εισιτήρια:  20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ

Προπώληση στα Public και Ticket Services, τηλ.  210 7234567.

 

Ticket Services.
https://www.ticketservices.gr/event/toubanaki-music-projects-parnassos


Public

https://tickets.public.gr/event/toubanaki-music-projects-parnassos

 

Αγγελική Τουμπανάκη

Βοκαλίστα, performer, επιστήμονας, παραγωγός, sound experimentalist, καθηγήτρια φωνής.

Η Αγγελική Τουμπανάκη θεωρεί την ανθρώπινη φωνή ως το εκφραστικότερο και πλουσιότερο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο. Με τη φωνή αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, εκφράζεται και επικοινωνεί, προωθώντας την καλλιτεχνική έκφραση πέρα από κλισέ και νόρμες. Η προσέγγισή της στην τέχνη είναι σε διαλεκτική και συνθετική σχέση με τις παραστατικές/οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία. Με αφετηρία την εκπαίδευσή της στην τζαζ μουσική και με την έρευνα και συλλογή παραδοσιακών ήχων, ρυθμών, μουσικών ιδιωμάτων και φωνημάτων δημιουργεί το προσωπικό της ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα. 

Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας – είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Ανάμεσα στα δύο πεδία επέλεξε την τέχνη και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη μουσική και το τραγούδι, ερευνώντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Από το 2005, είναι δημιουργός, παραγωγός και lead vocalist μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία («Toubanaki & the Buzz Bastardz», «Jazz Plus», «Ουλαλούμ», «Συνδέσεις»), τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2006 ξεκίνησε να ερευνά τις «εκτεταμένες (extended) φωνητικές τεχνικές» και να πειραματίζεται με το looping. Από το 2014 ασχολείται με την ενορχηστρωτική μίξη του φυσικού και του ηλεκτρονικού ήχου με αφορμή τη δημιουργία του πρωτοποριακού project «Drums Voice Jazztronica Duet» με τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη. 

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Φωνητική Προετοιμασία για performers και ηθοποιούς με βάση την μέθοδο «MUSA» (Musical System of Acting). Επιπλέον παραδίδει σεμινάρια με θέμα «Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φωνής» και «Φωνητικός Αυτοχεδιασμός»», προσκαλώντας εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό (Christiane Karam, Jay Clayton κ.ά.). Διοργανώνει επίσης «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας τους ως μέσο μουσικής εκπαίδευσης και ανθρώπινης επικοινωνίας.  

Συμμετέχει στις μουσικές δράσεις που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.  Είναι μέλος της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας “KALESMA project”, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μουσικό Βασίλη Κώστα, με στόχο την ετήσια μουσική εκπαίδευση των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου».

Η ανάγκη, η χαρά και ο στόχος της Αγγελικής είναι η ελεύθερη δημιουργική έκφραση και διάδραση πέρα από σύνορα και νόρμες.

aggelikitoubanaki.com

Toubanaki YouTube Channel

Facebook Page/ToubanakiMusicProjects

 

 Press Reviews:

«Αυτό το ρεπορτάζ θα μπορούσε να είναι μια φράση. Στην προστακτική. Να την δείτε!!!   Έχετε δει τραγουδίστρια όπου όλα της τα μέλη (χέρια, ώμοι, δάκτυλα), εκφράσεις προσώπου, αναπνοή, συντονίζονται και “χορεύουν” τις λέξεις; Μουσικός, δημιουργός, vocal performer, (η Αγγελική Τουμπανάκη) είναι ο ορισμός της παλλόμενης χορδής όταν ερμηνεύει…»
Χάρις Ποντίδα – Tospirto.net

 

«Η Αγγελική Τουμπανάκη έκανε, κάνει και θα έκανε τα πάντα για να εξελίξει τη σχέση της με τη μουσική. (…) Η Αγγελική είναι από τις τραγουδίστριες, βόκαλιστς που μπορούν να τραγουδήσουν ένα παραδοσιακό σκοπό της πατρίδας μας και ένα “στάνταρ” διαμάντι της τζαζ μουσικής με την ίδια πίστη, το ίδιο πάθος και κυρίως την καλλιτεχνική αρτιότητα που θα σε κάνουν να πιστέψεις πως η ανάγκη έκφρασης των ανθρώπων είναι μια, είναι αδιαίρετη». Γιάννης Παναγόπουλος – Fragile.

 

«Η Αγγελική Τουμπανάκη τιθασεύεται σε τέτοιο βαθμό από τη δύναμη της μουσικής, που η ίδια καταλήγει να είναι ατίθαση και αχαλιναγώγητη απέναντι σε κάθε μορφή της. Είναι μοναδικός ο τρόπος που συνδέει τις μουσικές του κόσμου και τις κάνει δικές της, μεταδίδοντάς τες ταυτόχρονα και στο κοινό που την παρακολουθεί, δημιουργώντας ένας είδος επίκλησης σε μια δύναμη χαράς…» Διονύσης Χριστόπουλος – Musicity.gr

 

«H Αγγελική μοιάζει να επικοινωνεί με τις πιο αρχέγονες χορδές μας, φέρνοντας στην επιφάνεια τόπους που νοσταλγούμε χωρίς να τους έχουμε καν ζήσει. Έχει αυτή την «υπερφυσική» ικανότητα.» Κική Μουστακίδου –Parallaximag.gr

 

 

«Αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, τραγουδά με την ψυχή και το σώμα της, συγκινεί με τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις που ερευνά… Δημιουργός, παραγωγός, vocalist, περφόρμερ με τα όλα της, ανοιχτόκαρδη και αεικίνητη,..»Γιώτα Συκκά – Καθημερινή

 

 

«Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι μια όχι μόνον ιδιαίτερα προικισμένη και ιδιοσυγκρασιακή, αλλά επίσης πολύπλευρη και… πολυπράγμων ερμηνεύτρια.» Θάνος Μαντζάνας – Αυγή

 

« Ένα μουσικό πολυεργαλείο που μας κατέκτησε. Ατμοσφαιρική, αισθαντική, παθιασμένη, τολμηρή, πολυδιάστατη, ένα μουσικό ξωτικό, αυτή είναι η Αγγελική Τουμπανάκη.» Kulturosupa.gr

 

 

 

« Ό,τι και να πει κανείς, δεν θα είναι ποτέ αντάξιο της πραγματικότητας.»

Ιωάννα Μπρατσολιά – Jumpingfish.gr

 

 

«Aσυναγώνιστες ερμηνείες τόσο από την Αγγελική, όσο και από το πολυφωνικό μουσικό σχήμα «Τerra Voce»”. Αγγελική Παπαϊωάννου –epikairo.com

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα