Ένα αγγελικό πρόσωπο – Angel Face

ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ANGEL FACE

Υποψήφια στην κατηγορία «Ένα Κάποιο Βλέμμα» (Φεστιβάλ Καννών)

Η Μαρλέν, μια νεαρή μητέρα, ζει και μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της Έλι. Όταν γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα, αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της. Η μικρή Έλι, αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας για να ενωθεί και πάλι με την μητέρα της.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να ανταποκριθεί στους κοινωνικούς της ρόλους, χάνοντας τον εαυτό της και πληγώνοντας τους άλλους, ενώ η ερμηνεία της μικρής πρωταγωνίστριας είναι συγκλονιστική.

Σκηνοθεσία: Βανέσα Φιλό

Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξοϊ-Ετέξ

Χώρα: Γαλλία

Διάρκεια: 108’

Διανομή: Weird Wave

ΕΙΠΕ Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΒΑΝΕΣΑ ΦΙΛΟ…

  • Από παιδί κυκλοφορούσα συνεχώς με μια κάμερα ώστε να τραβάω φωτογραφίες και να σκηνοθετώ σκηνές.
  • Η πρώτη ταινία που με συγκλόνισε ήταν η ταινία ΜΠΛΕ του Κισλόφσκι, την οποία είδα σε ηλικία 13 ετών. Η ερμηνεία της Ζιλιέτ Μπινός και το βάθος των συναισθημάτων της με άφησαν άφωνη. Τότε ήταν που αποφάσισα πως θέλω να σκηνοθετώ ταινίες.
  • Οι βασικές θεματικές που ήθελα να φωτίσω με αυτήν την ταινία ήταν η εξάρτηση (κυριολεκτική και μεταφορική), η έλλειψη αγάπης, η ανασφάλεια, η μοναξιά και η απουσία σταθερών αναφορών στη ζωή ενός παιδιού, η οποία επηρεάζει και την αυτοεκτίμησή του και τον τρόπο αντίληψης του κόσμου. Παράλληλα ήθελα να τονίσω πως, ακόμα και μέσα σε ένα τέτοιο ασταθές πλαίσιο, η αναγέννηση είναι εφικτή.
  • Η Έλι είναι ένα παιδί που καλείται να συμβιβάσει τον πόνο που νιώθει από την φαινομενική απόρριψη της μητέρα της, με την επιθυμία της να ζήσει, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Kacey Musgraves “Deeper Well”

Kacey Musgraves “Deeper Well”   Η Kacey Musgraves που πρόσφατα σάρωσε και στις 4 Grammy κατηγορίες country μουσικής, κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο “Deeper Well”. Συντελεστές του 5ου studio άλμπουμ μαζί με την

ΡΟΥΑ ΜΑΤ- του Γιώργου Κλεάνθους

ΡΟΥΑ ΜΑΤ |Μια διαφορετική (θεατρική) παρτίδα ξεκινά στο ιστορικό μπιλιαρδάδικο της πλατείας Αμερικής ΆΓΙΟΣ: Το ρίσκο δεν είναι για όλες τις ώρες, δεν είναι για όλες

«ARROYO mini concerts»

Διαδρομές σε ποικίλα μουσικά τοπία από 3 έως 28 Απριλίου ’24   Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που έρχεται να φιλοξενήσει μουσικούς